Türk Üstyapıcılara Afrika ve Orta Doğu’ya Iveco İle Açılma Fırsatı
Ticari araç üstyapıcılarıyla düzenli olarak bir araya gelen Iveco, Afrika ve Orta Doğuda üst yapıcılık faaliyetlerini kolaylaştırmak için oluşturulan yeni organizasyonu paylaşmak için özel bir organizasyon düzenledi.

12 Temmuz 2019 Cuma 14:58
Iveco Türkiye, Türkiye’deki üst yapıcıları 11 Temmuz’da İstanbul’da bir araya getirdi. Etkinlik, iki yılda bir gerçekleşen ve en son Kasım’da düzenlenen Iveco üstyapıcı etkinliğin devamı ve katılımcılara Afrika ve Orta Doğu pazarlarında yeni fırsatları sunma amacını taşıdığı ifade edildi.
Düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin farklı şehirlerinde farklı ürünler üreten 108 üstyapıcı katıldı. Katılımcıların yüzde 70 civarı hafif ve orta sınıflarda uzmanlaşmış olup, kapalı kasadan, yol temizleme ve atık yönetimi gibi üst yapılara uzanan farklı üstyapılar üretiyor. Kalan yüzde 30’luk kesim ise ağır sınıfta uzman, mikserler, damperler ve treyler gibi üstyapılar sunuyorlar.
Toplantıda ilk olarak söz alan Iveco Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz, konuşmasında şunları söyledi: “Bu etkinliği, 2018 ve 2019’da iki yıl üst üste küçülen Türkiye ticari araç pazarı için üstyapıcılara yurt dışında yeni fırsatlar sunmak amacıyla düzenledik. 2019 yılı başına Iveco’da organizasyon yapısının ve ülke sorumluluklarının değişti. Afrika ve Orta Doğu pazarları Iveco için tarihsel bir öneme sahip. Bu pazarlarda Iveco’nun büyümesi için üstyapılarla yeni işbirliklerine ihtiyaç var. Afrika ve Orta Doğu ülkelerinde ürünlerin niteliklerinin yetersiz olması sizlere yeni fırsatlar sunabilir.”
Giz: “Pazar toparlanmaya başlayacak”
![]() |
Tansu Giz daha sonra Iveco Türkiye’nin pazardaki artan performansından bahsetti. Iveco’nun Türkiye’de 3,5 ton ve üstü segmentde üçüncülüğe yerleşirken 2019 yılında şu ana kadar yıllık bazda üstün bir performans sergilediğini kaydeden Giz, geniş ürün gamının bu performanstaki etkisine değindi. 2001 yılında 2008 yılında ve günümüzdeki inişlere rağmen Türkiye’nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Giz, gerek nüfus gerekse de üretim kapasitesiyle inşaat sektöründeki daralmanın devam etmesine rağmen pazarın toparlanacağına olan inancını ifade etti.
Ekonominin düzelmesiyle 3,5 ton üzeri pazarın tekrar 80 binlere çıkacağına inandığını belirten Giz, pazarın dibi gördüğünü düşündüğünü de sözlerine ekledi. Avrupa’da emisyon sorunlarından dolayı dizel ağır ticari araçların Euro 7 normlarını yerine getirmekte zorlanacağını maliyet artışının fazla olmasının beklenmesinden dolayı alternatif yakıtların öne çıktığını söyleyen Giz, Iveco’nun CNG’li araçlarıyla da bu sürece hazır olduğunu vurguladı.
Bonifacino: “Türk üstyapıcıların şansı yüksek”
Toplantıya Iveco’yu temsilen katılan orta ve ağır segment Ürün Müdürü Fabio Bonifacino ise yaptığı konuşmada Afrika ve Orta Doğu ülkelerindeki hafif ve ve ağır ticari araç potansiyeline dikkat çekti. Bu ülkelerde 3,5 ton üzeri ticari araç satışlarının son 3 yıldaki ortalamasının 125 bin, orta ve ağır ticari pazarının ise 140 bin adet olarak gerçekleştiğini açıklayan Bonifacino, pazarın toplam büyüklüğünün yıllık 265 bin adet olduğunu kaydetti. 2023 yılında pazarın 330 bin adetlere ulaşmasını beklendiğini açıklayan Bonifacino, bu pazarları özellikle Çinli markaların domine ettiğini kaydetti. Gelecek dönemde kaliteli araca ve dolayısıyla Avrupalı markalara talebin daha çok olmasının beklendiğini de sözlerine ekleyen Bonifacino, bu bölgelerdeki yerel üretim trendine de dikkat çekti. Ota Doğu ve Afrika’da konsolide ortaklık, konsolide olmayan ortaklık ve üretim anlaşmasıyla Iveco’nun 2019 yılında 11 tesise ulaştığını açıklayan Bonifacino, bu noktada üstyapının önemine dikkat çekti.
Bu bölgelerde yapılan yerel üretimlerde (CKD) araçların büyük bölümünün kalitesi yetersiz yerel üst yapılarla tamamlanmasının Türk üstyapı üreticileri için fırsat olacağını belirten Bonifacino, Iveco’nun geniş ürün yelpazesi ve Türk üreticilerin teknik kapasitesinin iyi kullanılması gerektiğinin altını çizdi.
Özel Filo Müşteriler Birimi müdürü Andrea Scollo ve Üstyapıcılar İlişki Yöneticisi Giuseppe Cariello de düzenlenen organizasyona katılarak Afrika ve Orta Doğu Bölgesi için yeni organizasyonel yapıyı açıklayıp söz konusu pazarlarda mevcut olan ürünleri tanıttılar. Oturum sonunda üst yapıcılar soru sorma ve geri bildirimlerini sunma fırsatı buldular.
Iveco Türkiye, aynı zamanda üstyapıcılar için güncellenen, Iveco’nun teknik çizimleri ile modele ve versiyona göre üst yapılara yönelik kılavuzlarını barındıran web sitesini de sundu.
Toplantı, Daily, Eurocargo, Stralis X-Way ve Trakker’dan oluşan tüm ürün gamının gösterildiği bir turla sona erdi. Iveco, son modelleri Türk ve Avrupa pazarlarına eş zamanlı olarak hafif, orta ve ağır araç yelpazesi sunuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mercedes-Benz Türk’ten Akkoç Lojistik’e 200 Adet Yıldız TransferiAkkoç Lojistik filosunu güçlendirmek ve müşterilerine daha iyi hizmet sunmak amacıyla 200 adet Mercedes-Benz Actros ve Arocs’u filosuna ekledi.29 Nisan 2025 Salı 17:40Ticari Araçlar
Ford Trucks F-LINE, Bridgestone Lastikleriyle Yola ÇıkıyorFord Trucks'ın yeni nesil kamyon ailesi F-LINE, Brisa'nın Bridgestone lastikleriyle yola çıkıyor.28 Nisan 2025 Pazartesi 18:00Ticari Araçlar
Özkeleşler En Yüksek İzolasyon İçin Tırsan Buz Frigo DediTırsan, soğuk zincir taşımacılığının tecrübeli isimlerinden Özkeleşler’e 8 adet Tırsan Buz Frigo teslim etti.28 Nisan 2025 Pazartesi 14:46Ticari Araçlar
ESHOT Filosu, Allison Donanımlı Otokar Sultan City Midibüsler ile Optimum Verimlilik Sağlıyorİzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü, filosundaki Otokar Sultan City midibüslerini Allison tam otomatik şanzıman donanımının avantajlarıyla optimum verimlilikte kullanılıyor.28 Nisan 2025 Pazartesi 11:36Ticari Araçlar
TREDER’in Yeni Başkanı Seyit Arslan OlduTREDER, gerçekleştirdiği seçimli genel kurulda yeni yönetimini belirledi. Yapılan oylama sonucunda derneğin başkanlığına Seyit Arslan seçildi.25 Nisan 2025 Cuma 17:43Ticari Araçlar
Zebra Elektronik ve UND'den Lojistik Sektörü İçin Elektrikli Dönüşüm HamlesiUluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Zebra Elektronik, lojistik sektörünü elektrikli araçlara hazırlamak amacıyla stratejik bir iş birliğine imza attı.25 Nisan 2025 Cuma 13:58Lojistik
Europe’s Next-Gen eLCV Has Arrived — FLYNT reveals its Purpose-Built EV PlatformToday, FLYNT officially unveils its first fully electric light commercial vehicle — a purpose-built solution engineered to meet the needs of modern European fleets.24 Nisan 2025 Perşembe 17:10World News
Sultantur 100 Tırsan Treyler ile Filosunu GüçlendirdiTırsan, Sultantur’a 100 adet Tenteli Perdeli Maksima Plus T.SCS X+ teslim etti. Sultantur bu yatırım ile filosundaki Tırsan sayısını 400’e çıkarmış oldu.24 Nisan 2025 Perşembe 16:41Ticari Araçlar
Koçaslanlar Motorlu Araçlar’dan 23 Nisan’a Özel Anlamlı VideoBursa İnegöl’de Renault ve Dacia markalarının yetkili satış ve satış sonrası hizmet noktası olarak faaliyet gösteren Koçaslanlar Motorlu Araçlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel hazırladığı video çalışmasıyla dikkat çekti.24 Nisan 2025 Perşembe 16:19Ticari Araçlar
Mercedes-Benz Türk 23 Nisan’da Çocuklarla Hatay’da BuluştuMercedes-Benz Türk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl da depremden etkilenen çocuklarla birlikte kutladı.24 Nisan 2025 Perşembe 14:38Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber