Renault'nun Yarışması Binlerce Liseliyi Harekete Geçirdi
Renault’nun, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği ‘Sizin Fikriniz Sizin Projeniz’(SFSP) yarışması sonuçlandı.

08 Mayıs 2014 Perşembe 15:41
Renault’nun, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği ‘Sizin Fikriniz Sizin Projeniz’(SFSP) yarışması sonuçlandı.
İstanbul'daki tüm Anadolu Lisesi öğrencileri, çevrelerindeki sürdürülebilir ulaşım ve yol güvenliği sorunlarının çözümü için harekete geçerek, proje, kampanya ve icatlar geliştirdi. Kimi servis minibüslerinin ve şoförlerin denetimini üstlendi, kimi okul çevresindeki trafiğin düzenlenmesi için girişimlerde bulundu, kimi de çevre ilköğretim okullarında yol güvenliğine ilişkin seminerler verdi, sosyal medyada bilinçlendirme kampanyaları yaptı.
Ancak çok daha farklı ve şaşırtıcı projeler de vardı. Örneğin yol kasislerinden enerji üretmek için buluş geliştirenler; ya da yol kenarlarına dikilecek defne ağaçlarının trafiğin yol açtığı gürültüyü azalttığını keşfedenler gibi. Tüm bu projeler, Renault’nun İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'yle birlikte düzenlediği ‘Sizin Fikriniz Sizin Projeniz’ yarışması kapsamında oluşturuldu.
Dereceye girmek için sadece fikir değil mutlaka uygulama başarısı da gerektiren yarışmanın 2014 Türkiye Birincisi Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi, 17-19 Haziran 2014 tarihinde, Fransa’ya gidecekler ve gönüllerince eğlenecekler. Total Oil Türkiye ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nin de destek verdiği bu girişim, önümüzdeki 10 yıl boyunca 1 milyon liseliyi harekete geçirmeyi hedefliyor.
Yarışmanın 8 Mayıs’ta gerçekleşen ödül töreninde, Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi ‘Çıkartmalarla Öğren’ adlı projesiyle birinci oldu. İkinciliği ‘Ostro’ adlı projesiyle Bahçelievler Cumhuriyet Anadolu Lisesi, üçüncülüğü ise ‘Henüz Vakit Varken, Yaşam Bu Kadar Değerliyken’ kampanyasıyla Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi öğrencileri kazandı. İlk üç dereceye giren sınıfların öğretmenlerine birer iPad, bütün öğrencilerine ise iPod hediye edildi.
Aybar: “Yol güvenliği için 1 milyon liseliyi harekete geçireceğiz”
Ödül töreninde konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, yol güvenliği sorununda iyileşmenin sadece devletten beklenemeyeceğini, tüm toplumun soruna sahip çıkarak harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Birleşmiş Milletler Yol Güvenliği Eylem 10 Yılı kapsamında düzenlenen bu yarışmanın gençleri yol güvenliği konusunda harekete geçirmeyi amaçladığını söyledi.
Aybar, sözlerini söyle sürdürdü: “Amaç ehliyet alma yaşına iyice yaklaşmış gençlerimizin yol güvenliği ve sürdürülebilir ulaşım sorunlarını kendi sorunları olarak benimsemeleri ve bu konuda çevrelerinde, küçük bile olsa, bir etki, bir iyileşme yaratmak üzere bizzat harekete geçmeleri. Bunu yaygınlaştırabilirsek, yol güvenliği ve sürdürülebilir ulaşım sorununda çok önemli ilerlemeler sağlayabileceğimize inanıyorum.”
Eylem 10 yılı süresince Türkiye’de 1 milyon liseli genci yol güvenliği konusunda harekete geçirmeyi hedeflediklerini belirten İbrahim Aybar proje geliştiren gençlere şöyle seslendi: “Yarışmayı kazansanız da kaybetseniz de öyle büyük bir iş başardınız ki, sorumlu demokratik yurttaşlığın ne anlama geldiğini öğrendiniz ve çevrenizdeki herkese öğrettiniz. Çevrenizdeki sorunları saptama, bunların uygun çözümler bulma ve geliştirme cesaretini gösterdiniz. Size bir yurttaş olarak teşekkürlerimi sunuyorum. ”
Total Oil Türkiye Genel Müdürü Antoine Tournand ise, “Hepiniz yol güvenliği ile ilgili çok önemli sorunların altını çizdiniz ve akılcı çözümler geliştirdiniz. Çevrenizdeki insanlarla görüşmeler yaptınız ve güvenlik konusunda en yararlısı olduğunu düşündüğünüz projeyi hayata geçirdiniz. Kendinizle gurur duyabilirsiniz; kendiniz, okulunuz ve ülkeniz için çok iyi bir iş yaptınız” dedi.
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Birincilik Ödülünü kazanan Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi öğrencilerinin projesini İstanbul çapında yaygınlaştıracaklarını açıkladı.
Muammer Yıldız, “Okullarımız her geçen yıl projeyi daha fazla sahipleniyor ve her yıl daha istekli bir şekilde proje üretiyorlar. Öğrencilerimiz bir yandan trafikte yaşadıkları sorunlara çözüm ararken girişimcilik yönlerini geliştirerek proje üretme konusunda da tecrübelerini arttırıyorlar” dedi.
Güner: Olağanüstü nitelikte bir eylem
Ödül Töreninde bir konuşma yapan Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Genel Başkanı Hitay Güner ise şöyle konuştu:
“Sizin Fikriniz Sizin Projeniz” yarışması çok değerlidir: Toplumun bu günü ve geleceği için özellikle gençler hayal güçlerini kullanarak, yöntemler araştırarak ve bularak, kendi aralarında tartışmak suretiyle sinerji oluşturarak, toplumun kesimleriyle iletişim kurarak, görüş alış verişi yaparak proje üretiyorlar. Öğrencilerin toplumun problemlerine hevesle eğilmesi umut vericidir. Yarışmaya katılan ve tanık olduğumuz tüm projelerin yaşama geçirilmesi mümkündür, yaşama geçirilmelidir.”
Seçimi 18 Kişiden Oluşan Jüri Yaptı
Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Yarışma Jürisi'nde şu isimler yer aldı: İbrahim Aybar Renault Mais Genel Müdürü, Dr. Muammer Yıldız İl Milli Eğitim Müdürü, Ayşe Ürgen Total Oil Türkiye İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü, Hitay Güner TTKÖD Genel Başkanı, Hakan Çelik Posta Gazetesi-CNN Türk Köşe Yazarı- Yorumcu, Jale Özgentürk Radikal Gazetesi Köşe Yazarı, Nuran Çakmakçı Hürriyet Gazetesi Eğitim Editörü, Meliha Okur Ekonomi Köşe Yazarı, Hakan Güldağ Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Tolga Gariboğlu Konsensus TV Genel Yayın Yönetmeni, Ethem Genim Autodrom Kurucusu, Dursun Önal Özel Sürücü Kursları Konfederasyonu Genel Başkanı, Sami Güleçyüz Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı, Fügen Toksü TÜHİD Başkanı, Burhan Karaçam Değer Kazandırma A.Ş. (BK Partnership) Kurucusu, Erol Evgin Sanatçı, Yusuf Avan Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Daire Başkanı, Hakan Orduhan İTO Meslek Komitesi Başkanı & İSTAB Başkanı
8 Mayıs 2014
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
DFDS Türkiye-İtalya Arasında 10 Bininci RO-RO Seferini BaşlattıDFDS, 10 bininci seferini, Pendik Limanı’nda gerçekleşen törenle kutladı. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun teşrifleriyle gerçekleşen etkinlikte, sektör temsilcileri bir araya geldi.14 Mayıs 2025 Çarşamba 16:39Denizcilik
Serhatlı Lojistik DHL Taşımaları İçin 10 Yeni Tırsan AldıTırsan, Serhatlı Lojistik’e 10 adet Tenteli Perdeli Multi Ride treyler teslim etti.13 Mayıs 2025 Salı 11:47Ticari Araçlar
Mercedes-Benz Türk’ten Bayi Ağında Stratejik DönüşümMercedes-Benz Türk, kamyon ve otobüs ürün grubuna odaklı hizmet verecek yeni bayi ve yetkili servis ağı yapılanması ile Türkiye genelinde büyük bir dönüşüme imza atıyor.13 Mayıs 2025 Salı 11:08Ticari Araçlar
TEMSA, TÜRK LOYDU Sertifikasına Sahip Batarya Paket Üreticisi İlk Türk Şirketi OlduTEMSA, uluslararası standartlara göre hizmet veren, IACS üyesi bağımsız klaslama ve uygunluk değerlendirme kuruluşu Türk Loydu tarafından verilen lityum-iyon temelli Marine Batarya Sertifikası’nı alan ilk Türk şirketi oldu.12 Mayıs 2025 Pazartesi 17:48Teknoloji
Turkish Cargo, Atlas Air Worldwide ile Uzun Vadeli İş Birliğine İmza AttıTürk Hava Yolları’nın küresel markası Turkish Cargo, uluslararası hizmet ağını genişletmek amacıyla, hava kargo taşımacılığı alanında önde gelen şirketlerden Atlas Air ile uzun vadeli iş birliği anlaşması imzaladı.12 Mayıs 2025 Pazartesi 17:22Havayolu
Mersin’de Renault Trucks’tan Çifte EtkinlikRenault Trucks, Mersin’de düzenlediği Optifuel Challenge ve FEST etkinlikleriyle profesyonelleri bir araya getirerek ekonomik sürüş, sürdürülebilir taşımacılık ve yeni nesil araç teknolojileri odağında deneyim paylaşımı ve teknik güncellemeler sundu.12 Mayıs 2025 Pazartesi 16:56Ticari Araçlar
Trans-Avusturya’ya Tren Yüklemeli 20 Adet TırsanTırsan, Trans-Avusturya’ya 20 adet Tren Yüklemeli Tenteli Perdeli T.SCS X+ teslim etti.12 Mayıs 2025 Pazartesi 15:55Ticari Araçlar
Hareket 132 Milyon Dolarlık Yatırımla Kapasitesini ArtırıyorHareket, toplam tutarı 132 milyon dolara ulaşan yeni vinç, barge, SPMT, treyler ve çekici yatırımlarıyla operasyonel kapasitesini önemli ölçüde genişletti.12 Mayıs 2025 Pazartesi 12:32Lojistik
Scania, Global Pazarlama Strateji Toplantısı Türkiye’de GerçekleştirildiScania tarafından her yıl farklı bir ülkede gerçekleştirilen ‘Bölgesel Pazarlama Toplantısı’ bu yıl Scania Türkiye ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlendi.09 Mayıs 2025 Cuma 16:05Ticari Araçlar
Renault Trucks, Hatay’da Taşımacılık Sektörünü BuluşturduRenault Trucks, 2025 yılına damgasını vuran Renault Trucks FEST ve Optifuel Challenge etkinlik serisinde bu kez Hataylı taşımacılık profesyonelleriyle buluştu.08 Mayıs 2025 Perşembe 19:21Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber