20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara22°C

Renault Trucks Başkanı Blin 2019’u Dijital Basın Konferansıyla Değerlendirdi

Yılın ilk günlerinde Netlog teslimatı için Türkiye’de bulunan Renault Trucks Başkanı Bruno Blin, 2019 yıl değerlendirmesini dijital ortamda yaptı.

Renault Trucks Başkanı Blin 2019’u Dijital Basın Konferansıyla Değerlendirdi

11 Mart 2020 Çarşamba 14:40

Lyon’dan yapılan canlı yayında 2019’un güçlü bir şekilde başladığını ama yılın sonlarında bir düşüş yaşandığını kaydetti.

Renault Trucks olarak 2019 yılında 54 bin 98 araç sattıklarını ve 6 ton üzerinde Avrupa’da yüzde 8,5 pazar payına sahip olduklarını açıklayan Blin, yerel ekiplerle yeniden organize olduklarını da açıkladı.

Uluslararası pazarlarda büyümeye devam ettiklerini belirten Blin Türkiye’de yüzde 8,8 pazar payına ulaştıklarını da belirtti.

İkinci elde de 9 bin 442 araç sattıklarını kaydeden Blin, 200 bin kilometre veya 2 yıl garantisi ve yeni merkezlerle bu alanda daha fazla aktif olacaklarını kaydederek yedek parça işinin yüzde 3 oranında büyüdüğünü açıkladı.

Blin açıklamasında 2019 da yeni bakım sistemi Predict’i tanıttıkları ve bu şekilde öngörülebilir servise geçeceklerini söyledi.

2020’de Avrupa Pazarında Düşüş Bekleniyor

bruno-blin-renault-trucks-dunya-baskani.jpg

Korona virüs etkileri öncesinde 2020 yılında yüzde 15’lik bir düşüş beklediklerini ve buna göre hazırlandıklarını belirten Blin, yakın gelecekte taşımacılığı bir dönüşüm geçireceğine dikkat çekti. Elektrikli ve bağlanabilir taşımacılığa hazırlandıklarını belirten Blin, yeni teknik merkezlerinin temelini bu yüzden attıklarını açıkladı.

Enerji kaynaklarının çeşitlendikçe müşterilere verilen hizmetlerin de çeşitlenmeye başladığını belirten Blin, yine de bütün hizmetlerin tek noktadan alınabilmesi yönünde çalıştıklarını ve onların işlerini desteklediklerini söyledi.

Renault Trucks Elektrik Araçlarda En Geniş Gama Sahip

renault-trucks-ze-serisi-1-2.jpg

Elektrikli araçların 3,5 tondan 26 tona kadar geniş bir gamı müşterilerine sunduklarını belirten Blin, daha fazla müşterinin elektrikli araçlara yöneldiğini son olarak içecek markası Carlsberg’in 20 adet elektrikli Renault Trucks D Wide Z.E. siparişi verdiğini de söyledi.

Soru-cevap bölümünde ise Renault Trucks olarak korona virüsü ciddiye aldıklarını kaydeden Blin, fabrikaların çalışmaya devam ettiklerini ancak daha az toplantı ve seyahat ile önlem almaya devam ettiklerini söyledi.

Daha önce IAA Fuarına katılmayacağını duyuran markaya gelen bir soruda Blin IAA’ya katılmak yerine müşterilerine daha yakın olacakları bir pazarlama stratejisi uygulayacaklarını ifade etti.

Türkiye ile ilgili olarak gelen bir soruda ise Türkiye’de pazarın özellikle 2018-2019 yıllarında çok düştüğünü açıklayan Blin, işlerin açılma trendinde olduğunu ama Korona virüs etkisi nedeniyle şu anda tahminde bulunmasının zor olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA