28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

UPS 100 Elektrikli Aracı Filosuna Dahil Etti

UPS, Avrupa’da dizel araçlardan çevreye uyumlu elektrikli araçlara geçişine sistematik şekilde devam ediyor.

UPS 100 Elektrikli Aracı Filosuna Dahil Etti

14 Mart 2016 Pazartesi 11:34

UPS Avrupa dağıtım filosundaki 100. elektrikli aracıyla hizmet veriyor. Araç, kalabalık ve yoğun sokakları sebebiyle daha küçük ve seri taşıtlara ihtiyaç duyulan Paris’te sahaya çıkacak. UPS dizel araçlarını elektrikle çalışan araçlarla değiştirerek donanımını güçlendirmeyi hedefliyor.

UPS’in ikonik kargo aracı tasarımına sahip olan ve ağırlığı da 3,5 ton olan P45E aracın modeli Mercedes Sprinter temeline dayanıyor. Elektro-Fahrzeuge Schwaben GmbH (EFA-S) tarafından yeniden uyarlanan ve fonksiyonelliği korunan aracın elektrikli motoru sesin azalmasını sağlıyor. Bu özellikler aracı şehir merkezlerinde kullanım için ideal hale getiriyor.

UPS Almanya’da 2010 yılından beri P80E adı verilen 7,5 ton ağırlığındaki dönüştürülmüş elektrikli dağıtım araçlarını kullanıyor. Şu anda şirketin Avrupa’daki toplam 100 elektrikli dağıtım aracının yarısı Almanya’da hizmet veriyor.

UPS Avrupa otomotiv başkan yardımcısı Ralf Eschemann şirketin elektrikli araçlara dönüşümüyle ilgili olarak  “2010 yılından beri EFA-S ile işbirliği içerisindeydik ve birçok başarı elde ettik. Dizel taşıtlardaki bu dönüşümle mevcut filomuzun hizmet ömrünü uzatmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir çözümlere yatırım yapmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

UPS 2016 yılı boyunca Avrupa’daki elektrikli araçlarının sayısını artırmayı amaçlıyor. Bu hedef,  2017 yılı sonunda, şirketin alternatif yakıtlı ve gelişmiş teknolojili araç filosunda küresel çapta bir milyar mile ulaşmasını ve  yakıt kullanımını yıllık yüzde on iki oranında azaltmasını sağlayacak. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA