29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

Sanel Yeni Üretim Merkezini Törenle Açtı

Otomotiv elektroniği ve aydınlatma sektöründe 41. yılını kutlayan Sanel, 15 milyon dolarlık yatırımla yeni üretim merkezini törenle açtı.

Sanel Yeni Üretim Merkezini Törenle Açtı

11 Ekim 2021 Pazartesi 15:49

Sanel Sanayi Elektroniği İmalat ve Ticaret A.Ş.’nin Tuzla’daki yeni üretim, yönetim ve Ar-Ge Merkezi 6 Ekim’de otomotiv sektörünün önde gelen temsilcilerinin katılımıyla törenle hizmete açıldı. Törene; OSD Başkanı ve Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, TAYSAD Başkanı Albert Saydam, TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Sanel çalışanları katıldı.

Sanel Sanayi Elektroniği İmalat ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Eray Güller açılış konuşmasında, 41 yıllık sürekliliği paydaşlarıyla birlikte sağladıklarını ifade ederek, “Şirketimizin tarihi içindeki gelişimine çok ciddi katkıda bulunan, vizyonuyla örnek olan başlıca müşterimizden biri de Ford Otosan’dır. Sayın Haydar Yenigün’ün Otomotiv Sanayicileri Derneği Başkanı sıfatının yanı sıra, Türk otomotiv sanayinin öncü gücü Ford Otosan’ın Genel Müdürü olarak davetimizi kabul etmesi, değerli Ford Otosan yöneticileriyle birlikte aramızda olmaları, bugünü daha da anlamlı hale getirmiştir. İşgücümüzü temsil eden sendika başkanlarımızın, iş ve istihdam yaratma mücadelemizde, ayrıca iş barışı oluşturma çalışmalarında her zaman yanımızda olduklarını biliyoruz.  Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği’miz TAYSAD’ın, Treyler Sanayicileri Derneği’miz TREDER’in sektörümüz için değerinin farkındayız. Sizlerin desteğine, sesimiz olmanıza ve yol göstermenize her zaman ihtiyacımız olacaktır.

Sanel Sanayi Elektroniği İmalat ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Eray Güller

Bu tesisimiz, mesai arkadaşlarımız ve ekibimizin 2 yıl süren emekleriyle hayata geçmiştir. Bu vesile ile olağanüstü çalışma sergileyen mesai arkadaşlarıma teker teker teşekkür ediyor, her birini içtenlikle tebrik ediyorum. Sizlerle çalışmak benim için her zaman onur kaynağı olmuştur. Her biriniz birer pırlantasınız.” şeklinde konuştu.

Hedefimiz; daha teknolojik, otomasyona bağlı, seri üretim yapmak

Sanel Sanayi Elektroniği İmalat ve Ticaret A.Ş. Kurucusu Halil Altunmaral

Sanel Sanayi Elektroniği İmalat ve Ticaret A.Ş. Kurucusu Halil Altunmaral, şirketin kuruluşundan bugüne kadar olan süreci anlatarak, firmayı ortaya çıkaran kilometretaşlarından bahsetti. Maltepe’de 100 metrekarelik bir yerde başladıklarını, bugün dünyanın sayılı aydınlatma firmalarından biri olma sürecine adım adım ilerlediklerini kaydeden Altunmaral, “Konjektör üretimimizi ilk kabul eden Ford Otosan oldu. 1988 yılında ikinci büyük adımımızı TOFAŞ ve Türk Traktör fabrikalarıyla çalışarak attık. ISO9001 belgesinde bize önderlik eden yine Ford Otosan oldu. 20 farklı KOBİ arasında bizleri seçti. Elektronik her zaman artış trendinde olduğu için krizlerden çok etkilenmedik. Kamyon, otobüs, minibüs gibi ağır ticari araçlar üzerinde yoğunlaştık. Bugün üretimimizin üçte biri ihracata, diğer üçte birlik oranı da OEM’ler araclığıyla ihracat pazarlarına gidiyor. Bundan sonraki hedefimiz; daha teknolojik, otomasyona bağlı, seri üretim yapmak.”

Burada; emek ve gelecek var

DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu

DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu ise sendikacılar olarak, heyacanlandığı ortamlardan birini yaşadıklarını aktararak “Burada, emek ve gelecek var.” dedi. Üretime katkı veren işçilerin daha iyisine sahip olması için çaba gösterdiklerini aktaran Serdaroğlu, “Kolay para kazanma yöntemlerinin olduğu bir dönemde, zoru seçerek, yatırım yapan, gerçek sanayiciler oldukları için Sanel’i kutluyorum. Bu güzellikleri ortaya çıkaran ve emeği ortaya koyan insanları tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bu yatırım, bizi hedeflerimize bir adım daha yaklaştırdı

TREDER Başkanı Yalçın Şentürk

TREDER Başkanı Yalçın Şentürk de konuşmasında Türkiye’yi treyler üretim merkezi yapma hedeflerinden bahsederek, bu yatırımın sektörü hedeflerine bir adım daha yaklaştırdığını ifade etti. Şentürk, “Treyler sektörünün tek temsilcisi TREDER’in başkanı olarak, sizlere meslektaşlarımın selamlarını getirdim. Treylerciler olarak hedefimiz, Türkiye’yi treyler üretim merkezi yapmaktır. Bugün bizleri burada biraraya getiren Sanel’in bu yeni yatırımı  sektörümüzü hedefine bir adım daha yaklaştırdı. Bu fabrikayı yapmayı düşünen, elini taşın altına koyan, emeği geçen, herkesi kutluyorum. Yeni fabrika treyler sektörüne, ülkemiz ekonomisine hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Üretim oranını yüzde 90’lara çıkarmayı arzuluyoruz

TAYSAD Başkanı Albert Saydam

TAYSAD Başkanı Albert Saydam ise, bugün bir aracın yüzde 80’inini ürettikleri bilgisini vererek, ancak gerekli adımların atılmaması ve dönüşümün sağlanamamasıhalinde bu oranın yüzde 15’lere düşüceği uyarısında bulundu. Saydam, “Havada bulutlar var ama o bulutların arkasında güneş var. Güneşe odaklanmak lazım.” diyerek otomotiv sanayinin önündeki fırsatlara dikkat çekti. Otomotiv sanayisinin dönüşümünde OSD’nin ve OSD Başkanı Haydar Yenigün’ün çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini vurgulayan Saydam, TAYSAD olarak her daim otomotiv sanayinin yanında olduklarını ve yüzde 80 olan üretim oranını yüzde 85-90’lara çıkarmayı arzuladıklarını söyledi.

17 bin metrekareden 170 bin metrekareye gidecek imkan var

OSD Başkanı ve Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün

OSD Başkanı ve Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, ülkemize ve otomotiv sanayimize böylesi önemli bir üretim tesisinin kazandırdıkları için Sanel yönetimini tebrik etti. Otomotivde başarıyı getiren üç noktayı dile getiren Yenigün;  bunları şöyle sıraladı: “Birincisi kalite. Kaliteyi en üste koymamız lazım. İkincisi verimli çalışma. Lütfen verimliliği az insan çok çıktı olarak algılamayın. Üçüncü ise, özelikle pandemide yaşadığımız tedarik sıkıntısı nedeniyle altını çizerek söylüyorum; esnek olmak. Üretimde, düşüncede ve ilişki kurmada esnek olmak gerekiyor. Bununla birlikte ülkemizde bu ve benzeri tesislerin açılması, otomotivin geleceği olan elektrifikasyon inisiyatifinde yerlileşmeyi artıran önemli bir unsur olacak.” Sanel’de işveren ve çalışan birlikteliğinin çok iyi bir şekilde oluştuğunu gözlemlediğini belirten Yenigün, “Buradan diyorum ki; 17 bin metrekareden 170 bin metrekareye gidecek imkan var. Bunu yapabilmek için insan değerine sahibiz. 250 yerine 2 bin 500 çalışana sahip olabiliriz. Umarım bir sonraki görüşmemizde başka bir fabrikanın açılışını yaparız.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Sanel Yeni Üretim Merkezini Törenle Açtı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA