Türkiye’de Pazar Payını Arttıran Otokar Atlas Yenilendi
Türk hafif kamyon pazarına giren en son oyuncu olan Otokar Atlas yenilendi. Otokar Genel Müdür Yardımcısı H. Basri Akgül, Atlas’a eklenen konfor ve güvenlik donanımlarıyla lojistik sektörü tarafından da tercih edileceğini vurguladı.

14 Şubat 2020 Cuma 13:49
Satışa sunulduğu 2013 yılından günümüze özellikle nitelikli üstyapılarla çöp kamyonu, hidrolik platform, itfaiye aracı olarak kullanımı dikkat çeken Otokar Atlas yenilendi. Atlas’ın tanıtım toplantısı Otokar Satış ve Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı H. Basri Akgül, Satış Direktörü Murat Tokatlı, Pazarlama Müdürü Tarkan Burak, Satış Müdürü Murat Torun ve Otokar yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Otokar Atlas’ın 8,5 ton azami yük ağırlığı, uygun yatırım maliyeti, ekonomik yakıt tüketimi, düşük yedek parça ve bakım giderleri ile hafif kamyon segmentini hareketlendirdiğini belirten H. Basri Akgül, yüzde 10 Pazar payı hedefiyle girdikleri pazarda yüzde 22’lik paya ulaştıklarını kaydetti.
Toplantıda hafif kamyon pazarı hakkında da bilgi paylaşan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, 2019’da 7,5-8,5 tonluk Türkiye hafif kamyon pazarının yüzde 25’in üzerinde daraldığını söyledi. Otokar’ın Atlas kamyonu ile yaşanan daralmada satış adedini yüzde 16 artırdığına dikkat çeken Akgül yeni 6 ileri ZF şanzıman ve Cummins motor ile donatılan yeni Atlas’la bu payı yukarı çekeceklerini söyledi.
Yeni Özellikleriyle Lojistik Sektörünün İlgisini Çekecek
Tamamen yenilenen kabin ve şanzımanının yüksek güvenlik teknolojileriyle bir araya getirildiğini kaydeden Akgül, yüksek torklu (493 Nm tork 1200-1900d/dak.) ve güçlü motoru ile (112KW/1200 devir) en zorlu yol şartlarında en ağır yükleri kolayca taşımak üzere geliştirilen 8,5 tonluk yeni Atlas’ın, yakıt ekonomisiyle de fark yarattığını vurguladı. Sınıfında ilk defa olarak Otokar Atlas’a eklenen EP (Ekonomi-Performans) tuşu ile her türlü yol koşuluna ve yüke uygun sürüş modu artık tek tuşla yönetilebiliyor.
Otokar, Yeni Atlas’ta konforu ve güvenliği artıran pek çok detayı da kullanıcılarıyla buluşturuyor. Sahip olduğu teknolojilerle yeni bir sürüş deneyimi vadeden Atlas, 3,2 inç büyüklüğündeki dijital göstergesi aracılığıyla araç ile ilgili ayar, seyir ve uyarı bilgilerini kullanıcısına anlık olarak verebiliyor. Normal ve spor olmak üzere iki farklı görünüm seçeneğine sahip dijital ön göstergesi, kullanıcı tercihine göre değiştirilebiliyor. Yeni Atlas’a eklenen bluetooth özelliği sayesinde kullanıcılar elini direksiyondan ayırmadan görüşmeleri güvenle yapabiliyor.
90 derece açılan kapıları ile araca kolay inme ve binme imkanı sınan Yeni Otokar Atlas, şık ve modern tasarımı ve gelişmiş sürücü ön paneliyle dikkat çekerken, sürüş tercihine göre ayarlanabilir sürücü koltuğu, direksiyondan kumandalı araç bilgisayarı, ısıtmalı ve elektrikli kumandalı dış aynalarıyla daha güvenli ve konforlu bir sürüş imkânı sağlıyor. Aydınlatma sistemi de tamamen yenilenen araç, karanlıkta otomatik yanan far sistemi ve sinyalle devreye giren yardımcı aydınlatmasıyla özellikle karanlık yollarda güven sağlıyor.
Yüksek Güvenlik Teknolojileri Atlas’ta
Sensörlü kabin kilidi, yeni aydınlatma sistemi, güçlendirilmiş yan kapılar ve park sensörü gibi özelliklerle sahip olan Otokar Atlas, kullanıcısına daha geniş ön iz genişliği ile daha yüksek yol tutuşu ve daha güvenli sürüş imkânı sağladığı ifade ediliyor. Hırsızlığa karşı motor ve elektrik sistemini kilitleyen Immobilizer’lı uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemine sahip Yeni Atlas’ta tam havalı fren sistemi, EBS, egzoz freni, LDWS (Şerit Takip Sistemi), AEBS (Acil Fren Destek Sistemi) ESC (Elektronik Denge Kontrol Sistemi) ve özellikle uzun yollarda sürüşü kolaylaştıran ACC (Adaptive Cruise Control) özellikleri de bulunuyor. Ön frenleri diskle daha dengeli duruş sunan Otokar Atlas2ın sınıfında pek çok yeni donanımı ilk defa sunduğu ifade edildi.
Daha önceden Kısa ve uzun şasi olmak üzere iki farklı versiyonu bulunan yeni Otokar Atlas, her hizmete uyarlanabilir esnek yapısıyla, frigorifik araçtan çöp kamyonuna, hidrolik platformdan itfaiye aracına, damperli kamyondan nakliye aracına kadar birçok farklı üstyapı seçeneğiyle kullanılabiliyor.
Akgül: "Otobüste liderliğimizi 11'inci kez pekiştirdik"
Otokar, toplantıda aynı zamanda 2019 yılı otobüs pazarını değerlendirerek Otokar’ın faaliyetlerine de değindi. Türkiye otobüs pazarında son dört yıldır devam eden daralmanın 2019 yılında da sürdüğünü, pazardaki toplam daralmanın yüzde 40'ı aştığına dikkat çeken Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, "Otokar’ın faaliyet gösterdiği alanlar olan 7-10 metre uzunluktaki küçük ve orta boy otobüsler ile 12-18 metre üstü şehir içi toplu taşımacılık otobüs segmentleri toplamında daralma yüzde 50’nin üzerinde gerçekleşti. Yaşanan daralmaya rağmen faaliyet gösterdiğimiz segmentlerin toplamında yılı, yine pazar lideri olarak kapattık. Türkiye'de satılan her 3 otobüsten biri Otokar markalı oldu. Elde ettiğimiz bu başarıyla pazar liderliğimizi 11'inci kez pekiştirdik" dedi.
Küçük ve orta boy otobüs segmentinde yenilenen Sultan ile büyük beğeni topladıklarını kaydeden Akgül; “Tek araçla üç işi birden yapabilme imkanı sunan Sultan Comfort hem turizm hem öğrenci hem de personel taşımacılığı yapan müşterilerimizin büyük beğenisini kazandı. Turizm sektöründeki canlanma ile yüksek yolcu ve bagaj kapasitesiyle dikkat çeken Sultan Mega, kullanıcıların öncelikli tercihleri arasında yer aldı. Otokar, 2019 yılında küçük ve orta boy otobüs segmenti özelinde de yılı lider olarak tamamladı. Türkiye’de satılan her 3 küçük ve orta boy otobüsten biri Otokar markalı oldu” açıklamasını yaptı. Akgül ayrıca 2019 yılında Türkiye’nin dört bir yanında belediyelerin toplu taşıma filolarını yenilikçi ve çevre dostu araçlarıyla güçlendirdiklerini, 12-18 metre şehir içi toplu taşıma otobüs pazarında Otokar'ın payını 9 puan artırdığını söyledi.
İhracatta Başarı Devam Ediyor
Otokar'ın iç pazarda yakaladığı başarıyı ihracatta da sürdürdüğüne, 50'den fazla ülkede milyonlarca yolcuya hizmet veren Otokar'ın otobüs ihracatını adet bazında yüzde 29 artırdığına dikkat çeken Basri Akgül şöyle konuştu: "Ülkemiz otomotiv sanayiini yurt dışında başarılı bir şekilde temsil eden Otokar olarak, 2019 yılında da uluslararası pazarlarda ülkemizi temsil etmeye devam ettik. Hedef pazarlarımızdan olan Avrupa’da Fransa’nın yanı sıra Malta, Romanya, İtalya, Sırbistan başta olmak üzere pek çok ülkede Otokar otobüs ürün parkı büyüdü. Sadece Fransa'daki toplam araç parkımız 2 bin 200 adedin üzerine çıktı. Otokar otobüslerinin yoğun olarak kullanıldığı Malta’dan 4’üncü kez sipariş aldık; Malta caddelerindeki Otokar markalı otobüs sayısı 240’ı aştı. Geçtiğimiz yıl Bükreş Belediyesi siparişinin teslimatlarını da başarıyla tamamladık.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Stellantis’in Yeni Vizyonu Cargo Box BEV SahalardaStellantis Pro One, Atessa’daki CustomFit Merkezi’nde Cargo Box BEV’in üretimine geçerek ticari araç pazarına iddialı bir adım attı.21 Temmuz 2025 Pazartesi 15:06Ticari Araçlar
Sürat Kargo Çalışanlarının Geleceğine Sürat Akademi ile Yatırım YapıyorSürat Kargo, çalışanlarının kariyerlerine katkıda bulunmak üzere Sürat Akademi Platformu’nu kurdu. Çalışanlar, 7/24 web veya cepten öğrenime kolayca erişebiliyor.21 Temmuz 2025 Pazartesi 12:11Kargo
Avrora Lojistik Filosuna 5 Yeni Wielton Dorse EklediAvrora Lojistik, filosunu Wielton’un Side Curtain Master ve Side Curtain Master Mega modelleriyle güçlendirdi.18 Temmuz 2025 Cuma 16:47Ticari Araçlar
ZF [pro]Service ile Atölyelere Dijital ve Teknik Güç SağlıyorZF Aftermarket’in ZF [pro]Service konsepti, kapsamlı eğitim, arıza tespiti ve dijital çözümlerle ticari araç atölyelerinin onarım süreçlerini hızlandırıyor, hizmet kalitesini artırıyor.18 Temmuz 2025 Cuma 13:45Ticari Araçlar
Ekol’e “Bu Yüz’den” ve “Bu 101” Kampanyalarıyla IPRA ÖdülüEkol Lojistik’in Cumhuriyet’in 100’üncü ve 101’inci yılına özel hazırladığı “Bu Yüz’den” ve “Bu 101” kampanyaları, dünyanın en prestijli halkla ilişkiler ödüllerinden IPRA Golden World Awards’ta altın ödüle layık görüldü.17 Temmuz 2025 Perşembe 17:44Lojistik
CNG Lojistik Filosunu Tırsan ile GüçlendirdiTırsan, CNG Lojistik’e 21’inci Tenteli Perdeli Multi-Ride aracını teslim etti.17 Temmuz 2025 Perşembe 16:11Ticari Araçlar
Alışan Lojistik İkinci Sürdürülebilirlik Raporunu YayınladıBu yıl sektördeki 40’ıncı yılını kutlayan ve 2023 yılından bu yana PSA Grup şirketleri çatısı altında yer alan Alışan Lojistik, sürdürülebilirlik alanındaki kararlılığını ortaya koyduğu 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.17 Temmuz 2025 Perşembe 15:25Lojistik
Marport Tarihinin En Büyük Gemisine Ev Sahipliği YaptıDünyanın en büyük konteyner gemilerine rahat ve kesintisiz hizmet veren Marport tarihindeki en büyük konteyner gemisini başarıyla ağırladı.17 Temmuz 2025 Perşembe 15:09Denizcilik
Mercedes-Benz Türk Actros Serisinde Dijitalleşmeyi StandartlaştırıyorMercedes-Benz Türk, Yeni Multimedya Kokpit 2 sistemini Mercedes-Benz Actros L çekicilerde, 6x4 CBU çekicilerde ve Actros 3242 L DNA 8x2 Plus paketli modellerde standart olarak sunmaya başladı.16 Temmuz 2025 Çarşamba 13:26Ticari Araçlar
Tırsan’dan Atiz Heavy Lojistik’e 5 adet Jumbo PlatformTırsan, ağır nakliye ve proje taşımaları uzmanı Atiz Heavy Lojistik’e 5 adet Jumbo Platform teslim etti. Avrupa’dan Türki Cumhuriyetlere ağır taşımacılıkta büyüyen Atiz, pembe filosundaki Tırsan Low-bed ve platform sayısını 8’e çıkardı.16 Temmuz 2025 Çarşamba 11:40Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber