24 Kasım 2024
  • İstanbul5°C
  • Ankara1°C

Tırsan ADR’li Tanker Üretiminde Verdiği Sözü Tuttu

Tırsan, 2002 yılından günümüze, tasarımdan, üretim ve malzemeye kadar tüm süreçlerini ADR mevzuatına tam uyumlu şekilde yürüterek ADR mevzuatına uygun tanker yatırımında Tırsan’ı tercih eden müşterilerine verdiği sözü tuttu.

Tırsan ADR’li Tanker Üretiminde Verdiği Sözü Tuttu

06 Ocak 2014 Pazartesi 11:32

1 Ocak 2014 tarihi itibariyle tehlikeli madde taşımacılığında yeni bir döneme girerken, Tırsan, 2002 yılından bu ADR mevzuatına uygun tanker üreterek müşterilerinin, yetkili kurumlara başvurarak, ADR mevzuatına uygunluk belgelerini almalarının da garantisini vermiş oldu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı, Çetin Nuhoğlu, “Biz ADR’li tanker üretiyoruz demiştik ve şimdi bu sözümüzün arkasında duruyoruz. 2006 yılından bugüne toplam 305 müşterimize 1000’i aşkın ADR mevzuatına uygun üretilmiş tanker teslimatı gerçekleştirdik. Şuan gönül rahatlığı ile yetkili kurumlara başvurarak, ADR uygunluk belgelerini alabilirler. Tırsan’ın ADR mevzuatındaki mühendislik birikimi ve üretim tecrübesine güvenen müşterilerimize teşekkür ederiz. Sektörümüzün gelişimi için büyük adımların atıldığı bu önemli günlerde, ülkemizin ve sektörümüzün gelişimi adına yeni başarılara imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Trafik tescil için ADR uygunluğu 1 Ocak 2014 itibariyle aranıyor

 

24 Ekim 2013 tarihinde yayımlanan 28801 nolu yönetmelikte belirtildiği üzere, tehlikeli madde taşıyan araçların ulusal veya uluslararası yollarda taşıma yapmasına bakılmaksızın, tehlikeli madde taşıyan bir aracın varsa tankı ile birlikte ADR Bölüm 9 şartlarına göre uygunluk belgesi (T9) alması şartı getirilmiştir.

Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte trafik siciline tescilli ve Taşıt Uygunluk Belgesi/ADR Uygunluk Belgesi olmadan faaliyette bulunan taşıtlardan, 2006-2013 model taşıtlar için, 31 Aralık 2014 tarihine kadar, Bakanlığın belirleyeceği usul ve esaslara göre, TSE’den ADR uygunluk belgesinin alınması gerekmektedir. 

Ayrıca tehlikeli Madde taşımacılığı yapacak firmaların Bakanlıktan Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi alması ve firmanın Bakanlıktan yetkili tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etmesi veya bu hizmeti dışarıdan alması zorunluluğu getirilmiştir. Yönetmelikte yer alan Geçici Madde 3 ve Madde 4 uyarınca faaliyet belgesi ve tehlikeli madde güvenlik danışmanı, 01 Eylül 2014 tarihinden itibaren aranacaktır.


6 Ocak 2014

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA