Tırsan’ın Şasisi Avrupa’da İkinci Kez 1’inci Oldu
Tırsan, "Uluslararası Treyler Ödülleri" (ITA) 2025'te Şasi kategorisinde birincilik elde ederek başarısını ikinci kez tekrarladı.

03 Ekim 2024 Perşembe 17:58
Tırsan, Almanya IAA fuarında gene bir büyük ödülle 5 dönemde 10 ödüle ulaştı.
Tırsan, IAA fuarında gerçekleşen tören ile “Uluslararası Treyler Ödülleri” (ITA) 2025 Şasi kategorisinde 1’inci oldu. Toplam ödül sayısını 10’a çıkaran Tırsan, daha önce 2 kez güvenlik, 2 kez komponent ile birer kez şasi, akıllı treyler, çevre, konsept ve gövde kategorilerinde ödül kazanmıştı.
ITA ödül töreni, geçmiş dönemlerde olduğu gibi Avrupa’nın en büyük ticari araç fuarı IAA Transport fuarında gerçekleştirildi. Tırsan Yönetim Kurulu Üyesi Ayşenur Nuhoğlu, Tırsan’ın şasi kategorisinde 2’nci, toplamda 10’uncu ödülünü almak üzere sahnedeydi.
Nuhoğlu, yaptığı konuşmada büyük ödüle layık görülen konsepti, filo büyüklüğü fark etmeksizin tüm lojistik firmalarının verimine odaklanan cesur bir konsept olarak tanımladı.
Tırsan Avrupa’nın en hafif, en dayanıklı, en verimli, en inovatif 16 aracını IAA fuarında sergilendi
Tırsan, 1998 yılından bu yana aralıksız olarak katıldığı IAA fuarına bu yıl da damgasını vurdu. Toplam 1600 m2’den büyük bir alan üzerine kurulan 4 stantta, Tırsan mühendisliğinin ve Ar-Ge gücünün eseri 16 araç ve yeni teknolojiler sergilendi.
Tırsan elektrikli tenteli perdeliyi IAA’da sergiledi
Ar-ge yetkinliği ile Avrupa Projelerinin iş ortağı olan Tırsan, AB projesi ZEFES kapsamında geliştirilen elektirikli tahrikli dingilin uygulandığı perdeli tenteli aracını paydaşlarıyla buluşturdu.
Proje kapsamında ZF ve BPW’nun ortak geliştirdiği elektrikli dingil ve entegre pil sistemi Tırsan tarafından geliştirilen ve başarıyla test edilen entegrasyon ile tenteli perdeli aracına uygulandı. Dingil sistemi kendi ürettiği enerji ile %16, kendi pili ile birlikte %40 karbon salınımı azaltımı gerçekleştiriyor. Araç 2025 yılında Avrupa yollarında test edilmeye başlanacak.
Tırsan aynı zamanda tüm proje paydaşlarını standda gerçekleştirdiği elektrifikasyon panelinde ağırladı. Panelin genel konusu elektirifasyon teknolojisinin geldiği son nokta ve Avrupa’daki regülasyonlar oldu. Panele Avrupa basının büyük ilgi gösterdi.
Elektrikli Tırsan buz frigo IAA’da lanse edildi
Pazarın en hafif, en dayanıklı, en verimli aracı, Tırsan Buz Frigo BPW ve ThermoKing ile yürütülen ortak projeyle Full Elektrikli Frigo olarak sergilendi. BPW e-Axle dingili üzerinden elektrik enerjisi elde eden ve tamamen elektrik ile çalışan ThermoKing soğutucu üniteye sahip Tırsan Frigo, 0 karbon emisyonu soğutma ile soğuk zincirde fark yarattı. Araç IAA ile birlikte tüm Tırsan müşterilerine de sunuldu.
Yüzde 40 daha az karbon salan ikiz kat IAA’da çevreci filoların tercihi oldu
Çevrecilik ve verim odaklı ürünlerden bir diğeri ise İkiz Kat treylerdi. Tırsan, 53 Euro Palet ya da 69 roll konteyner taşıma imkanı sağlayan İkiz Kat aracı ile yüzde 60 daha fazla yükleme kapasitesi sunarak işletme maliyetlerini ve karbon emisyonunu azaltıyor.
En uzun ömür +yüzde 25 Tırsan alüminyum kutu araçları müşterilerden tam not aldı
Tırsan, şasisi ve üst yapısı tamamen alüminyumdan üretilen ve bu sayede en uzun ömürlü kutu aracından yüzde 25 daha uzun kullanım ömrüne sahip TGM TAL aracını da IAA fuarında lojistik sektörü ile buluşturdu.
Patentli Talfix sistemi ile 10 binden fazla yük bağlama kombinasyonu sunan TGM TAL, sahip olduğu tekstil barları ve çift kat barları ile operasyonel kolaylık ve hız sağlıyor.
Alüminyum üst yapısına ek, son teknoloji güvenlik opsiyonlarıyla donatılabilen Trailer Innovation ödüllü TGM TAL, değerli eşya, elektronik ve lüks tüketim taşımalarında tercih ediliyor.
Tırsan yeni nesil konteynır şasiler gene ilk tercih oldu
Tırsan, Trailer Inovasyon Şasi Kategorisinde 1.’lik ödülü sahibi patentli sekizgen şasi tasarımlı multifonksiyonel konteyner şasisini IAA’da sergiledi. KTL ve metalizasyonun uygulandığı Avrupa’daki tek konteynır şasi olan Tırsan konteynır şasiler, uzun ömürü garanti altına alıyor. Intermodal taşımacılık yapan Avrupa’lı müşteriler, aracın açılma ve kapanmasındaki kolaylığı, sağlam yapısını ve kalitesini ilk elden test etti.
Avrupa’nın en hafif swap body’si sergilendi
3.900 KG boş ağırlığı ile Avrupa’nın en hafif 45 ft Swap Body aracı büyük ilgi gördü. Hafifliğine rağmen Tırsan sağlamlığından ödün vermeyen swap body aracı, operasyonlarında verimlilik hedefleyen filolardan büyük ilgi gördü.
Tırsan’ın damperi gücü ve hafifliği ile ilgi odağıydı
Zorlu yükleme operasyonları için yüksek mukavemetli çelikten Tırsan mühendisliği ile üretilen 24 m3’lük çelik damper, açık alanda sergilendi. Pinomatik katlanır tamponu, ergonomik yürüme platformu ve sızdırmaz arka kapak tasarımı ile operasyonel verim sunan Tırsan Çelik Damper, 5.850 KG boş ağırlığı, gücü ve verimliliği ile göz doldurdu.
Avrupa’nın en hafif 54 m3 gıda silobası IAA fuarında lanse edildiği gibi satıldı
54 m3 hacime sahip, gıda taşımacılığı için özel olarak geliştirilen yatay silo aracı da müşterileri ile ilk kez IAA fuarında buluştu.
Avrupa’nın en düşük boş ağırlığına sahip 54 m3 gıda silobası, faydalı yük taşıma kapasitesinde Avrupa’nın zirvesinde. Paslanmaz malzemeden üretilmiş boşaltım hatlarına ve komponentlere sahip araç, gıda taşımacılığı için kusursuz hijyen sunuyor.
Gıda taşımacılığında uzmanlaşmış, Almanya’lı Imgrund şirketi, en hafif 54 m3 aracın 1.sini satın alarak tüm dünyaya duyurdu.
Avrupa’nın en hafif 30 m3 kimyasal tankeri müşteriler ile buluştu
Ar-ge yetkinliği ile kimyasal sektöründeki müşterilerinin de rekabetçiliğini arttıran Tırsan, 6.500 KG ile Avrupa’nın en hafif 30 m3 hacimli kimyasal paslanmaz çelik tankerini IAA’da tanıttı. ADR mevzuatına tam uygun kimyasal tanker, müşterilerin operasyonel beklentilerine göre çok çeşitli izolasyon imkanları sunuyor. Isıtma kanallarının kusursuz entegre edildiği tanker aynı zamanda hacim, kompartıman ve boşaltım opsiyonları ile de müşterilerinin operasyonlarına tam uyum sağlıyor.
Avrupa’nın en hafif 33 m3 yatay çimento silosu büyük ilgi gördü
Tırsan, Avrupa’nın en hafif silobas ailesinden 33 m3 yatay çimento silosunu IAA’da müşterileri ile buluşturdu. Yüksek mukavemetli özel alaşım alüminyum malzemeden üretilen 33 m3 çimento silosu, yarım şasisi ve düşük boş ağırlığı sayesinde sunuduğu verimlilikle daha fazla yük taşıma imkanı sağlar ve operasyonel maliyetleri minumuma indiriyor.
Özel boşaltım koni dizaynı ve boşaltım akışkanlaştırıcı sistemi ile tank içerisinde malzeme bırakmadan en hızlı ve tam boşaltım yaparak zamandan da kazandırır. Özel tasarımı ile yüksek manevra kabiliyeti ile konforlu sürüş imkanı sunan çimento silosu, müşterilerden büyük ilgi gördü.
Avrupa’nın en hafif 60 m3 damperli silobası gene fuarın gözdesi oldu
Son 3 senedir Avrupa’nın tank-silo segmentinde müşterilerin kesintisiz ilk 3 tercihinden biri olan Tırsan silobas ailesinin yıldızlarından 60 m3 damperli silobas fuarda ilgi odağı olmayı sürdürdü. Hem genel kuru dökme yük, hem ADR hem de tank ve donanım kalitesi ile gıdaya bile uygun olan 60 m3 damperli silobas, 6.250 KG’dan başlayan ağırlığı ile Avrupa’ın en hafif silobasıdır. Özl alüminyum alaşımdan üretilmiş, -20/80 derece arasında çalışan damperli silobas, dolum ve boşaltım opsiyonları ile müşterilerin her türlü operasyonlarında rekabetçiliğini arttırmaktadır.
Uçak motoru taşımacılığı için özel geliştirilen platform aracı fuar’ın zirve araçlarından oldu
Uçak motoru taşımacılığı için özelleştirilmiş platform aracı da Tırsan’ın özel taşımacılıktaki gücünü gösterdi. 18 tonluk uçak motorlarını taşımak üzere tasarlanan platform aracı, tabanına yerleştirilen ve kablosuz kumandalar ile yönlendirilen kayar taban sistemi rollerbede sahip. Tırsan mühendisliği ile geliştirilen bu özel taban uçak motorlarının yükleme ve indirme operasyonlarında kullanılıyor.
Yüksek yükler için en verimli lowbed platform sergilendi
Tırsan mühendislik yetkinliğinin en başarılı örneklerinden olan uzayabilen ağır hizmet platformu, teker havuzlu dizaynı ile 620 mm platfrom yüksekliği sağlıyor. S 700MC çelikten üretilen, dizayn üstünlüğü ile 10 bin KG’dan başlayan ağır hizmet platformu, 6.900 mm açılabilme özelliği ile de daha uzun yüklerde de verimlilik sunuyor. 10 ton kapasiteli yük bağlama seçenekeri ile yüklerin güvenliğini garantilerken, bağlama çeşitliliği ile de müşterilere en esnek çözümleri sunuyor. Araç fuarda kalitesi ile büyük ilgi gördü.
Hidrolik deveboyunu rampalı lowbed avrupa’lı müşterilerin tercihi oldu
Ağır taşımacılığın yeni standartlarını belirleyen Tırsan lowbed araç serisinden hidrolik deveboynu rampalı lowbed, müşterilerin yükleme kolaylığını ve verimliliğini maksimize ediyor. Fuarda sergilenen araç, 11.300 KG’nun altında ağırlığı ile en ağır yükleri taşırken yakıt tasarrufu sağlıyor. Yük bağlama çeşitliliği ve opsiyonları en dengeli sürüşü sağlerken, her biri 10 ton çekme kapasiteli yük bağlama donanımları ile yük güvenliğini en yüksek seviyeye çıkarıyor. Araç en ağır yüklerde operasyonel kolaylık ve güven isteyen müşterilerden büyük ilgi gördü.
En yüksek kapasiteli çekici taşıyıcı eletrikli çekiciler ile yüklü olarak sergilendi
Tırsan dış alanda, aynı anda 3 adet, 4x2 yada 6x2 yada kombinasyonlarında çekici taşıma kapasitesi sunan full galvaniz çekici taşıcıyı, elektrikli çekiciler ile yüklü olarak sergilendi. Deveboynu, baş, orta ve arkada bağımsız hareket edebilen ve ayarlanabilen hidrolik rampaları ile çekici ve çok çeşitli ticari araçları güvenle taşıyabilen Tırsan çekici taşıyıcı, ön platforda 1.800 mm arka platfromda 1.200 mm uzayarak çok çeşitli kombinasyonlarda taşımacıyı en verimli ve sağlam şekilde sağlıyor. En ince ayrıntısına kadar çekici ve ticari araçların en verimli şekilde taşınması için dizayn edilmiş, en kaliteli malzemeden, Uluslarası sertifikasyonlu Tırsan Kaynak Akademisi mezunları tarafından kusursuz üretilmiş çekici taşıyıcı Avrupa’lı müşterilerin ilgi odağı oldu.
Ets 2’den tırsan için ikinci kez özel paket
Dünyanın en çok oynanan simülasyon oyunlarından Euro Truck Simülatör 2 için Kässbohrer araçlarına özel bir paket IAA fuarında gerçekleştirilen canlı yayın ile oyun dünyasına duyuruldu.
Cumhuriyetin 100. yılının kutlandığı 29 Ekim 2023 günü Tırsan araçlarından oluşan özel paketi tüm dünyadan kullanıcılara sunan SCS Software, IAA fuarı kapsamında Tırsan’ın standında yapılan canlı yayın ile Kässbohrer araçlarının bulunduğu özel paketi kullanıcılarına duyurdu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mercedes-Benz Türk Actros Serisinde Dijitalleşmeyi StandartlaştırıyorMercedes-Benz Türk, Yeni Multimedya Kokpit 2 sistemini Mercedes-Benz Actros L çekicilerde, 6x4 CBU çekicilerde ve Actros 3242 L DNA 8x2 Plus paketli modellerde standart olarak sunmaya başladı.16 Temmuz 2025 Çarşamba 13:26Ticari Araçlar
Tırsan’dan Atiz Heavy Lojistik’e 5 adet Jumbo PlatformTırsan, ağır nakliye ve proje taşımaları uzmanı Atiz Heavy Lojistik’e 5 adet Jumbo Platform teslim etti. Avrupa’dan Türki Cumhuriyetlere ağır taşımacılıkta büyüyen Atiz, pembe filosundaki Tırsan Low-bed ve platform sayısını 8’e çıkardı.16 Temmuz 2025 Çarşamba 11:40Ticari Araçlar
İstanbul Jet 2024 Fortune 500 Türkiye listesinde ilk 100'deSivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren İstanbul Jet Havacılık ve Yakıt Hizmetleri şirketi Fortune 500 Türkiye 2024 listesinde ilk 100 içindeki yerini korudu.11 Temmuz 2025 Cuma 17:02Havayolu
Uzak Doğu–Kazakistan–Türkiye Hattı Yeni Lojistik Koridor Olma YolundaKüresel ticarette artan jeopolitik riskler ve navlun krizleri, tedarik zincirlerini yeni yönlere yönlendiriyor.11 Temmuz 2025 Cuma 16:51Lojistik
Scania Türkiye'deki Hizmet Ağını GenişletiyorScania, Erzurum, Bolu ve Kocaeli’de açtığı yeni yetkili satıcı ve servis noktalarıyla satış ve satış sonrası hizmet ağını güçlendirerek müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyor.11 Temmuz 2025 Cuma 16:34Ticari Araçlar
Yolcu ve Kargo Uçağı Pazarında Boeing ve Airbus Rekabeti KızışıyorDünyanın iki dev uçak üreticisi Boeing ile Airbus arasında uçak siparişleri konusundaki rekabet kızışıyor.10 Temmuz 2025 Perşembe 18:24Havayolu
Emirates, Yeni Nesil A350 Uçağıyla İstanbul Seferlerine BaşladıEmirates, 1 Temmuz itibarıyla yeni Airbus A350 uçağını Dubai ve İstanbul arasında resmi olarak hizmete soktu.10 Temmuz 2025 Perşembe 17:03Havayolu
Horoz Lojistik Denizyolunda Gücünü Artırıyor2025’in ilk beş ayında 12 bin TEU taşıma hacmine ulaşan Horoz Lojistik, yıl sonu hedefini 25 bin TEU olarak belirledi.10 Temmuz 2025 Perşembe 16:50Denizcilik
Lars Wagner, 1 Ocak 2026'da Airbus Ticari Uçaklar İş Biriminin CEO'su OluyorMevcut durumda Münih merkezli MTU Aero Engines AG'nin CEO'su olarak görev yapan Lars Wagner, Airbus Yönetim Kurulu'na katılacak ve 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren Christian Scherer'in yerine Ticari Uçaklar İş Biriminin CEO'su olacak.10 Temmuz 2025 Perşembe 16:40Havayolu
KAZLOGISTIC SOLUTIONS Improves Regional Transportation with Versatile Logistics SolutionsKAZLOGISTIC SOLUTIONS stands out as an important player in regional and international logistics with its logistics solutions integrating rail, road, maritime and air transportation and its experience in project transportation.10 Temmuz 2025 Perşembe 16:26World News
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber