26 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

Turkish Cargo’nun ev sahipliğiyle İstanbul’da gerçekleştirilen IATA Dünya Kargo Sempozyumu (IATA World Cargo Symposium- WCS) Yoğun İlgi Gördü

Küresel hava kargo endüstrisinin en prestijli organizasyonu olan IATA World Cargo Symposium, 25-27 Nisan tarihleri aralığında İstanbul’da gerçekleştirildi.

Turkish Cargo’nun ev sahipliğiyle İstanbul’da gerçekleştirilen IATA Dünya Kargo Sempozyumu (IATA World Cargo Symposium- WCS) Yoğun İlgi Gördü

02 Mayıs 2023 Salı 15:37

Turkish Cargo’nun ev sahibi olduğu etkinlikte, yaklaşık bin iki yüz havacılık profesyoneli bir araya gelerek, hava kargo endüstrisinin geleceğini değerlendirdi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat'ın açılış konuşmasıyla başlayan sempozyum, Turkish Cargo’nun başarılı girişimlerinden söz edilerek devam etti.

Turkish Cargo, IATA CEIV Lityum Pil (CEIV Li-batt) Sertifikasyon Programına katıldı

Turkish Cargo, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından oluşturulan ‘CEIV Lityum Pil’ sertifikasyon programına dahil oldu. Sempozyum kapsamında gerçekleştirilen imza törenine Türk Hava Yolları Genel Müdürü (CEO) Bilal Ekşi katıldı.

IATA WCS 2023, iki gün boyunca yapılan panellerin ardından Turkish Cargo'nun düzenlediği gala yemeği ile devam etti. Binbir Direk Sarnıcı'nda düzenlenen yemeğe yaklaşık 800 uluslararası üst düzey yönetici katıldı. Gecede, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı orkestra, misafirlere Türk Sanat Müziği dinletisi sundu. Ayrıca, Turkish Cargo'nun düzenlediği çekilişle, talihlilere bir adet UEFA bileti ile 2 adet gidiş-dönüş uluslararası Business Class bileti hediye edildi.

Turkish Cargo’nun ev sahipliğiyle İstanbul’da gerçekleştirilen IATA Dünya Kargo Sempozyumu (IATA World Cargo Symposium- WCS) Yoğun İlgi Gördü

Gala yemeğinde konuşma yapan Türk Hava Yolları Genel Müdür (Kargo) Yardımcısı Turhan Turkish Cargo’nun ev sahipliğiyle İstanbul’da gerçekleştirilen IATA Dünya Kargo Sempozyumu (IATA World Cargo Symposium- WCS) Yoğun İlgi GördüÖzen; “Türk Hava Yolları olarak, İstanbul gibi her yönüyle eşsiz bir merkeze sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Bu durumun farkındalığıyla havacılık sektörünü ileriye taşımak ve İstanbul’un havacılık sektöründeki merkezi rolünü artırmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Dünyanın dört bir tarafından gelen havacılık profesyonellerini burada ağırlamaktan çok mutluyuz. Sürdürülebilirlik, dijitalleşme, güvenlik gibi yoğun konuların ele alındığı Dünya Kargo Sempozyumu’ndan her birimizin önemli çıktılar aldığını umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Turkish Cargo, uluslararası hava kargo köprülerini güçlendirmek için ‘’İyi Niyet’’ Anlaşmaları imzaladı

Turkish Cargo, uluslararası hava kargo taşıyıcısı DHL Global Forwarding ve Latin Amerika bölgesinin önde gelen hava kargo sağlayıcısı Avianca Cargo ile ‘’İyi Niyet’’ Anlaşması imzaladı. Her iki hava kargo sağlayıcısıyla gerçekleştirilen iş birliği anlaşmaları, IATA Dünya Kargo Sempozyumu'nda gerçekleştirilen imza törenleriyle resmiyet kazandı. Kaynak ve uzmanlıkların birleştirildiği bu iş birlikleri, operasyonel süreçleri geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda İstanbul'un dünyanın lojistik merkezi olma potansiyeline ivme kazandıracak.

Turkish Cargo’nun ev sahipliğiyle İstanbul’da gerçekleştirilen IATA Dünya Kargo Sempozyumu (IATA World Cargo Symposium- WCS) Yoğun İlgi Gördü

Dünyanın dört bir yanından gelen sektörel basın mensupları SMARTIST tesisini gezdi

Turkish Cargo, IATA Dünya Kargo Sempozyumu’na katılan basın mensuplarına mega kargo tesisi SMARTIST’i gezdirdi. Turkish Cargo’nun operasyonel süreçlerini yakından izleme fırsatı bulan gazeteciler, SMARTIST’in gelişmiş kargo elleçleme sistemlerini ve özel kargo alanlarını ziyaret etti.

Her yıl farklı bir şehirde düzenlenen IATA Dünya Kargo Sempozyumu, dünya çapında hava kargo endüstrisinin en prestijli organizasyonu olarak kabul ediliyor. Etkinlik, hava kargo endüstrisindeki son trendlerin, en iyi uygulamaların ve yeniliklerin müzakere edilmesi için sektör liderleri, hava yolu şirketleri, kargo operatörleri, hava kargo acenteleri ve diğer endüstri paydaşlarını bir araya getiriyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA