29 Mart 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C

Sürat Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Çağrı Seyfi; “Koronavirüs Salgını Nedeni İle E-Ticaretin Hız Kazanması Yoğunluğumuzu Artırdı.”

Koronavirüsün yaygınlaşması ile birlikte bir kriz masası oluşturduklarını söyleyen Sürat Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Çağrı Seyfi,

Sürat Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Çağrı Seyfi; “Koronavirüs Salgını Nedeni İle E-Ticaretin Hız Kazanması Yoğunluğumuzu Artırdı.”

15 Mayıs 2020 Cuma 18:17

virüse karşı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tüm talimatları uygulayarak ve tüm önerilere göre tedbirlerini alarak eylem planını hızlıca hazırladıklarını altını çizdi.

Sürat Kargo teslimat hizmetleri Koronavirüs nedeniyle yavaşladı mı?
Bu salgın virüs nedeniyle birçok kurumsal firma ve KOBİ müşterilerimizin işyerlerini kapatması, bireysel müşterilerimizin evden çıkmaması ile birlikte bu kanalda kargo gönderimi büyük oranda yavaşladı. Tedbirler gereği özellikle kalabalık yerlerde bulunmak istenmemesi nedeniyle bu dönemde alışverişler de internet üzerinden yapılmaya başlandı. Üstüne bir de kargo şirketlerinin üst düzeyde aldığı tedbirler eklenince daha çok tercih edilir hale geldik. En küçük ihtiyaçlar bile E-ticaret siteleri üzerinden karşılanınca E-ticaret yoğunluğu arttı. Dolayısıyla belli alanlarda kargo gönderimleri azalırken, e-ticaretin hız kazanması ile bizim de yoğunluğumuz artmış oldu. 


Sürekli değişen koşullar karşısında firmanız nasıl hareket edecek?
Koşullar değişse de biliyoruz ki bizlere olan ihtiyaç hiç değişmeyecek. Her koşulda aldığımız ürünü zamanında teslim edebilmek için çalışacağız. Çalışanlarımızın sağlığı için aldığımız önlemler ile değişen koşullara göre hareket ediyoruz. Örneğin esnek çalışma saatlerine geçmeye başladık. Evden çalışabilecek olan tüm çalışanlarımıza “evde kal” diyerek en azından risk altında kalmalarını engellemeye çalışıyoruz. Toplantılarımızı online olarak gerçekleştiriyoruz. 

Sürat Kargo virüsün yayılmasını önlemek için hangi önlemleri alıyor?
Sürat Kargo olarak dünyada ve ülkemizde olan gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Koronavirüsün yaygınlaşması ile birlikte bir kriz masası oluşturduk. Bu virüse karşı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tüm talimatları uygulayarak ve tüm önerilere göre tedbirlerimizi alarak eylem planımızı hızlıca hazırladık. 

Yeni açtığımız Whatsapp hattı ve diğer iletişim kanalları üzerinden tüm çalışanlarımızla iletişim halindeyiz ve anlık olarak bilgi akışını sağlıyoruz.

Koronavirüs salgınından korunmak; daha sağlıklı, daha hijyenik ve daha güvenli bir çalışma ortamı oluşturabilmek için gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz.

TMSF tarafından yönetilen bir şirket olması sebebiyle de Sürat Kargo ve Kaynak Holding tüm şirketleri için üzerimize düşenin fazlasını da yapmaya gayret ediyoruz.

Aldığımız tedbirleri sıralamak gerekirse; İşyeri hekimimiz tarafından her gün ateş ölçümü yapılıyor,
uygun olan birimler için evden çalışma şekline geçtik, 60 yaş üzeri, engelli, kronik rahatsızlığı olan ve hamile çalışanlarımızı izne çıkartıyoruz, Genel Müdürlük, Aktarma Merkezleri, Bölge Müdürlükleri ve tüm şubelerimize el dezenfektanları konuldu; tüm çalışanlarımıza eldiven, maske ve kişisel el dezenfektanları dağıttık ve dağıtmaya devam ediyoruz, şirketimizin tüm birimlerini düzenli olarak ilaçlatıyor ve tüm birimlerimize de düzenli ilaçlama yapabilmeleri için gerekli ekipmanı gönderiyoruz, dağıtım personellerimiz teslimat esnasında eldiven ve maske kullanıyorlar, şubelerimizde işlem yapmak isteyen müşterilerimizi içeriye sırayla alıyor, sosyal mesafeyi belirleyen şeritlerle yakın temas kurulmamasına özen gösteriyoruz,
E-ticaret siparişleri için temassız teslimat uygulamasını başlatarak, imzasız ve nakit akışı olmaksızın mesafeyi koruyarak teslimat gerçekleştiriyoruz.

Sürat Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Çağrı Seyfi; “Koronavirüs Salgını Nedeni İle E-Ticaretin Hız Kazanması Yoğunluğumuzu Artırdı.”

Sürat Kargo yeni tip Koronavirüsü salgınıyla ilgili ne gibi yardım çalışmaları yürütüyor?
Tarafımıza ulaşan indirim ve yardım taleplerini mümkün olduğunca karşılamaya çalışıyoruz. Bununla birlikte en güzel desteğin, müşterilerimizin gereksinimleri için e-ticaretten almış oldukları ürünlerini evden çıkmalarına gerek kalmaksızın zamanında kendilerine ulaşmasını sağlamak olduğunu düşünmekteyiz. Tüm olanaklarımızı bu yönde seferber ederek, var gücümüzle ve süratle hizmet vermekteyiz.

Kargo teslim almada imza atma zorunluluğu devam ediyor mu?
Aldığımız tedbirlerden biri de müşterilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını tehlikeye atmadan ve sosyal mesafeyi koruyarak kargoların teslim edilmesini sağlamak. Bu sebeple imza atma zorunluluğunu ortadan kaldırılarak temassız teslimat hizmeti vermeye başladık. Müşterilerimiz artık sadece kimlik numaralarını ibraz ederek kargolarını teslim alabiliyor. Müşterilerimizin T.C. kimlik numaralarını teyit amaçlı almaya devam ediyoruz. Ayrıca bu süreçte kullandığımız cihazlar sayesinde yeni nüfus cüzdanlarını da temassız olarak kargo tesliminde alabilmekteyiz.

Teslimatlara devam ediyor musunuz? Hangi ülkelerde sınırlamalar var?
Koronavirüs nedeniyle kesin bir kısıtlama söz konusu değil, hala yurt dışı gönderilere devam ediyoruz. Ancak özellikle Avrupa’da karantina yaşanan bölgelerde teslimatlar oldukça zor ve gecikmeler yaşanabiliyor. İtalya, İspanya ve Almanya’da teslimatlar ile ilgili ciddi sorunlar yaşayabiliyoruz. Ayrıca pandemi öncesinde de hizmet verilmeyen çeşitli ülkelere (Küba, İran, Kuzey Kore, Somali, Sudan, Tacikistan gibi) hala gönderi yapılamamaktadır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA