‘Süper Kahraman’ Yeni Iveco Daily Tanıtıldı
IVECO tarafından ilk olarak 1978 yılında piyasaya sunulmasıyla büyük bir başarı yakalayan ve hafif ticari araç piyasasının en önemli oyuncularından biri haline gelen Daily, yeni jenerasyonuyla segmentinde önemli yenilikleri de beraberinde sunuyor.

07 Ekim 2011 Cuma 17:25
Bugüne kadar 160 ülkede 2 milyon 500 binden fazla satılan Iveco Daily’nin basın tanıtımı 22-23 Eylül 2011 tarihlerinde İtalya’nın Torino kentinde gerçekleştirildi.
Yıllardır sağlamlığını kanıtlamış güçlü şasi yapısıyla, 17,2 metreküplük yükleme hacmiyle, 210 santimetre iç yüksekliğiyle, 7 tonluk yükleme kapasitesiyle ve 6 vitesli şanzımanıyla öne çıkan yeni Iveco Daily’nin tanıtım toplantısı Torino’da bulunan Iveco Industrial Village ismindeki özel bir tesiste düzenlendi.
Dünyanın en çok tanınan çizgi roman ve sinema kahramanı Süperman konseptiyle tanıtımı yapılan yeni Iveco Daily, panelvan, açık kasa, minibüs ve damper serileriyle geniş bir ürün yelpazesine sahip. Zorlu çalışma koşullarına uygun olarak geliştirilen yeni Daily’de 5 ve 6 vites seçeneğiyle 9 farklı motor seçeneği sunuluyor. Manuel ve ‘Automated’ (otomatikleştirilmiş) şanzımanlarla sunulan yeni araç Euro 5 standartlarını da karşılıyor.
Güçlü yapısına rağmen tasarruf sağlıyor
Düşük operasyon maliyetlerini ve yüzde 10’a yaklaşan yakıt tasarrufuyla öne çıkan Yeni Daily
segmentinin en güçlü motorunu sunuyor. 3 litrelik ‘Twin Turbo’ motor, sağladığı 205 beygir gücüyle (150 kw) ve maksimum 470 Nm. Tork gücüyle fark yaratıyor. Yine yeni seride sunulan 2,3 litrelik dizel motor Multijet 2 enjeksiyon teknolojisiyle daha düşük operasyon maliyetleri vaad ediyor. Yeni 3 litrelik dizel motorun EEV versiyonu ise yasal standartların çok daha aşağısında emisyon değerlerine ulaşırken 146 beygir gücüyle ve 370 Nm. Torka sahip özellikleriyle gücünü koruyor.
Yeni motor seçenekleri oldukça önemli avantajlar sağlasa da Yeni Iveco Daily Start&Stop gibi başka önemli teknolojik özellikleri de barındırıyor. Yeni motor seçenekleriyle ve sahip olduğu GSI gibi diğer teknolojilerle yeni Daily, bir önceki versiyona göre yüzde 10’a varan akaryakıt tasarrufu sağlarken aynı ölçüde daha düşük karbondioksit gazı salınımı gerçekleştiriyor.
ESP9 güvenlik standartlarını yeniden belirliyor
Güvenlik özellikleriyle de birçok yeniliği kullanıcılarına sunan Yeni Daily’de en çok öne çıkan sistem ise yeni ESP9. Frenleme sırasındaki kontrolü artıran 4 yeni özellikle güçlendirilen yeni ESP9’la birlikte güçlendirilmiş yarı eliptik yay ve arka hava süspansiyonları araçta bulunan yüklerin kötü yol şartlarından minimum seviyede etkilenmesini sağlıyor.
Kabin içi tasarımı da yenilenen Yeni Daily’de güçlü ses izolasyonuyla sürücüye otomobil konforu sağlanıyor. Kabin içinde ergonomi düşünülerek tasarlanan bölmeler sürücüye rahatlık sağlarken vitesin düzeyi sürüşü daha da rahatlaştırıyor. Yüksek teknolojili bilgi ve telematik sistemlerin yer aldığı yeni araçta öne Microsoft’la birlikte geliştirilen Blue&Me sistemi sürücünün telefon görüşmelerini kolaylaştırıyor. Aracın ön tasarımında da bazı şık değişikliklere gidildiği görülüyor. Özellikle ön farlarda yer alan DRL ile gündüz saatleri çalışma özelliği ve yeni sis farları yol güvenliğini artırıyor. Yeni ön ızgara radyatörü tamamen gizlerken, hava akış kontrol sistemi ve soğutma sistemi de yenilenmiş.
Yeni Daily’nin tanıtımında göze çarpan en önemli faktör ise çok farklı iş kollarında elde ettiği başarı. İspanya, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere gibi Batı Avrupa ülkelerinde yüzde 9 pazar payı ortalamasına sahip olan Daily’nin damper modeli yüzde 28 ile en yüksek orana sahip. Daha sonra ise yüzde 21’le sabit platformlu Daily geliyor. Yine Batı Avrupa pazarında kapalı kasa üstyapılı Daily’nin pazar payı yüzde 16 iken özel taşımalarda kullanılan modellerin payı ise yüzde 11.
Yeni Daily yükleme seçeneklerini çoğaltıyor
Şehir içi taşımacılık ve dağıtım uygulamalarında teknolojik yenilikleriyle öne çıkan Yeni Daily Van, 9 farklı motor seçeneği ve 5 ile 6 ileri vites seçeneği sunuyor. Yakıt tüketimi optimizasyonu ve performans beklentilerine göre geniş aks oranı seçenekleriyle sunulan Yeni Daily Van, 3 farklı iç tavan yüksekliği, 3 dingil mesafesi ve 4 farklı araç uzunluğuyla 7,3 metreküpten 17,2 metreküpe kadar yükleme kapasitesi sunuyor.
Zengin donanım konfor ve emniyet sağlıyor
Otomatik klima sisteminin yer aldığı Yeni Daily serisinde hava süspansiyonlu sürücü koltukları 3 kademeli ayarıyla tam bir konfor sağlıyor. Motordan bağımsız bir ısıtıcı ve araç konsolunda bulunan bir zamanlayıcıyla kış günlerinde kabin içi ısıtılıyor ve camlardaki buzlanmanın da önüne geçiliyor.
Yeni Daily’nin yükleme alanında bulunan güvenlik halkaları ve kabin kaplaması yükleme ve boşaltma işlemlerinde oluşabilecek çizik ve ezikleri minimize ederken kaymayan zemin sürüş sırasında yükü sabit tutuyor.
Türkiye Iveco’nun en önemli pazarlarından biri
Iveco’nun Türkiye pazarına sunduğu en önemli ürünün Daily olduğunu söyleyen Iveco Araç San. Ve Tic. AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Maurizio Manera, diğer segmentlerde de büyümeyi hedeflediklerini ifade etti.
Türkiye’de de farklı segmentlerdeki başarı seviyelerinin farklı olduğunu açıklayan Manera, Iveco Türkiye satışlarının Avrupa’daki sıralamasına bakıldığı zaman yılın birçok ayında Avrupa çapında dördüncü sıraya geldiklerini belirterek, “Almanya ve Fransa Iveco’nun çok yüksek satış yaptığı pazarlar. Bu pazarları her zaman geçmek kolay ve mümkün değil. Ama şunu söyleyebilirim ki biz bu yılın her ayında Iveco Türkiye olarak İspanya gibi bir diğer büyük pazarın önünde olduk” dedi.
Türkiye’ye verilen bir önem sonucu Yeni Daily’i Avrupa pazarlarıyla aynı anda Türkiye’de de lanse edip satışa sunduklarını vurgulayan Manera, 2011 yılını değerlendirdi: “2011 bizim için çok iyi bir yıldı ve beklentilerimizin üzerinde satış gerçekleşti. Pazardaki hızlı gelişmeden dolayı satışlarımız adet olarak beklentilerimizin oldukça üzerindeydi. Amacımız, pazar payı olarak da Daily’yi daha iyi bir duruma getirmek. Bu yıl Daily satışlarında 3 bin 500 adedi geçeceğiz. Bu aşağı yukarı adet olarak satışlarımızın yüzde 70’i anlamına geliyor. Daily’i sadece 3,5 ton olarak değil 7 ton olarak da satıyoruz. Dolayısıyla Daily’nin hem kamyon hem kamyonet satışlarından bahsediyorum. Bizim öncelikli hedeflerimizden birisi de 3,5 tonda panelvan satışlarımızı daha da arttırmak. Şasi pazarında ise Türkiye’de rakipler arasında 3,5 tonda ikinci sıradayız şu anda. Burada amacımız ikinciliği daha da güçlü bir konuma taşımak. Ciro olarak baktığımız zaman Daily’nin cirosal ağırlığı bizim toplam ciromuz içinde yüzde 40-45 civarında.
2012 yılıyla ilgili beklentimiz büyümeyi sürdürmek. Ama tabi 2011 yılında yaşadığımız hareketli piyasayı 2012 yılında beklemiyoruz.”
Türk müşterilerin beklentisi değişiyor
Yıllar geçtikçe Türk müşterilerin beklentilerinin Avrupalı müşterilerin beklentilerine yaklaştığını, bunun da Daily’ye önemli bir avantaj sağladığını aktaran Manera, özellikle konfor, istiap haddi, güvenlik gibi konularda Türk müşterilerin gün geçtikçe Avrupalılar gibi davranmaya başladığının altını çizdi. Orta ve uzun vadede Türkiye’deki ekonomik büyümeden şüphelerinin olmadığını ancak kurlardaki inişli çıkışlı eğilimin yerli üreticileri bir dönem için biraz daha avantajlı bir konuma sokabileceğini söyleyen Manera, “Iveco olarak rekabeti yakından takip ediyoruz ve gerektiği kadar da rekabetçi olmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla kurlardaki iniş çıkıştan bağımsız olarak biz Türkiye’de ürünlerimizi rakiplere karşı gerektiği gibi konumlandırıyoruz. Rekabetçi seviyemiz neyse o konumlandırmayı sürdürmeye çalışacağız” dedi.
Ford F-150 Ailesi Yeni STX Modeliyle GenişliyorFord yeni STX modeliyle F-150 ailesinin ürün gamını güçlendirdi.11 Şubat 2026 Çarşamba 16:46Ticari Araçlar
Mercedes-Benz’den Türkiye’de İlk eActros 600 TeslimatıMercedes-Benz Türk, uzun yol taşımacılığı için geliştirilen batarya elektrikli çekici modeli eActros 600’ün Türkiye’deki ilk teslimatını Medcem Çimento’ya gerçekleştirdi.10 Şubat 2026 Salı 15:45Ticari Araçlar
Tea & Talk 2025; Sonia Herzog, CEO of JSV LogisticDuring logitrans 2025 exhibition, Sonia Herzog, CEO of JSV Logistic was our guest at the Tea & Talk interview.10 Şubat 2026 Salı 13:47Lojistik
Eyüp Lojistik’ten Yeni Bölgesel Lojistik HatGaziantep merkezli Eyüp Lojistik, Suriye’de yeniden yapılanmayla artan lojistik talebini karşılamak için harekete geçti.09 Şubat 2026 Pazartesi 11:56Lojistik
Türkiye ile Romanya Arasında Araç Lojistiği Raylara TaşındıFord Otosan, Craiova ve Kocaeli arasında kurulan demiryolu hattıyla araç lojistiğini raylara taşıdı. Ocak 2026 itibarıyla başlayan seferler, Marmaray geçişiyle iki ülke arasında kesintisiz bir lojistik koridor oluşturuyor.06 Şubat 2026 Cuma 18:42Lojistik
Mercedes-Benz Türk 6 Şubat’ın Ardından Kalıcı İyileşme Projeleri YürütüyorMercedes-Benz Türk, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından başlattığı çalışmalarını toplumsal iyileşmeyi hedefleyen, çocuklar, gençler ve kültür-sanat alanlarını kapsayan uzun vadeli projelerle sürdürüyor.06 Şubat 2026 Cuma 18:29Ticari Araçlar
ZF ve BMW Sürüş Teknolojileri İçin İş Birliğine GittiZF ile BMW, özellikle elektrikli sürüş sistemlerine yönelik çalışmalar kapsamında yeni bir iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşma, 8 vitesli otomatik şanzımanın geliştirilmesini ve teknolojik esnekliğin artırılmasını hedefliyor.06 Şubat 2026 Cuma 18:12Otomobilite
Advancing Air Cargo in a Dynamic WorldBrendan Sullivan is Global Head of Cargo at the International Air Transport Association (IATA)04 Şubat 2026 Çarşamba 11:14World News
UTİKAD Heyeti 40’ıncı Yılında Anıtkabir’i Ziyaret EttiUTİKAD, kuruluşunun 40’ıncı yılında Anıtkabir’i ziyaret ederek Ulu Önder Atatürk’e saygı duruşunda bulundu.04 Şubat 2026 Çarşamba 09:55Lojistik
Krone Grubu Zorlu Koşullara Rağmen Büyümesini SürdürdüKrone Grubu, küresel belirsizlikler ve ticaret engellerine rağmen mali yılda istikrarlı performansını koruyarak yatırımlarını sürdürdü.03 Şubat 2026 Salı 15:35Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber


















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.