TREDER’den Cumhuriyetimizin 100. Yılında Bin Depremzede Çocuğa Destek
Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında bin depremzede çocuğa giyim ve kırtasiye desteği sağladı.

09 Kasım 2023 Perşembe 16:38
İskenderun, Kırıkhan ve Dörtyol ilçelerinde 25 okul ile Azganlı konteyner kentindeki ilk, orta ve lise öğrencilerine toplamda 65 bin 194 parça ürün verildi.
TREDER, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamak üzere depremde en fazla hasar gören Hatay’da bin çocuğa giyim ve kırtasiye desteği sağladı. İskenderun, Kırıkhan ve Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürleri himayelerinde, PAYASTEM Koordinatörü Cem Kağar, ve Teslime Kağar, Bilişim ve Teknoloji öğretmeni Merve Gülbeyaz Sönmez’in çabaları ile öğrenciler belirlendi ve organizasyon gerçekleştirildi. Söz konusu öğrenciler için yaklaşan kış aylarında hem giyim hem de öğrenim dönemi boyunca ihtiyaç duyulabilecek ürünler öğrenciye özel olarak hazırlandı.
TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, Genel Sekreteri Göktan Güçlü, Teknik Komite Başkanı Fuat Erdem, Teknik Komite Başkan Yardımcısı Tanver Talas’tan oluşan TREDER heyeti bölgeye 1 Kasım 2023 tarihinde ziyaret ederek, yardımları yerinde inceleyerek bilgiler aldı ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
TREDER Heyeti ilk ziyareti gerçekleştirdiği Dörtyol İlçe Müdürü Mehmet Toksoy, eğitime yapılan desteğin en büyük yatırım olduğunu belirterek, “Eğitime yatırım geleceğe yatırım. Dışarıdan sağlanan destekler bölge için çok önemli. TREDER’in bölgemiz okullarına yaptığı yardımlar için teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.
İskenderun İlçe Eğitim Müdürü Ali Haytaz ise, TREDER’in daha önce afet bölgesi için robotik kodlama sınıfı açmasının yanı sıra çocukların giyim ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılaması sebebiyle çok mutlu olduklarını söyledi.
Çocuklarımızın hafızalarında çok güzel izler bırakacak

Mevlana Ortaokulu Müdürü Mehmet Faruk Cevher, depremden sonra ülkenin tek yürek olup, bölgeye, öğrencilere destek olduğunu belirtti. Çocukların böyle zamanlarda bu desteği daha sıcak hissettiklerini, ülkelerinde birlik ve beraberlik içinde yaşama duygusunun perçinleştiğini anlatan Cevher, dayanışma ve yardımlaşmanın güzelliklerine şahit olduklarını vurgulayarak “Çocuklarımızın hafızalarında çok güzel izler bırakacak” dedi.
İskenderun General Şükrü Kanatlı Okul Müdürü M. Ali Yıldız ise şunları söyledi: “Gerçekten bir yara sarıldı. İhtiyaç sahibi öğrencilerimizi sevindirdik. Yaklaşan kış aylarında çocuklarımızın giyim ve kırtasiye gibi ihtiyaçları karşılandı.”
Yardım organizasyonlarına örnek olacak
Kırıkhan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Ay, Kırıkhan bölgesinde evlerin yüzde 80’inin yıkılmasına karşın eğitime ara vermediklerini ve bütün öğrencilerin şu anda eğitime devam ettiği bilgisini verdi. Bugüne kadar anaokulu, ilk ve orta dereceli sınıflardaki öğrencilere çeşitli yardımlar yapıldığını ancak lisedeki öğrenciler için ilk defa TREDER ile destek sağlandığının altını çizen Ay, “İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz özenle belirlendi. Öğrencilerimizin bedenlerine, ayakkabı numaralarına göre ayrı ayrı elleçlenerek gönderildiğine dikkat çekti. Yapılan yardımlardaki organizasyondaki mükemmellik bizleri ayrıca mutlu etti. Diğer yardım organizasyonlarına örnek olacak nitelikte idi. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum.”
100. yıla yakışanı yaptık
TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, afet bölgesinin ihtiyaçlarının devam ettiğini hatırlatarak “Deprem felaketinin ilk anlarında gösterdiğimiz duyarlılığı devam ettirmemiz gerekiyor. Bölgenin yaralarının sarılması, hayatın normalleşmesi için herkesin taşın altına koyması gerekiyor. TREDER olarak, bölgeye desteğimize özellikle Cumhuriyetimizin geleceği çocuklarımıza ellerinden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Cumhuriyetin 100. Yılında sektöre yakışan bir desteğe imza attıklarının altını çizen Şentürk, emeği geçen herkese minnet ettiğini açıkladı.
Yardım malzemeleri
-Bir takım penye alt-üst kıyafet,
-Bir adet sweatshirt,
-Bir takım iç çamaşırı,
-7-12 yaş grubuna şişme yelek
-12-17 yaş grubuna mont,
-Bir çift spor ayakkabı
-Bir adet 32 gb USB bellek,
-Geniş yelpazeli kırtasiye seti
Katkı veren kişi ve kurumlar
Özünlü
Nevpa
Seyit Usta
Koluman
Ufuk Özünlü
Saf Holland
Nevpa
Mehmet Ortaç
Trans 34
Cangüller
Saf Holland
Cloos
Güneysan
Scorpıon
Yalçın Dorse
Komodo
Öztreyler
Makinsan
Krone
Okt
Orthaus
Özgül
Nursan
Çarsan
Schmıtz Cargobull
Efe Endüstri
Takdir
Hidrosır
Bilal Azizoğlu
Özkoç
BPW
Mobilite
Sinanlı Tanker
Greatest
Hidromas
Mercedes-Benz Türk
Toyota’nın Hidrojen Teknolojisi Scania Kamyonlarında Test EdilecekToyota’nın 300 kW güç sunan üçüncü nesil hidrojen yakıt hücresi sistemi, Scania’nın Pilot Partner programı kapsamında 40 ağır ticari araca entegre edilecek. İlk kamyonların 2027’nin ilk çeyreğinde yollara çıkması planlanıyor.10 Eylül 2026 Perşembe 18:53Ticari Araçlar
Amazon Türkiye’den E-İhracata Yeni Lojistik ÇözümAmazon Türkiye, Türk KOBİ’lerin e-ihracat süreçlerini kolaylaştıracak yeni sınır ötesi lojistik programını duyurdu.07 Eylül 2026 Pazartesi 20:27Lojistik
Renault Master Ürün Gamını Minibüs ve Açık Kasa ile GenişlettiRenault, Master Minibüs’ü 16+1 koltuk düzeniyle yeniden satışa sunarken Master Kamyonet ürün gamına profesyonel kullanıma yönelik açık kasa seçeneğini ekledi.07 Eylül 2026 Pazartesi 20:13Ticari Araçlar
Tofaş Ram ProMaster City’ye Yeşil Araç ÖdülüTofaş’ın 2027’den itibaren Bursa’da üreterek Kuzey Amerika’ya ihraç edeceği Ram ProMaster City, Green Car Journal tarafından “2027 Yılının Ticari Yeşil Aracı” seçildi.07 Eylül 2026 Pazartesi 18:40Ticari Araçlar
Dereler Aksın Dağlar Yeşersin ki Yollar ÇalışsınEkonomi Gazetesi’nde Doğu ve Güneydoğu Ağaç ve Orman Ürünleri Derneği (DOGAD) tarafından; Cumhurbaşkanı, Tarım, Sanayi ve Ulaştırma bakanları ve bölge yöneticilerine hitaben yayınlanan tam sayfalık bir ilan,07 Eylül 2026 Pazartesi 16:45Bakış
KargoHaber 332. Sayı (Dijital Dergi)332. Sayımızın dijital versiyonu PDF formatında yayında.07 Eylül 2026 Pazartesi 16:27Dijital Dergi
Eyüp Lojistik Kuveyt Seferlerini Artan Taleple GüçlendirdiEyüp Lojistik’in Kuveyt hattındaki taşıma hacmi, artan talebin etkisiyle son sekiz ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100 arttı.07 Eylül 2026 Pazartesi 15:25Lojistik
KRONE Türkiye, Ar-Ge Merkezi Olarak TescillendiKRONE Türkiye, Tire’deki üretim gücü ile mühendislik yetkinliğini Ar-Ge Merkezi çatısı altında buluşturdu. Şirket, yeni dönemde ürün ve süreç geliştirme, ileri üretim teknolojileri, dijitalleşme ve sürdürülebilir mühendislik çalışmalarına ağırlık verecek.03 Eylül 2026 Perşembe 17:16Ticari Araçlar
Allison Donanımlı Volvo R100E Avusturya’nın Zorlu Taş Ocağı Operasyonunda Verimliliği ArtırıyorDeisl-Beton, Avusturya’daki zorlu taş ocağı operasyonunda Allison donanımlı Volvo R100E rijit şasili damperli kamyon ile taşıma kapasitesini artırırken ton başına maliyetleri ve çalışma sürelerini azaltıyor.03 Eylül 2026 Perşembe 16:45Ticari Araçlar
Havalimanlarının Geleceği İstanbul’da ŞekilleniyorDünya Havalimanları Deneyim Zirvesi 2026 havacılık sektörü temsilcilerini buluşturdu.03 Eylül 2026 Perşembe 16:09Havayolu
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber



















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.