16 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara22°C

Tırsan'dan Hüner Lojistik'e 300 Adetlik Dev Teslimat

Tırsan, online teslimat törenlerine son sürat devam ediyor.Tırsan Treyler, son olarak Hüner Global Lojistik’e canlı video konferans üzerinden 300 adet Tırsan Tenteli Perdeli Multi Ride treyler anlaşmasının ilk araçlarını teslim etti.

Tırsan'dan Hüner Lojistik'e 300 Adetlik Dev Teslimat

11 Haziran 2020 Perşembe 21:17

Tırsan ve Hüner Global Lojistik arasında 11 Haziran’da gerçekleşen teslimat törenine; Tırsan, Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç, Hüner Global Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Melisa Hüner, Hüner Global Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Arda Hüner ve Genel Müdür Ercan Kulaksız katıldı.

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, online teslimat töreninde yaptığı konuşmada, “Hüner ile 1995 yılından bu yana birlikteyiz. Kendilerine bin adetten fazla araç verdik. Geçen yıl kurların belirsizliği, daha sonrasında ise pandemi süreci araya girdi. Firma, yatırım sürecini bir süre ertelemişti. Şimdi ise yatırıma devam ediyor. 300 adetlik sözleşme yaptık. Bu sözleşme kapsamında ilk aracımızı teslim ediyoruz.

Biz mecburen ihracat yapmak zorundayız. Biz ihracat odaklı çalışmak zorundayız. 700 milyar dolarlık dış ticaret hacmi yakalamamız lazım. Bu anlamda lojistik çok önemli ve lojistik firmalarımızın olması ve yurt dışında yatırım yapması çok önemli” dedi.

Nuhoğlu, “Gerekçesi de aracın daha az yakıt yakması, daha uyumlu olması ve bakımlarının daha az olmasıdır. İkinci önemli kriter de toplam alım maliyeti ve ikinci el değeridir. İkinci elde en değerli üründür” diye konuştu.

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu

Hüner Global Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Arda Hüner yaptığı konuşmada: “25 yıldır Tırsan’la çalışmaya devam ediyoruz. İşbirliğimizin uzun yıllar devam edeceğini düşünüyorum. Tırsan, sektöründe çok büyük rakiplerle mücadele ediyor. Takdir edilesi bir başarıya sahip.

Geçen yıl yatırım yapamadık. Normalde her yıl yatırım yapıyoruz. Ekonomik kriz nedeniyle 2019’da yatırım yapamadık. Pazar payını kaybetmek istemiyoruz. Sektörde ilk beşteyiz. Bulunduğumuz yeri koruyup, daha da ileri gitmek için bu yatırımı yaptık. Yüzde 35’i yenileme kalanı ise büyüme doğrultusunda bir yatırımdır. Güzel bir çalışanımız var. Mutfakta emeği geçen çok arkadaşımız var. 500 çalışanımız var. Sektör için önemli bir sayı olduğunu düşünüyorum.

2023 yılında bin adet treyler hedefimiz var. Pazarda endişe verici ve soru işaretleri var ancak biz ülkemizin Avrupa ile olan ilişkilerinin daha iyi noktaya gideceğini düşünüyorum. Dolayısıyla da bu yatırımı gerçekleştirdik. Bu yatırımı bir Türk markasıyla gerçekleştirmekten de ayrıca mutluyuz. 2021 yılı Mart ayına kadar 350 milyon TL yatırım yapmış olacağız” şeklinde konuştu.

Hüner Global Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Arda Hüner

Hüner Global Lojistik Genel Müdürü Ercan Kulaksız ise, “Hüner, 1995 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde büyüyor. Bin 300’ün üzerinde araç yatırımı söz konusu. Geçen sene son çeyrekte yatırım kararı almıştık. 45 milyon Avro tutarında bir yatırım kararıydı bu. Pandemi nedeniyle bu sürece ara verdik.

Mart 2021 sonuna kadar 500 treyler ve 300 çekici yatırımı tamamlamış olacağız. Bunun yüzde 30’u yenileme yüzde 70’i ise yeni kapasite için söz konusu olacak. Bu yatırımla birlikte 500 çekici ve 800 adet treyler sayısına ulaşmış olacağız” dedi.

Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç, Tırsan Multi Ride treylerlerin farklı çekçilerle kullanılmaya olanak sağlayan çok fonksiyonlu araçlar olduğunu aktararak, tren yüklemeli modellerin tercih edildiğini belirtti.

Tırsan'dan Hüner Lojistik'e 300 Adetlik Dev Teslimat

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA