Scania’dan Türkiye'ye Bir Üst Düzey Ziyaret Daha!
Scania’nın üst yönetimi Türkiye’ye duydukları güveni peş peşe gerçekleştirdikleri ziyaretlerle ortaya koyuyorlar.

13 Haziran 2023 Salı 14:28
Kısa bir süre önce Türkiye’ye gelen Traton Grup CEO’su, Yönetim Kurulu üyesi ve Scania CEO’su Christian Levin’in ardından Scania Satış Operasyonları Başkan Yardımcısı Caroline Gustaffson’un da ülkemize ziyareti gerçekleşti. Doğuş Otomotiv Scania yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştiren Gustaffson, İstanbul’dan sonra öncelikle Bursa Koçaslan Scania Yetkili Satıcı ve Servisi sonrasında ise İzmir’e giderek Scania Yetkili Satıcı ve Servisi Ankara Ağır Vasıta tesislerini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Caroline Gustaffson’un İzmir ziyaretine Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü Tolga Senyücel ile Scania Liaison Office Türkiye Yönetici Direktörü Per Stümer de eşlik etti.
“Türkiye pazarını yakından takip ediyoruz”
Scania Satış Operasyonları Başkan Yardımcısı Caroline Gustaffson, 100’den fazla ülkede faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek “Türkiye pazarını da yakından takip ediyoruz. Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. Doğuş Otomotiv ile sürekli iletişim halindeyiz ve iş birliğimizi daha ileri bir noktaya taşıyabileceğimizi düşünerek 2016 yılında Türkiye'de bir irtibat ofisi kurduk. Önümüzdeki dönemlerde de iş birliğimize devam edeceğiz.
Scania, dünya lideri bir taşımacılık çözümleri sağlayıcısı. Satış ve servis ağımız ile, müşterilerimize en yakın stratejik noktalarda yer almaktayız.” şeklinde konuştu.
“Sürdürülebilir taşımacılık hedefimize odaklandık”
Caroline Gustaffson, Scania için öncelikle hedeflerinin her zaman sürdürülebilir taşımacılık olduğunu söylerken şöyle devam etti;
“2022 yılı itibariyle birçok sektörde de yaşanan yarı iletken ham madde sorunu ile karşılaştık. 2023 yılını da etkileyen tedarik problemine başka hammaddeler de eklendi. Bu tedarik probleminin Türkiye pazarını da etkilediğini biliyoruz. Tüm bu olumsuzluklara rağmen 2023 yılının ilk çeyreğine baktığımızda 2022 yılına oranla ciddi bir büyüme olduğunu görmekteyiz. Avrupa'da da 2023 yılı ilk çeyrekte araç teslimatları yüzde 36 arttı.
Scania olarak üretim problemlerinin üzerine odaklanarak 2023 yılındaki üretimi istediğimiz seviyelere çekebildik. Bununla beraber bir süre önce Scania olarak yeni modelimiz SUPER’i pazara sunduk. Bir süredir SUPER modelimiz ile beraber mevcut aracın üretimi de devam ediyor. Diğer üreticilerden farklı olarak aynı anda iki farklı modelin üretimi, 2 farklı hammadde tedariğini de yönetmek, üretim sistemi üzerinde baskıyı da beraberinde getirdi. Tüm bu zorlayıcı koşullara rağmen çok daha stabil bir şekilde üretimimize devam ediyoruz”
“Doğuş Otomotiv’i stratejik ortağımız olarak görüyoruz”
Scania Liaison Office Türkiye Yönetici Direktörü Per Stümer ise 2016 yılından bu yana Türkiye’de çalıştığını belirterek “Doğuş Otomotiv ile çok uzun zamandır stratejik partner olarak çalışıyoruz. Scania ve Doğuş Otomotiv olarak stratejik ortaklığımızı ileriye götürebilecek konular üzerinde çalışıyoruz.
Bu konuların en önemli maddelerinden bir tanesi de müşteri memnuniyeti. Sadece satışta değil, aynı şekilde satış sonrasında da müşteri memnuniyetine odaklanıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda müşteri memnuniyetinin ciddi oranda arttığını gördük.
Scania, özellikle değer üreten bir marka olarak her zaman kaliteli araç üretmek üzerine odaklanıyor. Ancak müşterinin ve aynı şekilde yetkili satıcı ve servislerin de memnun olması gerekiyor. Bütün amacımız lojistik sektöründeki tüm tarafların Scania iş birliğinden memnun bir şekilde ayrılması” dedi.
“Toplam Pazar yüzde 66 arttı”
Doğuş Otomotiv Scania Satış Müdürü Bayazıt Canbulat ise 2023 Ocak – Mayıs döneminde toplam pazarın yüzde 66 arttığını belirterek “Talepler hala devam ediyor. Bu yıl sonunda toplam pazarın 30 bin adedi geçeceğini öngörüyoruz. Scania’ya baktığımızda pazar payımız şu anda yüzde 9-10’lar civarında. Scania, ithal pazar birincisi olarak yoluna devam ediyor” şekilnde değerlendirdi.
Ankara Ağır Vasıta
2006 yılından bu yana Scania Yetkili Satıcı ve Servisi olarak hizmet veren Ankara Ağır Vasıta, toplam 3 şehirde Akdeniz Ağır Vasıta, Konya Ağır Vasıta isimleri ile Scania yetkili satıcı ve servisi olarak hizmetlerine devam ediyor. İzmir’de bulunan Ankara Ağır Vasıta tesislerinde aynı anda 14, günlük 28 araca kadar hizmet verilebiliyor. 10.000 metrekarelik bir alan üzerinde, 7.000 metrekaresi kapalı satış alanı olmak üzere, servis, yedek parça, ikinci el hizmetlerini toplam 10 bin metrekarelik alanında toplam 60 personel ile sağlıyor.
Yüzde 100 Scania Super!
Scania, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında vizyonunu oluşturan sürekli iyileştirme felsefesi ile sektörde yeniliklere öncü olmaya devam ediyor. Scania’nın elektrikli mobilite atağından önce mevcut hali ile de yakıt ekonomisi konusunda çok beğenilen ve tercih edilen içten yanmalı motorlarını son kez geliştirdi.
Scania’nın yeni amiral gemisi olmaya aday olan SUPER, yüzde 100 Scania mühendisliği tarafından geliştirilen bileşenleri ile dikkat çekerken kullanıcılardan da olumlu tam not aldı. SUPER, 2024 yılının 2. çeyreğinde Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor.
Tamamen Scania içinde tasarlanan ve İsveç mühendislik kalitesini yansıtan yeni şasi, yeni şanzıman, yeni diferansiyel, yeni D formlu yakıt deposu, daha güçlü retarder ve yeni motor ile SUPER farkını ortaya koyuyor. SUPER, emisyon normlarına uygunluk sağlarken bunu sadece SCR kullanarak gerçekleştiriyor. Yeni 13 litrelik motorlar, en yeni Opticruise G33 şanzımanlarla birleştirildi. Bu, hızlı vites değişimi ve kesintisiz torkla sürücünün benzersiz bir sürüş deneyimi yaşayacağı anlamına geliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Talay Logistics Filosuna 300 adet Yeni Tırsan ile Güç KatıyorTırsan, Türkiye’nin önde gelen entegre lojistik şirketlerinden Talay Logistics’in 300 adet tren yüklemeli Tırsan Tenteli Perdeli Multi Ride yatırımının, ilk 100 adedini teslim etti.27 Mart 2025 Perşembe 10:19Ticari Araçlar
werwie and Fliegl are teaming upThe cooperation between werwie GmbH and Fliegl Bau- und Kommunaltechnik GmbH has started.26 Mart 2025 Çarşamba 14:32World News
Grimaldi Group Trieste Hattına Üçüncü Gemiyi EklediArkas çatısı altında faaliyet gösteren Egekont’un temsilciliğini yaptığı Grimaldi Group İtalya, Yunanistan ve Türkiye arasında gerçekleştirilen RO-RO hattına üçüncü gemiyi de ekleyerek hizmetini güçlendirdi.25 Mart 2025 Salı 16:20Denizcilik
UND ve İŞKUR Kadın Tır Sürücüsü İstihdamı İçin Birlikte Çalışacak!Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kadın tır sürücüsü yetiştirilmesi ve istihdamı için resmi iş birliği protokolüne imza attı. İş birliği anlaşması UND Kadın Tır Sürücü Akademisi projesi kapsamında gerçekleşti.21 Mart 2025 Cuma 14:32Lojistik
Alışan Lojistik, CDP 2024 Skorunu "B"ye YükselttiKarbon Saydamlık Projesi (Carbon Disclosure Project-CDP) 2024 derecelendirme sonuçlarında Alışan Lojistik’in iklim değişikliği skoru, bir önceki seneye göre yükselerek, “B” olarak açıklandı.21 Mart 2025 Cuma 09:58Lojistik
Renault Trucks Bourg-en-Bresse’de Bir Milyonuncu Kamyonunu ÜrettiRenault Trucks Bourg-en-Bresse fabrikası, 60’ıncı yıl dönümünde bir milyonuncu kamyonunu üreterek önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Elektrikli kamyon üretimine geçen tesis, dekarbonizasyon sürecinde önemli bir adım attı.18 Mart 2025 Salı 16:46Ticari Araçlar
T8MINI Verimli ve Kompakt e-Pompa Çözümü SunuyorT8MINI pompa, inşaat, madencilik ve tarım gibi sektörlerdeki mobil makinelerde yüksek verimlilik ve düşük enerji tüketimi sağlıyor.18 Mart 2025 Salı 15:58Yan Sanayi
Ford Yeni Elektrikli Ticari Modellerini TanıttıFord Otosan, elektrikli ticari araç üreticilerinden biri olarak E-Transit Courier ve E-Tourneo Courier ile sektördeki elektrifikasyon dönüşümünü hızlandırıyor.17 Mart 2025 Pazartesi 15:46Ticari Araçlar
Volvo Trucks 2024’te Avrupa Ağır Ticari Araç Pazarında Büyüme KaydettiVolvo Trucks, 2024’te Avrupa pazarında büyüyerek yeni Aero Serisi ile verimlilik ve güvenlikte önemli gelişmeler kaydetti.17 Mart 2025 Pazartesi 12:16Ticari Araçlar
Özel Yük Taşımacılığında Yeni Yönetmelik GündemdeAğır Nakliyeciler Derneği (AND), sektör temsilcilerini İstanbul’da düzenlenen iftar yemeğinde buluşturdu. Etkinlikte, yeni yönetmelik taslağı ve sektördeki gelişmeler ele alındı.17 Mart 2025 Pazartesi 09:58Lojistik
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber