UPS’in 4’üncü Çeyrekte Uluslararası Faaliyet Karı 212 Milyon Dolara Ulaştı
UPS, yüzde 26’lık artış ile 1,57 Dolar değerinde şimdiye dek görülen en yüksek küresel 4’üncü çeyrek hisse başı kazancını elde etti.

15 Şubat 2016 Pazartesi 16:44
UPS, 2015 yılı dördüncü çeyreği için küresel seyreltilmiş hisse başı kazancını, 2014 yılı dördüncü çeyreğin düzeltilmiş sonuçlarına kıyasla yüzde 26’lık bir artış ile 1,57 Dolar olarak açıkladı. Her üç ticari segment de faaliyet marjlarını genişleterek, çift haneli faaliyet karı büyümesi ortaya koydu.
2015 yılının tamamı bakımından ise UPS, 2014 yılı sonuçlarına kıyasla yüzde 14’lük bir artış ile 5,43 Dolarlık seyreltilmiş hisse başı kazanca ulaştı. Dördüncü çeyrek için 0,07 Dolar olan hisse başı kazanç ve 2015 yılı için toplamda 0,10 Dolar değerinde artış sağlayan çeşitli münferit vergi kredileri de bu sonuçlara dahildir.
Dördüncü çeyrekteki toplam gelir yaklaşık olarak 16,1 Milyar Dolar’a yükseldi. Gelir büyümesi, para birimindeki dönüşümler ve daha düşük ilave ücretler nedeniyle yavaşladı. Para biriminden bağımsız olarak ele alındığında gelirin geçen senenin aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 2,4 oranında arttığı görülüyor. Öte yandan, gelir yönetimi girişimleri, tüm segmentler genelinde baz oranları geliştirmeye devam ediyor.
UPS CEO’su David Abney yaptığı açıklamada, “Esnek ve entegre ağımız, müşterilerle olan yakın işbirliğimiz ve UPS çalışanlarının olağanüstü çabaları bu çeyrekte muhteşem bir hizmet sunmamızı ve mali bir performans ortaya koymamızı sağladı. Bu yılki sonuçlar, geliştirilmiş hissedar değerine ulaşmayı hedefleyen çok yıllık stratejimize dayanmaktadır” dedi.
UPS dördüncü çeyrekte, geçen sene aynı döneme oranla yüzde 1,8’lik artışla 1,3 milyar paket teslimi gerçekleştirdi. 2015 takvim yılı içinse şirket, 2014 yılına göre yüzde 2,1’lik bir artışla 4,7 milyar paket teslimi gerçekleştirdi. UPS, 2015 yılının en yoğun sezonunda 612 milyon paket teslimatı yaptı.
Yılın 31 Aralık’ta sona ermesiyle birlikte UPS, serbest nakit akışında 5,0 milyar Dolar’lık bir rakama ulaştı. Geçen yıla kıyasla şirket, yüzde 9,0’lık bir artışla 2,5 milyar dolar değerinde kar payı dağıttı. Aynı zamanda yaklaşık 2,7 milyar Dolar karşılığında 27 milyon hisseyi yeniden satın aldı.
Uluslararası düzeltilmiş faaliyet karı, Avrupa’daki güçlü performansın önderliğinde, dördüncü çeyrekte yüzde 16 oranında artarak 624 milyon dolara ulaştı. Düzenli fiyatlandırma, olumlu müşteri ve ürün karışımı gelişmiş faaliyet performansı ile harmanlanarak artan kârlılık sağlandı. Uluslararası segment ilk defa yıllık düzeltilmiş faaliyet kârında 2 milyar doların üstüne çıktı.
Tedarik Zinciri ve Nakliye Hizmetlerinin faaliyet karı yüzde 11 oranında arttı
Tedarik Zinciri ve Nakliye Hizmetlerinin faaliyet karı, 2014 yılı dördüncü çeyreğinin düzeltilmiş sonuçlarına göre yüzde 11 oranında artarak 199 milyon dolara ulaştı. Toplam segment geliri ise yüzde 6,0 oranında bir yükselişle 2,6 milyar dolar oldu. Coyote Logistics gelirinin de tüm çeyreğe dâhil olması diğer iş birimleri bakımından daha esnek pazarları, daha düşük yakıt sürşarjını ve gelir kalitesini iyileştirecek eylemlerin etkilerini dengelemekten fazlasını gerçekleştirdi.
UPS Freight LTL geliri, elli kilo başına yüzde 2,1 oranında artış gösterdi. Daha düşük yakıt ek ücretleri, büyüme oranını yaklaşık 550 baz puan ile aşağıya çekti. Bu gelişim, geliri azaltan yüzde 12’lik tonaj düşüşü ile dengelendi. Bu doğrultuda UPS çetin bir piyasa ortamında karlı gelire odaklanmaya devam ediyor.
Rapor bazında ve piyasaya göre değerleme yapılan emeklilik maaşı girişlerinin sonucu olarak, segmente ilişkin faaliyet karı 212 milyon dolar değerinde artış gösterdi.
UPS Finans Kurulu Başkanı Richard Peretz ise, “Bu, UPS’in mali beklentilerimizin ötesine geçtiği art arda gelen dördüncü çeyrekti. İşletmemiz 2015 yılında güçlü sonuçlar elde etti. Bir yandan değişken makro-ekonomik şartlarla karşı karşıya kalırken, diğer yandan kar getiren bir büyümeye yatırım yapmaya devam ediyoruz. 2016 tam yılı bakımından hedefimiz, seyreltilmiş hisse başı kazanca ilişkin olarak 5,70 dolardan 5,90 dolara, yani başka bir deyişle 2015 düzeltilmiş sonuçlarına kıyasla yüzde 5’ten yüzde 9’a çıkmak. 2015 ayrık vergi kredileri kapsam dışı bırakıldığında büyüme oranının yüzde 7 ila yüzde 11 arasında olduğu görülüyor” dedi.
Oregon, Nürnberg Tesisiyle Transit Taşımacılıkta Hız Standardını Yeniden BelirliyorOregon Teknoloji, Almanya’nın lojistik merkezlerinden Nürnberg’de İzinli Alıcı & Gönderici Tesisi’ni hizmete açtı.11 Ağustos 2026 Salı 19:54Lojistik
Tur Transit Lojistik, Filosunu 50 Yeni Mercedes-Benz Actros L 1848 LS ile GüçlendirdiMercedes-Benz Türk, 1980 yılından bu yana uluslararası lojistik alanında faaliyet gösteren Tur Transit Lojistik’e 50 adet Mercedes-Benz Actros L 1848 LS teslimatı gerçekleştirdi.07 Ağustos 2026 Cuma 16:44Ticari Araçlar
Hidromas, Avustralya'daki Yeni Tesisiyle Küresel Büyümesini SürdürüyorAvustralya operasyonlarını Victoria eyaletine bağlı Epping'deki yeni tesisinin açılışıyla güçlendiren Hidromas, küresel çapta genişlemeye devam ediyor.07 Ağustos 2026 Cuma 12:47Ticari Araçlar
Ege Bölgesi'nin ilk Renault Trucks Master Red EDITION'ı ÖKN Lojistik Filosuna Katıldıİzmir merkezli olarak Türkiye genelinde parsiyel lojistik operasyonları yürüten ÖKN Lojistik, Ege Bölgesi'nin ilk Renault Trucks Master Red EDITION panelvanını filosuna kattı.05 Ağustos 2026 Çarşamba 15:39Ticari Araçlar
Karadeniz'de Türk RO-RO Gemisine Dron Saldırısı: 3 Mürettebatın Durumu AğırNovorossiysk açıklarında dron saldırısına uğrayan Türk RO-RO gemisinde yangın çıktı. Gemide bulunan 22 mürettebat tahliye edilirken, ilk belirlemelere göre 3 personelin sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.04 Ağustos 2026 Salı 14:02Denizcilik
Turhan Özen Saudia Cargo CCO'su Oldu2016-2023 yılları arasında THY'nin Turkish Cargo'dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Turhan Özen, Saudia Cargo CCO' su olarak atandı.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:23Havayolu
Turkish Cargo’dan İhracatçıya 49 Destinasyonda İndirimli TaşımaTurkish Cargo, Türkiye İhracatçılar Meclisi ile yenilediği anlaşma kapsamında ihracatçıların ürünlerini 30 ülkedeki 49 destinasyona ortalama yüzde 34 indirimle taşıyacak.31 Temmuz 2026 Cuma 16:23Havayolu
Renault Trucks T 480 ADR’ler Aybir Lojistik Filosuna KatıldıAybir Lojistik, filosuna 5 adet Renault Trucks T 480 ADR çekici ekleyerek Renault Trucks araçlarının payını yaklaşık üçte ikiye çıkardı.31 Temmuz 2026 Cuma 15:38Ticari Araçlar
Ortadoğu Krizine Karşın Hava Kargo Haziran 2026 Döneminde %8.5 BüyüdüTHY ve Pegasus dahil 370’in üzerinde havayolu şirketini çatısı altında toplayan ve sivil havacılık trafiğinin % 85’ini temsil eden Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Haziran 2026 küresel hava kargo pazarına ait verileri açıkladı.30 Temmuz 2026 Perşembe 19:02Havayolu
KargoHaber 331. Sayı (Dijital Dergi)331. Sayımızın dijital versiyonu PDF formatında yayında.30 Temmuz 2026 Perşembe 14:36Dijital Dergi
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber



















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.