20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara20°C

UPS Tüm Segmentlerde Karlılığını Artırdı

UPS'in 2015 yılı ilk çeyrek seyreltilmiş hisse başına kazancı bir önceki yıla göre yüzde 14 artış göstererek 1,12 dolara çıktı.

UPS Tüm Segmentlerde Karlılığını Artırdı

06 Mayıs 2015 Çarşamba 14:17

UPS 2015 yılı ilk çeyrek seyreltilmiş hisse başına kazancını önceki yıla göre yüzde 14 artış göstererek 1,12 Dolara çıktığını duyurdu. Faaliyet karı tüm üç segmentin katkısıyla yüzde 11 artarak 1,7 milyar Dolara yükseldi. Gelir yönetim faaliyetleri ve Uluslararası gönderilerdeki sağlam büyüme, faaliyet karında büyümeyi tetikledi.

Toplam bildirilen gelir 14 milyar Dolarla geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,4 artış gösterdi. Döviz kuru değişiklikleri düzeltildikten sonra ise gelir artışı yüzde 3,6 oldu.  

UPS CEO’su David Abney konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “İlk çeyrek sonuçları, devamlı olarak gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve gelir yönetimi girişimlerimizden olumlu yönde etkilendi. Bu faaliyetler müşterilerimize ve paydaşlarımıza yüksek değer getirdi. Şirketin uzun vadede finansal hedeflerine ulaşması yolunda ilerliyoruz” dedi.

Toplam şirket gönderileri yüzde 9,4'lük Avrupa ihracat büyümesi öncülüğünde,  yüzde 2,8 oranında artarak 1,1 milyar pakete ulaştı.  

31 Mart'ta sona eren üç aylık dönemde UPS, 2,4 milyar Dolarlık serbest nakit akışı sağladı. Şirket önceki yıla göre hisse başına yüzde 9,0'lık artışla 636 milyon Dolar kar payı ödedi. Şirket, aynı zamanda, yaklaşık 680 milyon Dolar değerindeki 6,7 milyondan fazla hisseyi yeniden satın aldı.

ABD Yurt içi ilk çeyrek gelirleri yüzde 3,8 artışla 8,8 milyar Dolara yükseldi.  Günlük paket hacmi, yüzde 12 oranında büyüme sergileyen Ertelenmiş Havayolu hizmeti ve yüzde 7,0'lık artış gösteren UPS SurePost faaliyetlerindeki büyümenin etkisiyle yüzde 2,4 yükseldi. Şirket bazı düşük getirili sözleşme yenilemelerini gerçekleştirmemeyi tercih ederken, gönderi artış oranları yavaşladı.  

Paket başına toplam gelir, özellikle UPS Karayolu hizmeti getirisinin yüzde 3,1 artmasıyla, yüzde 1,3 artış gösterdi. Baz orandaki artışlar düşük yakıt ek ücretlerinde yaklaşık 200 baz puanlık azalmayı fazlasıyla dengeledi. Geçtiğimiz 29 Aralık'ta uygulanan boyutsal ağırlık fiyatlandırmasının genişletilmesi de daha yüksek getirilere katkı sağladı.

UPS’in  faaliyet karı yüzde 11 arttı

Faaliyet karı önceki yıla göre yüzde 11 artarak 1,0 milyar Dolara ulaştı.  Faaliyet marjı verimlilik artışlarının etkisiyle 70 baz puan büyüdü.  

Uluslararası faaliyet karı önceki yıla göre yüzde 14 artarak 498 milyon Dolara ulaştı. Paket hacim artışı, fiyatlandırma çalışmaları ve düşük yakıt harcamasının tamamı daha fazla karlılığa katkıda bulundu. Faaliyet kar marjı 280 baz puan büyüyerek yüzde 16,8'e yükseldi.  

Toplam Uluslararası gelir, raporlanan yüzde 5,0'lık düşüşe kıyasla, kur değişiklikleri hesaba katılmaksızın çeyreğe yönelik yüzde 2,4 artış elde ederek 3,0 milyar Dolara ulaştı.  Düşük yakıt ek ücretleri de gelir artışına katkı sağladı.

İhracat gönderileri, Avrupa’da yüzde 9,4'lük büyümenin etkisiyle yüzde 6,7 oranında arttı. Avrupa'da, UPS İhracat hacmi son 10 yılda yıllık yaklaşık yüzde 9 oranında büyüme kaydetti.    

Dağıtım ve UPS Freight faaliyetlerindeki büyümenin etkisiyle segmentteki gelirler yüzde 1,3 artarak 2,2 milyar Dolara ulaştı. Gelir artışı, döviz kurları ve yakıt ek ücret gelirlerindeki azalma ile düştü. Faaliyet kar marjı, 151 milyon Dolarlık faaliyet karının bir sonucu olarak yüzde 6,9'a yükseldi.

Forwarding gelirleri kur değişiklikleri ve gelir yönetimi faaliyetleri nedeniyle azalmasına rağmen, kârlılık geçen yılın aynı dönemine göre arttı. West Coast liman terminallerindeki yoğunluk pek çok Denizyolu Taşımacılık müşterisi için zorluk yarattı. UPS portföyünün esnekliği müşterilere denizyolu taşımacılık gönderilerini hızlandırmalarını veya etkilenmeyen limanlara yön değiştirmelerini sağladı.

Sağlık ve Perakende sektörlerinde daha fazla müşteri UPS tedarik zinciri uzmanlığının faydalarını keşfederken, dağıtım faaliyeti satışlarda sağlam bir büyüme gerçekleştirdi. Faaliyet karı ve marjı teknoloji ve altyapıya yapılan devamlı yatırımlarla sınırlıydı.

UPS Freight gelirleri LTL ve Ground Freight Pricing (Kara Taşımacılığı Fiyatlandırması) ürünlerindeki artışın sonucunda yüzde 2,3 yükseldi. Düşük yakıt ek ücretleri de gelir artış oranına katkı sağladı. Günlük LTL gönderileri önceki yıla göre yüzde 3,5 arttı.

UPS CFO’su Kurt Kuehn, “Uluslararası çaptaki olumlu ivme, gelir yönetimindeki kazanımlar ve ABD'de elde edilen verimlilik iyileştirmeleri tüm üç iş segmentimizde sağlam bir performans elde etmemizi sağladı. 2015’te seyreltilmiş hisse başına kazancın, 2014’teki düzeltilmiş sonuçlara göre yüzde 6–12 artarak 5,05 ila 5,30 dolara ulaşma planımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA