UND Uluslararası Ulaştırma Forumu’na Katılıyor
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), 21- 23 Mayıs tarihlerinde Almanya Leipzig’te gerçekleşecek olan Uluslararası Ulaştırma Forumu Yıllık Zirvesi’nde Küresel Ulaştırma Sektörü Temsilcilerine seslenecek.

21 Mayıs 2014 Çarşamba 11:21
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), 21- 23 Mayıs tarihlerinde Almanya Leipzig’te gerçekleşecek olan Uluslararası Ulaştırma Forumu Yıllık Zirvesi’nde Küresel Ulaştırma Sektörü Temsilcilerine seslenecek.
Alman Ulaştırma Bakanlığı organizasyonu ve Fransız Ulaştırma Bakanlığı ev sahipliğinde 21-23 Mayıs 2014 tarihleri arasında Leipzig’de gerçekleştirilecek olan Uluslararası Ulaştırma Forumu (ITF) 2014 Yıllık Zirvesi’nde UND, Türk uluslararası karayolu eşya taşımacılığı sektörü adına kapsamlı bir lobi çalışması gerçekleştirecek.
Zirve kapsamında ‘transit taşımalarda karşılaşılan ayrımcı kısıtlamalar’ın Avrupa ekonomisi için yarattığı sorunları ve maliyetleri dünya kamuoyuna aktaran UND, zirve için özel olarak kurguladığı özel Transit Oyununu oynayarak küresel ulaştırma sektörü temsilcilerine bir Türk nakliyecisinin AB sınırları arasındaki transit taşımalarında yaşadıkları sorunlarını birebir deneyimletecek.
UND aynı zamanda ‘Değişen Dünyada Ulaştırma’ temalı Zirve süresince ITF üyesi 54 ülkenin ulaştırma bakanlarına Türkiye’nin ‘transit serbestisi’ argümanlarını aktaracak.
Bu yılki Zirve’ye ‘altın sponsor’ olarak katılan UND, özel olarak tasarladığı stantta Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan başkanlığındaki Türkiye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı heyetinin yanı sıra Dünya Bankası, OECD, Avrupa Yatırım Bankası gibi uluslararası kuruluşların temsilcileri ile Volvo, Michelin gibi global firmaların üst düzey temsilcilerinin de aralarında yer aldığı küresel ulaştırma sektörü temsilcilerini ağırlayacak.
Zirve’nin son günü 23 Mayıs 2014 saat 10:30’da Leipzig Messe Media Centre’da, IRU Genel Sekreteri Sn. Umberto de Pretto, Avrupa Yükleyiciler Konseyi (ESC) Genel Sekreteri Sn. Denis Choumert ve ITF Genel Sekreteri Sn. Jose Viegas’in katılımıyla UND organizasyonunda ‘DTÖ’nün Bali Kararları ışığında Transit Serbestisi’ ana temalı uluslararası bir basın toplantısı gerçekleştirilecek.
1947 yılından beri dünya ticaretinin en temel kurallarından biri olarak yürürlükte bulunan ‘Transit Serbestisi’nin bazı ülkelerce kendi taşımacılarını koruma gerekçeleriyle kısıtlanmasının, dünya ticaretinin sınırlar arası akışını yavaşlattığına ve ticareti daralttığına dikkat çekecek olan UND, yabancı basın temsilcilerine Dünya Ticaret Örgütü’nün Aralık 2013’te Bali’de paraf edilen yeni Ticareti Kolaylaştırma Anlaşması ile transit taşımalara uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasının 159 üye devlet tarafından daha güçlü şekilde taahhüt edildiğini açıklayacak.
UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, ‘Karayolu transit taşımalarında AB ülkeleri tarafından getirilen Türk plakalı araçlara getirilen kısıtlamaların Türkiye-AB Gümrük Birliği’nin düzgün işlememesine ve en verimli olabilecek taşımacıların kullanılması engellendiğinde yükselen maliyetlerin de Türkiye-AB ticaretinin potansiyelinin altında gelişmesine sebep olduğu’ gerçeğini, Dünya Bankası tarafından 8 Nisan’da yayınlanan ‘Türkiye-AB Gümrük Birliği Değerlendirmesi’ raporundan alıntılar yaparak anlatacak.
Şener, dünya kamuoyuna aşağıdaki temel çağrılar iletilecek:
• Transit serbestisi, DTÖ ve GATT Madde V çerçevesinde, uluslararası ticaret erbabı ve taşımacılar için evrensel ve vazgeçilmez bir haktır.
• 159 DTÖ Üye devleti tarafından Aralık 2013’te verilen ‘transit serbestisi’ kuralına uyma taahhüdü, yerine getirilmelidir.
• AB ülkeleri başta olmak üzere, bazı ülkeler üzerinden karayolu ile transit olarak (yük almadan veya boşaltmadan) gerçekleştirilen taşımalara kota ve transit ücreti gibi kısıtlamalar uygulanmamalıdır.
• Karayoluyla AB ülkelerini transit geçen Türk taşımacılarının çeşitli kısıtlamalarla engellenmesi, yüzde 50’si Türkiye’deki AB sermayeli şirketler tarafından gerçekleştirilen Türkiye ihracatının rekabet gücünü azaltırken; AB-Türkiye arasında karşılıklı ticareti yapılan malların ‘serbest dolaşımını’ imkansız kılmaktadır.
• Türkiye’de kayıtlı yük araçlarının karayolu transit taşımalarına uygulanan kısıtlamaların, Türkiye’den AB’ye ihracatı her yıl 6,5 milyar dolar azalttığı hesaplanmıştır. Türkiye’nin ihracatının yüzde 74’ü AB ülkelerinden gelen ara mal ve hammadde kullanılarak gerçekleştiği; bu sebeple kısıtlamalar yüzünden AB ülkelerinin de benzer miktarda kaybı Türkiye’ye ihracatlarında yaşadıkları bilinmektedir.
• Türkiye-AB ekonomileri gümrük birliğinin 18’inci yılında birbiri ile bütünleşmiş; ortak uluslararası bir değer zincirinin parçaları haline gelmiştir. Karşılıklı ticari etkileşimin yapay ve ayrımcı kısıtlamalara maruz bırakılması, ürün değer zincirinin akışını kesintiye uğratarak AB ekonomisi dahil, tüm zincirin rekabet gücünü bozmaktadır.
21 Mayıs 2014
Hava kargoda Ortadoğu Etkisi Sert Oldu, Mart’ta Toplam Talep %4.8 Düşerken, Ortadoğu Bölgesinde Düşüş % 54.3 OlduOrta Doğu'daki savaş atmosferinin hava kargo pazarları üzerindeki negatif etkisi kendini Mart ayında gösterdi. Ortadoğu’ya ve Basra Körfezi’ne yönelik ticaret rotalarında hava kargo hareketi büyük oranda azaldı.30 Nisan 2026 Perşembe 19:23Havayolu
Bakır Beton Filosunu 20 Adet MAN ile GüçlendirdiBakır Beton, operasyonel verimliliğini artırmak amacıyla filosuna MAN TGX çekiciler ekledi.30 Nisan 2026 Perşembe 18:48Ticari Araçlar
Mercedes-Benz Türk’ten Sertel Grup Lojistik’e 153 Araçlık TeslimatActros ve Atego araçlardan oluşan yeni filo yatırımı, Sertel Grup Lojistik’in yurt içi ve uluslararası operasyon gücünü artıracak.30 Nisan 2026 Perşembe 16:58Ticari Araçlar
IFALPA 80. Konferansında 51 ülkeden 305 Pilot İstanbul’da Havacılığın Geleceğini KonuştuKüresel hava trafiğinin en yoğun kesişim noktalarından biri olan İstanbul’da gerçekleşen IFALPA buluşması Türkiye’nin havacılık ekosistemindeki konumunu da bir kez daha öne çıkarıyor.29 Nisan 2026 Çarşamba 13:56Havayolu
Küresel Havacılıkta Jet Yakıtında Arz Krizi Sektörü KaygılandırıyorJet yakıt fiyatlarındaki hızlı artışın yanı sıra Ortadoğu ve Körfez bölgesinde yaşanan gerginlikler ve savaş atmosferi Avrupa başta olmak üzere küresel havacılık sektörünü birçok yönden etkiledi ve etkilemeye devam ediyor.28 Nisan 2026 Salı 17:42Havayolu
Schmitz Cargobull Berger Fahrzeugtechnik’in Tamamını Satın Alıyor2024’ten bu yana yüzde 49 hissesine sahip olduğu Berger Fahrzeugtechnik’in kalan paylarını da devralma kararı alan Schmitz Cargobull, şirketin yüzde 100 sahibi olmaya hazırlanıyor. İşlem, rekabet otoritelerinin onayının ardından tamamlanacak.28 Nisan 2026 Salı 16:05Ticari Araçlar
İlk Çeyrekte Ağır Ticari Araç Pazarı Yüzde 12 GerilediTürkiye ağır ticari araç pazarı, 2026 yılının ilk çeyreğinde küresel ve bölgesel gelişmelerin etkisiyle daralma yaşasa da, uzun dönem ortalamalarına yakın seviyeleri yakalayarak sektörün dengeli yapısını koruduğunu ortaya koydu.27 Nisan 2026 Pazartesi 15:36Ticari Araçlar
Alp Özler Grup 23 Nisan’da Çocukların Hayal Gücünü Sahneye TaşıdıÇocukların çizimleriyle hazırlanan özel video ve sergi, çalışanların emeğini ve aile bağlarını etkileyici bir şekilde gözler önüne serdi.27 Nisan 2026 Pazartesi 14:46Lojistik
Clark opens western branch in Duisburg and pushes ahead with direct salesCustomer proximity as a strategic success factor27 Nisan 2026 Pazartesi 13:21World News
Renault Trucks D, Euro NCAP’te 4 Yıldız ve CitySafe Etiketi AldıDağıtım uygulamaları için geliştirilen Renault Trucks D, 2026 Euro NCAP değerlendirmesinde 4 yıldız aldı. Araç, şehir içi sürüş güvenliği ve savunmasız yol kullanıcılarının korunmasına yönelik performansıyla CitySafe sertifikasına da layık görüldü.27 Nisan 2026 Pazartesi 12:18Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber


















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.