22 Ekim 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara8°C

TNT Ekspres Türkiye Yüzde 26 Büyüme İle Avrupa Ülkelerinde Zirveye Çıktı

2011 yılını büyüme yılı ilan eden TNT Ekspres Türkiye, hedefine ulaşarak 2011 yılında yüzde 8 büyüyen taşımacılık sektöründe yüzde 26 büyüme ile sektörün üzerinde bir büyüme gerçekleştirdi.

TNT Ekspres Türkiye Yüzde 26 Büyüme İle Avrupa Ülkelerinde Zirveye Çıktı

12 Ocak 2012 Perşembe 16:46

2011 yılını büyüme yılı ilan eden TNT Ekspres Türkiye, hedefine ulaşarak 2011 yılında yüzde 8 büyüyen taşımacılık sektöründe yüzde 26 büyüme ile sektörün üzerinde bir büyüme gerçekleştirdi. TNT Ekspres Türkiye gösterdiği performansıyla faaliyet yürüttüğü tüm Avrupa ülkeleri arasında hem iş hacmi hem de coğrafi konumuyla öne çıkarak, ilk sıraya yerleşti. 2011 yılında İzmir Bölge Müdürlüğü ve elektrikli araç filosu yatırımlarını tamamlayan TNT, 2012 yılında araç kapasitesi ve depo alanlarını genişletmeye devam edecek.

TNT Ekspres Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız, 2011 yılını değerlendirmek ve 2012 yılı yeni yatırım ve stratejilerini paylaşmak üzere düzenlediği basın buluşmasında, 2011 yılını sektörün üzerinde bir büyüme ile kapattıklarını belirterek, “TNT Türkiye olarak 2011’in ilk dokuz ayında yüzde 26 büyüme yakaladık. Türkiye’de lojistik sektörünün 2011 yılında yüzde 8 civarında büyüme gösterdiğini göz önüne alırsak, beklenenin çok üstünde bir performans gösterdik. 2012 yılında da büyümemizi sürdürerek Avrupa’da ki liderliğimizi kesintisiz devam ettireceğiz” dedi.

2011 yılının büyüme ve yatırım yılı olduğunu anlatan Yıldız, geçmiş yılların getirdiği makro ekonomik belirsizliklerle başlayan 2011 yılında, TNT olarak daha dikkatli olduklarını vurgulayarak bu nedenle Türkiye ve dünya ekonomisini daha yakından takip ederek yatırımları yönlendirdiklerini belirtti. 2011 yılında yüzde 26’lık bir büyüme gerçekleştirdiklerini ve ilk 7 aydaki büyüme hızında hedefi tutturdukları için yatırımlara da devam ettiklerini kaydeden Yıldız, 2012 yılı ile ilgili beklenti ve yatırımlardan da söz etti.


Araç ve depo yatırımları devam edecek

Türkiye’nin ilk ticari Türk plakalı araçlarını filolarına dahil ettiklerini söyleyen Yıldız, “Araç filomuzun üçte birinin yenilenmesi için gereken çalışmayı başlattık ve aynı zamanda Eylül ayında Türkiye’nin ilk elektrikli ticari araçları ile hizmet vermeye başladık. 2012 yılında da deneme amaçlı aldığımız 3 adet elektrikli araçlarımızı genişleterek filomuzu elektrikli araçlara çevirmeye başlayacağız. 2012 yılında araç kapasitemizi ve depo alanlarımız genişletmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Yıldız, “İzmir Bölge Müdürlüğü ve deposunu 5 bin metrekarelik bir alana taşıyarak geçen yıllardan gelen büyüme ile birlikte ihtiyaç duyduğumuz alan ve kapasite artırımını gerçekleştirdik. Türkiye’nin dış ticaretinin yüzde 65’lik kısmını oluşturan Avrupa gönderilerinde Türkiye pazar lideri olarak büyümeye devam ettik. Cumartesi günleri hariç her gün sadece kendi uçağı ile en geç saatte ihracat gönderilerini Türkiye’den çıkaran tek taşıma firmasıyız” dedi. 

Turgut Yıldız, 2012 hedeflerini ise Avrupa’daki liderliklerini sürdürmek ve gelişen pazarlarda yatırımlar yapmak olarak açıkladı. 2012 yılında ekonomik hizmet seçeneklerini de artıracaklarını ifade eden Turgut Yıldız, daha uygun fiyatları olan bu hizmetleri hem hava hem kara taşımacılığı ve her ikisinin kombinasyonu şeklinde yapacakları bilgisini verdi. 2012 yılında araç kapasitesi ve depo alanlarında da genişletme hedeflerinden söz eden Yıldız, yeni, yatırımlara bağlı olarak istihdam yaratacaklarını söyleyerek, “Yatırımlar global trende bağlı olarak daha dikkatli ve temkinli olmaya başlamıştır. Buna rağmen önümüzdeki yıl Türkiye’de 7-8 milyon Avro civarında demirbaş yatırımı, yeni depo gibi yatırımları gerçekleştireceğiz. Bize büyüme sağlayacak bu yatırımlar sonucu yaklaşık 30-50 yeni iş pozisyonu oluşmasını hedefliyoruz. Depo yatırımlarımızı Adana, Gaziantep gibi gelişen ve önemli ticaret merkezi haline gelen bölgelerde planlamaktayız. Bunun yanında müşterilerimize yönelik olarak teknoloji yatırımlarımızla, gönderilerini en kolay, basit ve sorunsuz olarak hazırlama olanağı tanıyan sistemler sunacağız. Bunun hazırlıkları şu günlerde yurtdışından gelen ekiplerle başlamıştır” dedi.

 

Moda ve online satış gönderilerinde artış var

En çok gönderi yapan sektörlerin, Tekstil, Otomotiv, Elektronik, Kimya, Gıda ve Perakende olarak sıralandığını anlatan Yıldız, listeye moda, makine sektörü, online satış yapan siteler ve aynı zamanda sağlık ile yaşam biliminin de girdiğini söyleyen Yıldız, en çok gönderi yapılan ilk on ülkenin de Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, ABD, Hollanda, İspanya, Çin, Belçika ve Birleşik Arap Emirlikleri olduğunu belirtti.  Yıldız, gönderi gelen ilk on ülkenin ise Çin, İtalya, Almanya, Fransa, İngiltere, Hong Kong, İspanya, Amerika, Kore ve Belçika olduğunu anlattı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA