24 Nisan 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara29°C

Salgına Rağmen Taşımacılıkta Hareketlilik Yaşanıyor

2020 yılında yeni ürün ve hizmetlerini uluslararası taşımacılara sunan DKV Türkiye, salgına rağmen büyüme hedeflerini yakaladığını açıkladı.

Salgına Rağmen Taşımacılıkta Hareketlilik Yaşanıyor

08 Aralık 2020 Salı 13:32

Çevrimiçi bir basın toplantısı düzenleyen DKV Euro Service Türkiye Ülke Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, sektördeki pandemi etkisine rağmen 2020 yılında büyüme hedeflerine eriştiğini açıkladı.

Nisan ve Mayıs ayında Avrupa’da kapıların kapatılmasıyla nakliyecilerin bu durumdan etkilendiğini söyleyen Sezer, pazarın Ağustos ayından itibaren çok hareketli bir dönem yaşadığını ve bu olumlu havanın Aralık ayında da devam ettiğini kaydetti.

Salgının ikinci dalgasında nakliyenin durmaması gerektiğinin anlaşıldığını açıklayan Sezer, bu süreçte Türk nakliyecisinin büyüdüğünü ve bu büyümenin kendilerine de yansıyarak hedeflerini tutturduklarını açıkladı.

Tek Kutuda Sıra Macaristan ve İtalya’da

DKV’nin bu yıl nakliyecilere avantaj sağlayan hizmetlerinden en önemlisinin DKV Box Europe kutusunun Bulgaristan’da geçerlilik kazanması olduğunu kaydeden Sezer şunları söyledi: “DKV Box Europe, Avrupa Elektronik Geçiş Hizmeti (EETS) kapsamında, uluslararası nakliyecilerin Avrupa’daki bütün önemli paralı yolların ücretlerini tek kutu ile ödeyebilmeleri için hizmete sunuldu. Kutunun Bulgaristan’da da geçerli olması ile nakliyeciler bu ülkeden de zaman kaybetmeksizin, ekstra maliyet olmadan ve zahmetsizce geçiş yapmaya başladılar.

DKV Box Europe

Tek kutu çözümü Bulgaristan’ın yanı sıra Almanya, Belçika, Fransa, Avusturya, İspanya, Portekiz, ayrıca Almanya’daki önemli bağlantı noktaları Warnow Geçişi ve Heren Tüneli ile Belçika’daki Liefkenshoek Tüneli’nde de geçerli. Bulgaristan çözümü sayesinde çok büyük bir hareketlilik yaşadık. Çok yakında ise Macaristan ve İtalya’da aktif olacak. DKV’nin bu yıl hizmet ağı, Türk nakliyeci için Avrupa, Rusya ve Çin’i birbirine bağlayan güzergâhta yer alan kilit konumu ile büyük önem taşıyan Kazakistan’ın eklenmesi ile genişledi. 2021’de ise Türk nakliyeciler için çok önemli iki yeni ülke daha DKV’nin hizmet ağına eklenecek: Azerbaycan ve Kuzey Makedonya. Bu atılımla birlikte, DKV’nin geçerli olduğu ülkeler arasında en ekonomik yakıt Azerbaycan’dan temin ediliyor olacak.”

DKV Euro Service Türkiye Ülke Müdürü Deniz Çokcoş Sezer

Tüm Feribot Hatlarına Tek Portaldan Rezervasyon

DKV Euro Service’in bu yıl, Avrupa’daki tüm feribot hatları için tek noktadan online rezervasyon kolaylığı sunan DKV Feribot Rezervasyon Portalı’nı hizmete sunduğunu ve DKV Card avantajlarıyla ödeme yapmak mümkün hâle geldiğini belirten Sezer, Türk taşımacıların da ilgi gösterdiği bu hizmette en cok İskandinav hatlarını kullandıklarını açıkladı. Sezer, DKV’nin bu yıl Avrupa’da hizmete sunduğu, Türkiye’de aktif olması için çalışmaları devam eden yeni ürünü ise DKV Live hakkında da bilgi verdi.

Avrupa’da Akaryakıt Fiyatları Artacak

Avrupa’da gündemde olan gelişmelerle ilgili de bilgi veren Sezer, özellikle emisyon değerlerinin düşürülmesiyle ilgili olarak yeni vergi sistemlerinin devreye alınmasının Avrupa çapında akaryakıt fiyatlarında artışa sebep olacağını vurguladı. Sezer konuyla ilgili çşu bilgiyi verdi: “Almanya ve Luxemburg’da emisyon değerlerini düşürmek için petrol dağıtım şirketlerine ton başına getirilen yeni vergiler fiyatlarda artışa sebep olacak. Ocak 2021 itibariyle Almanya’da litre başına 7-8 Eurocent; Luxemburg’da ise 5-6 Eurocent artış yaşanacak. Bu vergilerdeki oranların 5 yıl boyunca artması bekleniyor. Büyük ihtimalle diğer Avrupa ülkeleri de benzer vergileri hayata geçirecektir.”

Avusturya’da KDV İadelerinin Kalması Gündemde

Türk nakliyecilerin en çok yakıt alımı yaptığı ülkeler arasında bulunan Avusturya’da yaşanan gelişmeyle ilgili de bilgi veren Sezer, ülkenin yüzde 20 olarak uyguladığı KDV iadesini kaldırmayı planladığını açıkladı. Otoyolda KDV ödemelerinin devam edeceğini, ancak akaryakıt KDV ödemelerinin bir yasa tasarısıyla durdurulabileceğiniz altını çizen Sezer, 2021 Haziran ayında uygulamaya geçmesi beklenen değişikliğin daha erkene alınabileceğini kaydetti. Bunun gerçekleşmesi durumunda Avrupa’ya çalışan uluslar arası nakliyecilerin bütün operasyonlarının değişebileceğini sözlerine ekleyen Sezer, bu durumda Macaristan ve Slovenya’nın öne çıkabileceğini söyledi

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA