UND-DKV İşbirliği İle Maliyetler Kontrol Altında
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ile DKV Türkiye ve DKV Euro Service, UND üyelerinin maliyetlerini yüzde 9 ile 30 arasında azaltıp rekabet gücünü artıracak olan bir İş Birliği Anlaşması’na imza attı.

11 Temmuz 2012 Çarşamba 10:40
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ile DKV Türkiye ve DKV Euro Service, UND üyelerinin maliyetlerini yüzde 9 ile 30 arasında azaltıp rekabet gücünü artıracak olan bir İş Birliği Anlaşması’na imza attı. Türkiye'de 400 bin kişiye istihdam sağlayan bin 54 şirketin çatı örgütü olan UND arasında imzalanan ve Avrupa genelinde geçerli olan anlaşma, UND üyelerinin tamir, bakım, çekici ve nakit para hizmetlerini de kapsıyor.
UND üyesi 1054 şirketin, akaryakıttan tren, tünel, feribot ücretlerine uzanan tüm harcamalarında yüzde 9 ile yüzde 30 arasında tasarruf etmelerini sağlayacak olan anlaşma, UND’nin Etiler’deki Merkez Ofisi’nde 26 Haziran 2012 tarihinde imzalandı. İmza törenine UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen, Başkan Yardımcısı Zahit Sağlık, Genel Sekreter Fevzi Çakmak ve DKV Euro Service Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Tuna katıldı.
UND ve DKV arasında gerçekleştirilen anlaşma sonrasında UND üyeleri, marka bağımsız olmak üzere Avrupa'daki 40 bin istasyondan kaliteli akaryakıtı ucuza temin edebilecek ve bu süreci DKV Kart ile otomatize edip hem takip, hem de güvenlik yeteneklerini artırabilecek.
Anlaşma, maliyet avantajlarının yanı sıra olası kazalar, araç arızaları ve ceza durumlarında UND üyesi şirketlerin ‘DKV Yol Yardım’ından yararlanmasını da kapsıyor. Buna göre, tamir, bakım, çekici ve sürücüye nakit para temini gibi ayrıcalıklı hizmetlerden de yararlanılabilecek.
İmza töreninde yaptığı konuşmada anlaşmanın önemini vurgulayan UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen, “İmzalayacağımız protokol ile uluslararası karayolu taşıması yapan şirketlerimiz Avrupa’nın 40 bin noktasında uygun maliyet ile akaryakıt alma imkanına sahip olacaklar. Aynı zamanda sürücülere de önemli yol yardım avantajları sağlanacak. Bu kartla otoban geçiş ücretleri ödenebileceği gibi maliyetler de kontrol edilebilir hale gelecek” diye konuştu.
DKV’nin nakliyecinin yoldaki sıkıntıları ile de ilgileneceğini ifade eden Özmen, Avrupa’nın en büyük petrol dağıtım zincirine sahip DKV’nin bu dağıtım zinciri sayesinde nakliyecileri tek bir satıcıya bağlı kalmaktan kurtardığı gibi 7/24’de çekici hizmeti sunacağını söyledi. “Yurtdışında kaza yapan, arızalanan araçlar için DKV ile irtibata geçildiğinde DKV’nin yardım hizmetleri anında ulaşacak ve şoför arkadaşımızı sıkıntıdan kurtaracak” diyen Özmen, anlaşma gereğince yurtdışında para sıkıntısı çeken şoförlerin sorununda DKV tarafından en kısa zamanda çözüleceğini belirtti. “Bu her zaman çok sık olarak başımıza gelmez ama neticede kayıp, çalıntı, şoförün rahatsızlığı kabul edilemeyen giderlerin çok olması nedeniyle bazen para ihtiyacı duyduğunda birkaç gün beklemesine veya bir şoför arkadaşın diğerine para getirmesine sebebiyet vermeden binlerce noktada bulunan DKV’den bu parayı sağlama imkanı bulabilecekler” diyen Özmen, akaryakıt konusuna da değindi.
Nakliyecinin en büyük gider kaleminin akaryakıt olduğunu söyleyen Özmen, bu konuda yapılan girişimlerin sektöre büyük fayda sağlayacağını belirtti. Özmen, “Sefere çıkıp maliyet hesabınızı yaptığınızda dönüşteki maliyet hesabınızla tutmamasının sebebi artan petrol fiyatlarını direkt pompaya yansıtılmasıdır. Maliyetlerin 3/1’ini oluşturan akaryakıtta ne kadar ucuza mal edersek hizmet kalitesinde o kadar başarılı oluruz. DKV’nin bize sunduğu hizmette bu akaryakıtların ucuz alınması ve vergi iadelerinin ilk faturadan düşülmesi de sektör için önemlidir” diye konuştu.

Tuna: “İşbirliğinin henüz başındayız”
Türkiye’nin lokomotifi konumunda olan uluslararası taşımacılık sektörünün sorunlarını gidermek adına sorumluluklarını yüklendikleri nakliye sektörü için ellerini taşın altına koyduklarını belirten DKV Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Tuna, UND ve DKV arasında başlayan işbirliğinin henüz başında olduklarını kaydederek, “Bu bir başlangıç, bizim niyetimiz daha verimli işbirliklerinin kanallarını zamanla açmak. Eminim ki UND’nin eğilimi de bu yönde. Sektörün bir takım problemleri var. Biz DKV olarak sektöre katkıda bulunacağız” dedi.
Öncelikle sektörün en önemli maliyet kalemi olan akaryakıt ile ilgili bir uygulamanın başladığını kaydeden Tuna, işbirliği ile akaryakıtta yüzde 3 -4 arasındaki indirimin ile sektörün küçük yaralarına kısmen merhem olabileceklerini vurguladı.
“DKV Kart sahibi bir sürücü kendi kişisel harcamaları dışındaki tüm masraflarını DKV Kart ile hem de vadeli olarak ödeyebiliyor. Dolayısıyla hem fiyat hem vade hem de güvenlik avantajı sağlıyoruz” diyen Tuna, DKV ‘Yol Yardım’ hizmetinin önemine de vurgu yaparak, “Yolda kalan araç taahhütlü bir yük taşıyorsa, hem yük ile ilgili cezalar hem müşteri hem de itibar kaybı yaşanır. Bu nedenle yol yardımı paha biçilemez bir hizmettir” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
KargoHaber 316. Sayı (Dijital Dergi)316. Sayımızın dijital versiyonu PDF formatında yayında.02 Mayıs 2025 Cuma 17:14Dijital Dergi
Kıta Lojistik Büyümesini SürdürüyorLojistik sektöründe 30. yılını kutlayan Kıta Lojistik, 2025 yılına yatırımla başladı.02 Mayıs 2025 Cuma 15:29Lojistik
Türkiye LPI’de Yükselmeye KararlıDünya Bankası tarafından oluşturulan Lojistik Performans Endeksi (LPI) sektörel hayata girdiğinden bu yana yakından ve ilgi ile izleniyor. Geçmişte yukarılara çıkamayan Türkiye, sıralamada daha iyi bir yer edinmek için uğraşıyor.02 Mayıs 2025 Cuma 13:18Bakış
Hava Kargoda Şubat Düşüşü Ardından Mart’ta Trump Etkisiyle Yeniden ArtışMart 2025 verileriyle birlikte küresel hava kargo pazarlarında tekrar bir artış gözlemlendi.02 Mayıs 2025 Cuma 11:55Havayolu
Renault Trucks ile Kayseri’de Hem Rekabet Hem Festival Rüzgarı EstiRenault Trucks’ın sürüş yarışması Optifuel Challenge ve gelenekselleşen Renault Trucks FEST ile yeni durağı Kayseri oldu.30 Nisan 2025 Çarşamba 18:31Ticari Araçlar
March Passenger Demand Grows 3.3%Geneva - The International Air Transport Association (IATA) released data for March 2025 global passenger demand for air travel with the following highlights:30 Nisan 2025 Çarşamba 17:03World News
Air Cargo Demand Grows 4.4% in MarchGeneva - The International Air Transport Association (IATA) released data for March 2025 global air cargo markets showing:30 Nisan 2025 Çarşamba 16:53World News
Mercedes-Benz Türk’ten Akkoç Lojistik’e 200 Adet Yıldız TransferiAkkoç Lojistik filosunu güçlendirmek ve müşterilerine daha iyi hizmet sunmak amacıyla 200 adet Mercedes-Benz Actros ve Arocs’u filosuna ekledi.29 Nisan 2025 Salı 17:40Ticari Araçlar
Ford Trucks F-LINE, Bridgestone Lastikleriyle Yola ÇıkıyorFord Trucks'ın yeni nesil kamyon ailesi F-LINE, Brisa'nın Bridgestone lastikleriyle yola çıkıyor.28 Nisan 2025 Pazartesi 18:00Ticari Araçlar
Özkeleşler En Yüksek İzolasyon İçin Tırsan Buz Frigo DediTırsan, soğuk zincir taşımacılığının tecrübeli isimlerinden Özkeleşler’e 8 adet Tırsan Buz Frigo teslim etti.28 Nisan 2025 Pazartesi 14:46Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber