Unilever Türkiye ve Arıç Lojistik Volvo FH Elektrikli Çekicilerini Teslim Aldı
Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş., satış ve satış sonrası hizmetlerini sunduğu Volvo Trucks ile lojistik sektörünün elektromobilite dönüşümüne öncülük edecek bir teslimatı gerçekleştirdi.

14 Haziran 2023 Çarşamba 17:26
Volvo FH elektrikli çekici, Unilever Türkiye ve Arıç Lojistik’e Santral İstanbul’da gerçekleşen bir törenle teslim edildi.
İstanbul’un ilk elektrik santrali olan Santral İstanbul’da Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. ev sahipliğinde gerçekleşen teslimat törenine Volvo Trucks yetkilileri, Unilever Türkiye ve Arıç Lojistik yöneticileri ve basın mensupları katıldı.
Elektromobilite Gelecek İçin Vazgeçilmez
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. Genel Müdürü Eşref Zeka, iş ortaklarıyla birlikte Türkiye yollarında çevreci ve sürdürülebilir bir dönüşümün ilk adımlarını atmak için bir arada olduklarını belirterek “Ekosistemimizin düzelmesi için paydaşların tamamının ortak hareket etmesi lazım. Bu değişim bir bireyin veya şirketin inisiyatifi ile olamaz. Bu transformasyon paydaşların aynı bilinçle hareket etmesi ile gerçekleşecek. Biz; Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. olarak bunun farkındayız ve bunun için gerekli yatırımları yaparak yol almaya devam edeceğiz” diyerek sürdürülebilirlikle ilgili şirketlerinin hedef ve görüşlerini aktardı.
Eşref Zeka, Türkiye taşımacılık sektörünün şimdiye kadarki en büyük dönüşümüne öncülük etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek; “Elektriğin gücünü ve elektromobilitenin gelecek için vazgeçilmez olduğunu biliyoruz. Bugün gerçekleştireceğimiz teslimatın hem değerli iş ortaklarımıza hem de ülkemizin lojistik sektörüne yepyeni bir vizyon katacağına eminiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Volvo Trucks’ın Hedefi 2050’ye Kadar Net “Sıfır Emisyon”
Törende söz alan bir diğer isim ise Volvo Trucks Ortadoğu ve Türkiye Direktörü Björn Andersson oldu. Björn Andersson Volvo Trucks’ın 130 ülkede sunduğu kaliteli, güvenilir ve çevreye duyarlı taşımacılık çözümlerinden bahsederek Volvo Trucks’ın 2050 yılına uzanan “Sıfır Emisyon” hedefine vurgu yaptı.
Björn Andersson “Elektromobiliteyi, fosil yakıtsız taşımacılığa ulaşmanın ana çözümü olarak görüyoruz. Farklı uygulamalar ve segmentler için çok geniş elektrikli kamyon seçeneğine sahibiz. Elektrikli kamyonlarımız tek bir şarjla yaklaşık 300 kilometrelik bir menzile sahip. Şarj süreleri ve pil teknolojileri ilerledikçe, gelecekte daha da uzun menzillere sahip olmayı planlıyoruz” diyerek Volvo Trucks’ın elektrikli taşımacılık vizyonundan ve sunduğu çözümlerinden bahsetti.

Bir İlke İmza Atmaktan Gurur Duyuyoruz
Unilever Türkiye’nin Türkiye, Kuzey Afrika ve Orta Doğu Tedarik Zinciri ve Müşteri Operasyonları Başkanı Graham Sommer de törende söz aldı. Graham Sommer; “Bugün Unilever Türkiye olarak Volvo Trucks, Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. ve Arıç Lojistik ile iş birliği içerisinde, Türkiye’nin ilk elektrikli çekicilerini lojistik operasyonlarımıza dahil ederek Türkiye’de bir ilke imza atmaktan gurur duyuyoruz. Unilever olarak 2039 yılına kadar değer zincirimiz boyunca net sıfır emisyon elde etmek için üretim ve lojistik operasyonlarımızda yenilenebilir enerji kullanımını her geçen gün artırıyoruz. %100 yeşil enerjiden elde edilen elektrik kullanan Besan fabrikamızda şarj olarak çalışacak bu elektrikli çekiciler, yılda 215 ton karbon emisyonunu azaltacak. Bu da 1287 ağacın karbon emilimine veya Dünyanın çevresini dört kez dönen bir çekicinin karbon emisyonunun azaltılması anlamına geliyor. İlerleyen dönemde de yeşil lojistik alanındaki ayak izimizi büyütmeye yönelik çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
Elektrikli Çözümlerimiz Hizmete Hazır
Törende konuşan bir diğer isim de Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. Kamyon Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Kıvanç Kızılkaya oldu. Türkiye’de taşımacılığın dönüşümüne katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Kıvanç Kızılkaya, “Farklı ihtiyaçlara yönelik 5 farklı elektrikli kamyon modelimiz, yük taşımacılığı, lojistik, madencilik, inşaat ve benzeri sektörlerin hizmetine hazır durumda” diyerek sundukları elektrikli çözümlerden bahsetti.
Volvo Trucks – Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. iş birliğiyle iş ortaklarına sürdürülebilirlik konusunda sadece elektrikli araç çözümleri değil finansal çözümleri de sunduklarını belirten Kıvanç Kızılkaya, teslimatı gerçekleşen araçların finansmanının Volvo Finansal Hizmetler Türkiye tarafından sağlandığını belirtti. Kıvanç Kızılkaya, Volvo Finansal Hizmetler’in Volvo Group’un ve Marubeni Corporation’ın “sürdürülebilirlik” stratejileri doğrultusunda, elektrikli araçlar için müşteri ihtiyaçlarına uygun esnek kredi çözümleri sunmaya devam edeceğini söyleyerek sözlerini tamamladı.
Değişimin Sembolü Olmasını Ümit Ediyoruz
Törende son olarak Arıç Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Arıç söz aldı. Bahattin Arıç, “Lojistik sektörünün gelecekte sürdürülebilir ve verimli çözümlerle büyüyeceğini ön görüyoruz” diyerek bu doğrultuda ilk adımlarını Volvo Trucks ve Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. gibi güvenilir ve güçlü iş ortaklarıyla atmaya karar verdiklerini söyledi. Elektrikli Volvo çekicilerinin sektördeki dönüşümün sembolü olacağını ümit ettiğini belirten Bahattin Arıç tüm iş ortaklarına teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
2025 Atlas Lojistik Ödülleri’ni Kazananlar Ne Dediler? - Demirer KabloDemirer Kablo firma temsilcisi Cansel Güney‘in Atlas Lojistik Ödülleri töreninde yaptığı açıklamaları ekranlarınıza getiriyoruz.05 Aralık 2025 Cuma 10:33Lojistik
Allison Donanımlı Isuzu Novociti Life Midibüsler, Siirt Yollarında Fark YaratıyorSiirt Belediyesi, şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinde kaliteyi ve konforu artırmak amacıyla 2025 yılında Allison tam otomatik şanzıman donanımlı 14 yeni Isuzu Novociti Life midibüsleri filosuna dahil etti.04 Aralık 2025 Perşembe 16:32Ticari Araçlar
Hava Kargo 8 Aydır Kesintisiz Büyüyor, Talep Artışında Ekim Ayında RekorTHY ve Pegasus dahil tüm dünyada yaklaşık 350 havayolu şirketini çatısı altında toplayan ve küresel sivil havacılık trafiğinin %80’inden fazlasını temsil eden IATA, 2025 yılı Ekim ayına ilişkin küresel hava kargo verilerini yayımladı.04 Aralık 2025 Perşembe 14:29Havayolu
Tırsan’dan Özmer Lojistik’e 60 Adetlik Treyler TeslimatıÖzmer Lojistik, aldığı 60 adet Tırsan Tenteli Perdeli Multi-Ride araç ile demiryolu taşımacılığındaki kapasitesini önemli ölçüde büyüttü.03 Aralık 2025 Çarşamba 16:27Lojistik
2025 Atlas Lojistik Ödülleri Töreni (video)Lojistik Sektörünün En İyileri 16. Atlas Ödülleri’yle Taçlandı.03 Aralık 2025 Çarşamba 09:49Lojistik
Mercedes-Benz Vito Mixto Yeniden Türkiye’deMercedes-Benz Vito Mixto, hem yolcu hem yük taşımaya uygun yapısıyla Türkiye pazarında tekrar yerini aldı.02 Aralık 2025 Salı 16:37Ticari Araçlar
Hazar’da Yeni RO-RO İş BirliğiTürkiye–Azerbaycan–Kazakistan ekseninde Hazar geçişlerini güçlendirecek yeni RO-RO projesi için adım atıldı.02 Aralık 2025 Salı 16:22Lojistik
Mercedes-Benz Türk Dünya Şoförler Günü’nü Şoförlerle Birlikte KutladıMercedes-Benz Türk, yolcu ve yük taşımacılığının kahramanları olan şoförlerle bu yıl da Dünya Şoförler Günü kapsamında bir araya geldi.02 Aralık 2025 Salı 10:02Ticari Araçlar
logitrans 2025 Açılış Töreni / Opening Ceremony (Video)Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı 2025 açılış töreninin tamamını ekranlarınıza taşıyoruz.28 Kasım 2025 Cuma 09:25Lojistik
Roma Express Filosunu Tırsan ile GüçlendirdiRoma Express, özmal filosuna eklediği 3 Tırsan Tenteli Perdeli araçla uluslararası taşımacılık kapasitesini artırdı.27 Kasım 2025 Perşembe 16:27Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber

















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.