Scania Eğitim Laboratuvarı Konya'da Açıldı
Doğuş Otomotiv ve Konya Ağır Vasıta Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan protokol kapsamında oluşturulan Scania Eğitim Laboratuvarı açıldı.

26 Nisan 2024 Cuma 13:17
Doğuş Otomotiv ve Konya Ağır Vasıta Sanayi iş birliğiyle açılan Scania Eğitim Laboratuvarı, Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine modern ve pratik eğitim imkanı sunuyor. Araç bakımı, onarımı ve modern araç teknolojisi alanlarında öğrencilere eğitim fırsatı sunan laboratuvar, uluslararası standartlarda bir eğitim ortamı sağlıyor.
Scania Laboratuvarı’nın açılışı, Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Demirbağ, Scania Türkiye Pazarlama Müdürü Ömer Madazlıoğlu, Scania Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Onur Yereser, Doğuş Otomotiv Yetkili Satıcı İnsan Kaynakları Geliştirme Müdürü Emre Atasayar, Konya Ağır Vasıta Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Zeybek, Konya MTAL öğrencileri ve Scania ekibinin katılımı ile gerçekleşti.
Yenilikçi ve modern bir eğitim ortamı sağlamak amacıyla kurulan Scania Laboratuvarı, öğrencilere pratik beceriler kazandırmak ve uluslararası standartlarda bir eğitim sunmak için tasarlandı.
Bu laboratuvar, öğrencilere ağır vasıtada araç bakımı, onarımı ve teknik becerilerin yanı sıra, modern araç teknolojisi ve güvenlik konularında da eğitim imkânı sunacak. Laboratuvarda motor teknolojileri alanında bu sene için ilk olarak 10 öğrenci ile sürece başlandı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz “Burada görev yapan 174 öğretmenimiz ve 2100 öğrencimiz adına teşekkür ediyorum. Meslek lisesi meselesi Türkiye'nin geleceği meselesidir. Scania olarak sizler Türkiye'nin geleceğinin idrakinde olan bir firmasınız. Meslek liselerinde altyapının iyileştirilmesine katkı sağlayacak ve sektöre pratik bilgi ve deneyim sağlayacak olan bu projeyi destekliyoruz.” dedi.
Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise yaptığı konuşmada “Ülkelerin kalkınmasında ve ilerlemesinde gelişmiş sanayi sektörünün varlığı büyük önem arz etmektedir. Sektörü geliştirecek gerçek unsur ise gerekli bilgi, beceri ve donanıma sahip kalifiye insan gücüdür. Bu insan gücünü yetiştirecek olan çatılar ise içerisinde bulunduğumuz mesleki eğitim kurumlarıdır. Motor teknolojileri alanında eğitim gören öğrencilerimizin uygulamalı eğitim göreceği bu atölye, ağır vasıta sektörüne kalifiye eleman yetiştirilmesi noktasında ülkemiz genelinde önemli bir örnek teşkil edecektir” şeklinde konuştu.
Yereser: “Son derece kıymetli bir yatırım”
Açılış töreninde hazır bulunan Scania Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Onur Yereser ise “Bu laboratuvar ile birlikte atölyelerin ihtiyacı olan nitelikli teknisyen gücü daha da artmış olacak” açıklamasında bulundu.
Scania Laboratuvarının açılışında marka olarak gelişime ve ilerlemeye verdikleri değeri vurgulayan Scania Türkiye Pazarlama Müdürü Ömer Madazlıoğlu “Bu projedeki amacımız meslek liselerindeki laboratuvar sınıflarının koşullarının iyileştirilmesi ve yeniden yapılandırılması ile birlikte aynı zamanda mesleki eğitim alan öğrencilerimizin ihtiyaçlarına yanıt verebilecek eğitim alt yapısını oluşturmaktır” dedi.
Atasayar: “Sektöre nitelikli iş gücü kazandırmak istiyoruz”
Doğuş Otomotiv Yetkili Satıcı İnsan Kaynakları Geliştirme Müdürü Emre Atasayar da Doğuş Otomotiv olarak, 2008 yılında “Doğuş’tan Meslek Sahibi” diyerek ilk sınıfımızı açmıştık. Bugün, burada marka adına bir ilk olan Scania laboratuvarı açılışı ile sınıf sayımızı 10’a çıkarmış bulunuyoruz.
Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Demirbağ Konya sanayisinin temel taşlarını okullarının mezunlarının oluşturduğunu belirterek “Bünyemizde 11 alan, 20 dalda 149 öğretmen arkadaşımla beraber 1.940 öğrencimizle eğitim öğretime devam etmekteyiz. Motor teknolojileri alanında Scania distribütörü Doğuş Otomotiv ve Konya Ağır Vasıta ile 2023 yılında başlamış olduğumuz protokol çalışmalarında 2024 Nisan ayı itibariyle laboratuvarımızda kurmuş, hazır hale getirmiş bulunmaktayız. dedi.
Konya Ağır Vasıta Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Zeybek ise Konya Ağır Vasıta Ailesi olarak teknik eğitime katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirterek Scania markası adı altında bu alanda ilk adımı atmaktan gurur duyduklarını söyledi.
Doğuş Otomotiv 2008 yılından bu yana “Doğuş’tan Meslek Sahibi” ismi ile okullarda farklı markaları ile iş birlikleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Scania’nın bu ilk sınıfı ile Doğuş Otomotiv genelinde okul sayısı 10’a çıkmış bulunmakta. Doğuş Otomotiv iş birliği ile okullardaki bu başarılı öğrencilerin her yıl yüzde 85’ini yetkili satıcılarında staj programına dahil ediy. 2008 yılından bugüne kadar bu program kapsamında 320 kişiye istihdam sağlanırken, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde ise bu oranın yüzde 35’e çıkarılması hedefleniyor.
Ford Trucks, Castrol ve Prometeon Güçlerini Birleştirdi: ‘Kaptanlar Kulübü’ Türkiye’nin Dört Bir Yanında Kaptanlarla BuluştuFord Trucks, Castrol ve Prometeon’un birlikte hayata geçirdiği ‘Kaptanlar Kulübü Senin Şehrinde’ Türkiye turu tamamlandı.22 Mayıs 2026 Cuma 16:27Ticari Araçlar
Türkmenistan’dan Transit Geçen Araçlara Yakıt SınırıTürkmenistan, transit geçiş yapan araçların yakıt depolarına 300 litre sınırı getirdi. 1 Nisan 2026 itibarıyla sınırı aşan her litre dizel için 20 manat ücret alınacak.22 Mayıs 2026 Cuma 16:01Lojistik
Mercedes-Benz Türk Meslek Liselerine Eğitim Desteğini SürdürüyorMercedes-Benz Türk’ün 2014 yılında hayata geçirdiği “EML’miz Geleceğin Yıldızı” programı büyümeye devam ediyor.20 Mayıs 2026 Çarşamba 15:12Ticari Araçlar
Kırılan Küresel Akışlar: Savaş, Lojistik ve Yeni İş birliği Dönemilogitrans: Küresel Lojistiğin Çözüm Platformu14 Mayıs 2026 Perşembe 16:46Lojistik
ERTLog, Renault Trucks Çekicileriyle Operasyon Gücünü ArtırıyorRenault Trucks T 520 ve C 520 6x4 çekicileri teslim alan ERTLog, operasyonel verimlilik ve büyüme hedeflerine odaklanıyor.14 Mayıs 2026 Perşembe 16:20Ticari Araçlar
Sağlık Bakım Tırı 4 Sezonda 16 Bin Şoföre UlaştıMercedes-Benz Türk’ün Sağlık Bakım Tırı projesi, yeni sezonunda da Türkiye’nin farklı noktalarında uzun yol şoförlerine hizmet sunmaya devam edecek.14 Mayıs 2026 Perşembe 14:35Ticari Araçlar
Interschutz 2026: Allison Transmission, itfaiye ve kurtarma araçları için tam otomatik şanzımanlarını sergileyecekAllison Transmission, itfaiye, acil durum ve sivil savunma alanlarında dünyanın önde gelen fuarı olan Interschutz 2026'da itfaiye ve kurtarma araçları için tam otomatik şanzıman ve tahrik sistemleri çözümlerini katılımcılarla buluşturacak.13 Mayıs 2026 Çarşamba 17:37Ticari Araçlar
UTİKAD ve SGS TransitNet Sektörel İş Birliğini GenişletiyorUTİKAD ile SGS TransitNet arasında, lojistik sektöründe verimliliği artırmak ve üyelere katma değerli hizmet modelleri geliştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.12 Mayıs 2026 Salı 16:28Lojistik
Volkswagen Crafter’lar Yıldırımlar Lojistik FilosundaYıldırımlar Lojistik, filosunu 6 adet Volkswagen Crafter Panelvan ile güçlendirdi. Doğuş Otomotiv Volkswagen Ticari Araç ve Tamaş iş birliğiyle gerçekleştirilen teslimat, iki şirket arasındaki uzun soluklu iş ortaklığını bir kez daha ortaya koydu.12 Mayıs 2026 Salı 16:08Ticari Araçlar
Ağır Vasıta Sektörü Hurda Teşviki ve Finansman Çağrısı YaptıTreyler ve ağır vasıta sektörünün en büyük buluşması olan Ağır Vasıta, Treyler Zirvesi, 8. kez "Dijitalleşme ve Otonom Teknolojiler Işığında Treylerin Yeni Yolculuğu" temasıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.11 Mayıs 2026 Pazartesi 16:44Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber
















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.