20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

Turkish Cargo ve YTO Cargo Airlines Arasında Stratejik İş Birliği

Turkish Cargo, Şangay merkezli önde gelen ekspres lojistik hizmet sağlayıcısı YTO Express bünyesindeki YTO Cargo Airlines ile; Çin, Orta Asya ve Türkiye arasında hava kargo bağlantısını güçlendirmek ve ilave kapasite oluşturmak üzere anlaşma imzaladı.

Turkish Cargo ve YTO Cargo Airlines Arasında Stratejik İş Birliği

28 Temmuz 2022 Perşembe 13:59

Anlaşma kapsamında; Şian (Xi’an) – Taşkent arasında, YTO Cargo Airlines uçakları ve ekibiyle haftalık 4 sefer icra ediliyor. Bu seferlerdeki çıkış ve varış kargo kapasitesi ise bütünüyle Turkish Cargo’nun kullanımında müşterilere sunuluyor. Çin çıkışlı kargolar, iş birliği kapsamında Şian’dan Taşkent’e aktarıldıktan sonra aynı gün içinde Türk Hava Yolları’na ait Taşkent – İstanbul seferlerine bağlanıyor. Türk Hava Yolları’nın tarifeli yolcu ve kargo seferleri ile İstanbul Havalimanı’ndaki mega kargo tesisine getirilen kargolar, buradan Turkish Cargo’nun geniş uçuş ağındaki alıcılarına ulaştırılıyor.

İş birliği hakkında değerlendirmede bulunan Türk Hava Yolları Genel Müdür (Kargo) Yardımcısı Turhan Özen; “Bugünkü küresel ticaret ağını düşündüğümüzde gerek üretim kapasitesi gerekse ekonomisiyle Çin, en kritik oyuncular arasında yer alıyor. Bu bakımdan YTO Cargo Airlines ile kurduğumuz iş birliğimiz, ülkeler arası bağlantının güçlendirilmesi ve tedarik zincirinin sürekliliği açısından stratejik bir öneme sahip. Bu yeni iş birliğiyle dünyanın dört bir yanından müşterilerimize Çin çıkışında ve varışında alternatif çözümler üretmeye devam ediyoruz.” dedi.

YTO International CEO’su Jian Sun; “YTO Express ailesi olarak Turkish Cargo ile iyi ilişkiler ve güçlü iş birliği içinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu ortak girişim üzerinden Çin ve dünyanın geri kalanındaki müşterilerimize hızlı, kesintisiz ve pratik çözümler sunuyoruz. İş birliğimizin gelecek dönemde genişleyerek devam etmesini temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Turkish Cargo ve YTO Cargo Airlines Arasında Stratejik İş Birliği

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA