UPS 2’nci Çeyrek Sonuçlarını Yayınladı
UPS, 2013 yılı ikinci çeyrek sonuçları açıkladı. Uluslararası paket hacminin yüzde 5 artması ve ABD yurt içi segmentinin yüzde 1,9 büyümesiyle toplam gelir yüzde1,2 artış gösterdi.

30 Temmuz 2013 Salı 15:30
UPS, 2013 yılı ikinci çeyrek sonuçları açıkladı. Uluslararası paket hacminin yüzde 5 artması ve ABD yurt içi segmentinin yüzde 1,9 büyümesiyle toplam gelir yüzde1,2 artış gösterdi. Seyreltilmiş hisse başına kazanç 1.13 dolar olarak açıklanırken, geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında bu oranda ufak bir düşüş oldu.
UPS 2013 yılı düzeltilmiş hisse başına kazancının geçen yılki 4.53 dolar seviyesi ile kıyaslandığında, 4.65 dolar- 4.85 dolar aralığında olması bekleniyor. Şirket yılın ikinci yarısında hisse başına kazanç artışının yüzde 4-13 aralığında olacağını öngörüyor.
UPS Başkanı ve CEO’su Scott Davis, “Pazar koşulları ve gönderici tercihleri Nakliye bölümümüzü ve Uluslararası işimizi açıkça etkilemiştir. UPS yılın ikinci yarısını daha güçlü bir şekilde geçirmek için bu koşullara adapte olmaktadır” dedi.
30 Haziran’da sona eren üç aylık dönemde günde 15,7 milyon paket teslimatı yapan UPS, 990 milyon dolarlık sermaye harcamalarının ardından 2,5 milyar dolar serbest nakit akışı sağladı. UPS geçen yıla oranla hisse başına yaklaşık yüzde 9’luk bir artışla 1.1 milyar dolar kar payı ödedi ve 21,8 milyon hisseyi 1,8 milyar dolara yeniden satın aldı.
UPS’nin ABD Yurt içi gelirleri ikinci çeyrekte yüzde 2,3 oranında artış göstererek 8.24 milyar dolara ulaştı. Geçmiş yılla kıyaslandığında faaliyet karı nispeten sabit kaldı. Faaliyet marjı ise, müşteri ve ürün birleşimindeki değişikliklerle beraber daha yüksek emeklilik maliyetleri ve yıldan yıla ek yakıt ücretlerinin zamanlamasından kaynaklanan zorlayıcı karşılaştırmalara bağlı olarak az bir oranda düşüş göstererek yüzde 13,7 olarak gerçekleşti. Günlük paket hacmi önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 1,9 artış gösterdi. Dosya hacmindeki daralma, Next Day Air® hizmetinde yüzde 1,5’lik düşüşe sebep oldu.
Uluslararası günlük paket hacmi yüzde 5,0 artarken gelir de yüzde 1,6 yükselerek 3.06 milyar dolara ulaştı. Günlük ihracat gönderileri Avrupa ve Asya’nın liderliğinde yüzde 0,5 oranında arttı. ABD hariç yurt içi paket hacmi geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,1 artış gösterdi.
Müşterilerin daha yavaş ilerleyen çözümleri tercih etmeye devam etmesi kur etkisinden arındırılmış paket başı ihracat gelirinde yüzde 3,4 oranında bir gerilemeye sebep oldu. Düşük ek yakıt ücretleri ile müşteri karması da karı etkiledi.
Segmentin geliri yüzde 3,2 azalarak 2.20 milyar dolar oldu. Faaliyet karı yüzde7,2’lik bir faaliyet marjıyla birlikte 159 milyon dolara düştü. Gelir ve faaliyet karı düşüşleri ağırlıklı olarak Forwarding biriminden kaynaklandı.
Dağıtım geliri orta seviyede tek haneli rakamlara çıktı. Sağlık hizmeti müşterilerindeki artış, teknoloji sektörü müşterilerindeki düşüşü dengeledi. Marj genişlemesi, büyüyen sağlık hizmeti sektörünü destekleyecek teknoloji ve altyapı yatırımları sebebiyle sınırlandırıldı. 2’nci çeyrek süresince UPS, Louisville, Ky. ve Hangzhou, Çin’de yeni özel sağlık hizmeti dağıtım tesisleri açtı. Bu modern binalar UPS’e dünya çapında yaklaşık 595 bin metrekarelik sağlık hizmeti alanı sağlıyor.
Turhan Özen Saudia Cargo CCO'su Oldu2016-2023 yılları arasında THY'nin Turkish Cargo'dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Turhan Özen, Saudia Cargo CCO' su olarak atandı.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:23Havayolu
Turkish Cargo’dan İhracatçıya 49 Destinasyonda İndirimli TaşımaTurkish Cargo, Türkiye İhracatçılar Meclisi ile yenilediği anlaşma kapsamında ihracatçıların ürünlerini 30 ülkedeki 49 destinasyona ortalama yüzde 34 indirimle taşıyacak.31 Temmuz 2026 Cuma 16:23Havayolu
Renault Trucks T 480 ADR’ler Aybir Lojistik Filosuna KatıldıAybir Lojistik, filosuna 5 adet Renault Trucks T 480 ADR çekici ekleyerek Renault Trucks araçlarının payını yaklaşık üçte ikiye çıkardı.31 Temmuz 2026 Cuma 15:38Ticari Araçlar
Ortadoğu Krizine Karşın Hava Kargo Haziran 2026 Döneminde %8.5 BüyüdüTHY ve Pegasus dahil 370’in üzerinde havayolu şirketini çatısı altında toplayan ve sivil havacılık trafiğinin % 85’ini temsil eden Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Haziran 2026 küresel hava kargo pazarına ait verileri açıkladı.30 Temmuz 2026 Perşembe 19:02Havayolu
KargoHaber 331. Sayı (Dijital Dergi)331. Sayımızın dijital versiyonu PDF formatında yayında.30 Temmuz 2026 Perşembe 14:36Dijital Dergi
Çin'i İzleyen Geleceği GörürÇin denildiğinde durup iki kere düşünmek gerekiyor. Sürekli büyüyen, dönüşen ve küresel ekonomiye yön veren devasa bir organizmadan söz ediyoruz.30 Temmuz 2026 Perşembe 13:30Bakış
Mercedes-Benz Türk Filo Yönetimini DijitalleştiriyorMercedes-Benz Türk; My TruckPoint, TruckLive ve Fleetboard çözümleriyle kamyon filolarının bakım ve operasyon süreçlerini daha verimli yönetmesini sağlıyor.30 Temmuz 2026 Perşembe 13:07Ticari Araçlar
Air Cargo Demand Strengthens in June, Up 8.5%The International Air Transport Association (IATA) released data for June 2026 global air cargo markets showing:29 Temmuz 2026 Çarşamba 16:54World News
Kozlu Gıda Filosunu Scania ile GüçlendirdiKozlu Gıda, yeni araç yatırımlarıyla Scania filosunu büyütmeye devam ediyor.29 Temmuz 2026 Çarşamba 16:45Ticari Araçlar
IATA Genel Direktörlüğüne Saadia Zahidi Getirildi. IATA Tarihinde İlk KadınTHY ve Pegasus dahil 345’in üzerinde havayolu şirketini çatısı altında toplayan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Genel Direktörlüğü görevine Saadia Zahidi getirildi.28 Temmuz 2026 Salı 17:35Havayolu
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber



















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.