24 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C

transport logistic Online: Etkileyici Zamanlarda Paha Biçilmez Bir Bilgi Platformu

• 87 konferans ve şirket oturumu
• 8 bin 500 izleyici
• Yüksek uluslararası katılım
• Alman Bakan Andreas Scheuer: İklim koruma, geleceğin temel meselesidir

transport logistic Online: Etkileyici Zamanlarda Paha Biçilmez Bir Bilgi Platformu

10 Mayıs 2021 Pazartesi 14:31

Üç günlük bilgi aktarımı, ağ oluşturma ve profesyonel tartışmalar ile transport logistic Online, dramatik zamanlarda paha biçilmez bir bilgi merkezi olarak hizmet verdi. Toplamda yaklaşık 8 bin 500 kişi bu eşsiz fırsattan faydalandı. Sektörün önde gelen şirketleriyle 30 şirket oturumu da dahil olmak üzere görüşmeleri ve tartışma gruplarını içeren 87 konferans sunumu gerçekleştirildi. Konferans programının ana odak noktaları sürdürülebilirlik, yeni iş modelleri ve koronavirüs salgınının etkisi oldu.

Messe München Genel Müdürü Stefan Rummel, transport logistic Online sayesinde oluşturulan olumlu geri bildirimlerin fuarın değerini açığa çıkardığını ifade etti: “transport logistic’in bu çevrimiçi versiyonu, zor bir zamanda endüstriye değerli bir katkı sağladı. Elbette çevrimiçim versiyon gerçek fuarın yerini alamazdı. Ancak yine de sektörle bir araya gelme, ağ kurma ve güncel iş konuları hakkında konuşma fırsatı sunabildik. Sektör, oturumlara güçlü katılım sağlayarak ve oturumlar sırasındaki çok sayıda yorumla, bu fırsat için minnettar olduğunu gösterdi. Başından beri projeyi destekleyen ortaklarımıza ve katılımcı firmalara teşekkür ediyorum. 2023 yılında fuar alanlarında bir kez daha bir araya gelerek dijital dünyanın en iyilerini de uygulayacağız.” dedi.

Şirket oturumlarına güçlü katılım

Üç gün süren fuarda, transport logistic Online yaklaşık 8 bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Uluslararası katılımcılar ziyaretçilerin yüzde 35’ini oluşturdu. Bu ziyaretçilerin çoğu Avusturya, İsviçre ve Hollanda’dan katılım sağladı. Hem konferans programı kapsamında düzenlenen sunumlara hem de en iyi şirketlerin ürünleri, projeleri ve stratejileri hakkında bilgi veren şirket oturumlarına katılım yüksekti. Bu oturumlara ortalama 501 kişi katılım gösterdi. Birçok katılımcı, randevu ve ağ talep etmek için çevrimiçi platformun sunduğu fırsattan yararlandı. 3 gün süren fuarda toplam 2 bin 994 temas kuruldu.

Scheuer: Lojistik yüksek yaşam standartlarımızın temelidir

Üç günlük konferans programı Almanya Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanı Andreas Scheuer tarafından başlatıldı. Scheuer açılış konuşmasında sektörün oynadığı önemli rolün altını çizdi: “Lojistik görünmez olabilir ama aynı zamanda yüksek yaşam standardımızın da temelini oluşturuyor. Sayısız dişlinin birlikte dönmesi gerekiyor. Çok çekici mesleklere sahip olan pek çok insan dünya çapında ve günün her saati bizim adımıza çalışıyor.” Bakan, lojistik sektörünün pandemi sırasında ne kadar güvenilir olduğunu kanıtladığını da ekledi ve  “Kimse boş raflardan şikayet edemez,” dedi. Scheuer, ileriye dönük olarak iklim korumayı geleceğin temel sorunu olarak nitelendirdi. Bu nedenle, taşıyıcıları birbirlerine karşı değil, birlikte çalışmaya çağırdı: “Her şeyden önce daha esnek olmaları gerekir. İklim hedeflerimize ulaşmamızın tek yolu bu.”

Konferans Özeti

Konferans programının ana konuları sektörün karşı karşıya olduğu güncel konulara odaklandı: Dijital dönüşümün etkisi nedir ve ne ölçüde yeni iş modelleri yaratıyor? Sektörün sürdürülebilirlik açısından ne tür çözümleri ve konseptleri var? Endüstri koronavirüs salgınının yarattığı zorluklarla nasıl mücadele ediyor? 87 oturum, bu soruların hareketli tartışmalarıyla doluydu ve ziyaretçiler enerjik bir şekilde sohbet işlevini kullandılar. Etkinliğin öne çıkan kısımları şunlardı:

  • Yeni mi, Eski mi? Platformlar daha iyi freight forwarderlar mı? Oturumda, geleneksel ve dijital çözümlerin güçlü yönleri karşılaştırıldı. Tartışmaya katılanlar, tüm aktörlerin pazardaki yenilikçi dijital tekliflerden kazanç sağladığını kabul etti. Tartışma grubu ayrıca iş modellerindeki temel farklılıkları da inceledi. Otomasyon ve veri şeffaflığına ilaveten (dijital platformlar) grup, geniş yelpazedeki hizmetleri ve müşteri odaklı esnekliği (geleneksel freight forwarter’lar) tanımladı.  
  • Alternatif motor sistemleri ağır ticari araçların dahi geleceğidir – transport ve lojistik endüstrisinde nötr iklim başlığına odaklanan grubun vardığı sonuç bu oldu. Grup, sadece elektrikli motorlarla çalışan ticari araçları değil, aynı zamanda araçların gelecekte çok daha uzun mesafeler kat etmesini sağlayacak hidrojen sürüş sistemleri ve yakıt hücrelerini de gündeme getirdi. Grup, bu tür araçların daha hızlı yola çıkması gerektiği konusunda fikir birliğine vardı. Bunun iyi nedeni ise dizel motorlarla çalışan ticari araçlar şu anda Avrupa caddelerinde ve otoyollarında yaklaşık 200 milyon ton CO2 üretiyor.
  • Pandemiden sonra endüstrinin benimseyeceği yaklaşımları incelerken başka bir tartışma grubu da bir başka kilit soruya odaklandı: Lojistik endüstrisinin dayanma gücü ne kadar? Katılımcılar, gelecekteki depolama stratejilerini değerlendirirken, darboğazları önlemek için risk güvencesi ve güvenlik önlemlerinin artan bir rol oynayacağı konusunda anlaştılar. Pandemi ayrıca tek bir ulaşım seçeneğinin kullanılmaması gerektiğini de gösterdi. Alternatifler esneklik sağlamaktadır.

Etkinliğe katılan firmalar, özellikle şirket oturumlarına katılım açısından duydukları memnuniyeti dile getirdi. İşte olumlu yorumlardan sadece birkaçı:

Emile Hoogsteden – Rotterdam Limanı İdaresi Ticaret Başkan Yardımcısı: “Hepimiz hala salgının ortasındayız, bağlantıda kalmak her zamankinden daha önemli. Elbette Münih’te yüz yüze görüşemememiz üzücü ama hareketsiz kalmaya gerek yok. Sektör, salgına rağmen veya belki de sayesinde hızla gelişmeye devam ediyor. Devam etmemiz, potansiyel iş fırsatlarını değerlendirmemiz ve yeni ortaklıklar kurmamız gerekiyor. transport logistic’in bu yılki çevrimiçi etkinliği tam da bunu yapmanın hayal edilebilecek en iyi yoluydu.”

LKW Walter Yönetim Kurulu Üyesi Michael Krainthaler: “tl2021’deki şirket oturumumuza gelen olumlu tepkiler beklentilerimizi aştı. Hem müşterilerimiz hem de ilgili olanlar, temel işimiz olan komple taşımacılık konusundaki mevcut ve olası tehditlere karşı sunduğumuz çözümler konusunda çok heyecanlandılar. Taşımacılık endüstrisi ürünlerin kesintisiz hareketinin daha iyi temini ve Avrupa çapındaki intermodal ağımızın sağladığı kapasite güvencesi konusunda sunduğumuz dijital görünürlük çözümlerine çok ilgi gösterdi. 

SHIPSTA CEO’su ve Kurucusu Christian Wilhelm: “transport logistic Online 2021’de sunum yaparken harika zaman geçirdim. Şirket oturumumuz sırasında ve sonrasında birçok ilgi çekici talep aldık. Tüm katılımcılara ve bu çevrimiçi etkinliği gerçekleştiren transport logistic Fuarı’na teşekkür ederiz.”

Hessen Ekonomi, Enerji, Ulaştırma ve Barınma Bakanlığı Dışişleri Bakanı Jens Deutschendorf: “Bu yılki transport logistic, yalnızca Hessen’de değil, pandemi ve iklimin korunmasında da insanların kafasını meşgul eden konulara odaklandı. Bu tartışmaya önümüzdeki iki ay boyunca #logistikmittwoch adlı etkinliğimizle devam edeceğiz. Böylesine harika bir başlangıç bu çabayı göstermelerinden ötürü tüm katılımcılara teşekkür ederim!”

transport logistic, 09-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında Münih’teki fuar alanlarında fiziki olarak düzenlenecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA