Renault Trucks Başkanı Blin 2019’u Dijital Basın Konferansıyla Değerlendirdi
Yılın ilk günlerinde Netlog teslimatı için Türkiye’de bulunan Renault Trucks Başkanı Bruno Blin, 2019 yıl değerlendirmesini dijital ortamda yaptı.

11 Mart 2020 Çarşamba 14:40
Lyon’dan yapılan canlı yayında 2019’un güçlü bir şekilde başladığını ama yılın sonlarında bir düşüş yaşandığını kaydetti.
Renault Trucks olarak 2019 yılında 54 bin 98 araç sattıklarını ve 6 ton üzerinde Avrupa’da yüzde 8,5 pazar payına sahip olduklarını açıklayan Blin, yerel ekiplerle yeniden organize olduklarını da açıkladı.
Uluslararası pazarlarda büyümeye devam ettiklerini belirten Blin Türkiye’de yüzde 8,8 pazar payına ulaştıklarını da belirtti.
İkinci elde de 9 bin 442 araç sattıklarını kaydeden Blin, 200 bin kilometre veya 2 yıl garantisi ve yeni merkezlerle bu alanda daha fazla aktif olacaklarını kaydederek yedek parça işinin yüzde 3 oranında büyüdüğünü açıkladı.
Blin açıklamasında 2019 da yeni bakım sistemi Predict’i tanıttıkları ve bu şekilde öngörülebilir servise geçeceklerini söyledi.
2020’de Avrupa Pazarında Düşüş Bekleniyor

Korona virüs etkileri öncesinde 2020 yılında yüzde 15’lik bir düşüş beklediklerini ve buna göre hazırlandıklarını belirten Blin, yakın gelecekte taşımacılığı bir dönüşüm geçireceğine dikkat çekti. Elektrikli ve bağlanabilir taşımacılığa hazırlandıklarını belirten Blin, yeni teknik merkezlerinin temelini bu yüzden attıklarını açıkladı.
Enerji kaynaklarının çeşitlendikçe müşterilere verilen hizmetlerin de çeşitlenmeye başladığını belirten Blin, yine de bütün hizmetlerin tek noktadan alınabilmesi yönünde çalıştıklarını ve onların işlerini desteklediklerini söyledi.
Renault Trucks Elektrik Araçlarda En Geniş Gama Sahip

Elektrikli araçların 3,5 tondan 26 tona kadar geniş bir gamı müşterilerine sunduklarını belirten Blin, daha fazla müşterinin elektrikli araçlara yöneldiğini son olarak içecek markası Carlsberg’in 20 adet elektrikli Renault Trucks D Wide Z.E. siparişi verdiğini de söyledi.
Soru-cevap bölümünde ise Renault Trucks olarak korona virüsü ciddiye aldıklarını kaydeden Blin, fabrikaların çalışmaya devam ettiklerini ancak daha az toplantı ve seyahat ile önlem almaya devam ettiklerini söyledi.
Daha önce IAA Fuarına katılmayacağını duyuran markaya gelen bir soruda Blin IAA’ya katılmak yerine müşterilerine daha yakın olacakları bir pazarlama stratejisi uygulayacaklarını ifade etti.
Türkiye ile ilgili olarak gelen bir soruda ise Türkiye’de pazarın özellikle 2018-2019 yıllarında çok düştüğünü açıklayan Blin, işlerin açılma trendinde olduğunu ama Korona virüs etkisi nedeniyle şu anda tahminde bulunmasının zor olduğunu sözlerine ekledi.
Sürat Lojistik’ten Dijitalleşme ve Yapay Zekâ Odaklı Lojistik VizyonuSürat Lojistik Genel Müdürü Tarkan Türkel, Worldef İstanbul 2026’da lojistik sektörünün dönüşümünde teknoloji ve verimliliğin önemine dikkat çekti.12 Haziran 2026 Cuma 15:33Lojistik
ALTUR’un Tercihi Yine MAN ve NEOPLAN OlduPersonel taşımacılığı sektörünün öncü markalarından ALTUR Turizm, 2026 yılı yatırım planı kapsamında filosunu 20 MAN Lion’s Coach ve 10 NEOPLAN Tourliner ile yeniledi.12 Haziran 2026 Cuma 14:42Ticari Araçlar
Arkas Line ve Akdeniz Koruma Vakfı’ndan Çevre İş BirliğiArkas Line, Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yürütülen bilimsel izleme ve saha çalışmalarına katkı sunarak çevresel sürdürülebilirliği destekliyor.12 Haziran 2026 Cuma 12:53Denizcilik
Alışan Lojistik’te Kadın Sürücü Dönemi GüçleniyorKadınların lojistik sektöründe daha fazla yer almasını destekleyen Alışan Lojistik, UND iş birliği kapsamında iki kadın sürücüyü istihdam etti.12 Haziran 2026 Cuma 12:05Lojistik
Mercedes-Benz Türk’ten Altur Turizm’e 20 Otobüs TeslimatıAltur Turizm, yeni Mercedes-Benz Tourismo 15 yatırımıyla filosunun kapasite ve hizmet kalitesini artırırken, personel taşımacılığı operasyonlarına güç katacak.12 Haziran 2026 Cuma 11:43Ticari Araçlar
Parker’dan Hidrolik Akışkanlar İçin Yeni Filtrasyon ÇözümüParker Hannifin, hidrolik akışkanlardaki serbest su ve yabancı maddelerin giderilmesi amacıyla geliştirilen taşınabilir filtreleme sistemi GLFTrolley’i tanıttı.11 Haziran 2026 Perşembe 16:07Yan Sanayi
Oregon Teknoloji Almanya Operasyonlarını BüyütüyorOregon Teknoloji, Almanya’daki yatırımlarını artırarak gümrükleme, e-ticaret lojistiği ve transit operasyonlarında büyüme hamlesi başlattı.11 Haziran 2026 Perşembe 13:12Lojistik
Karadeniz Lojistiğinde Stratejik Bağlantılar Güçleniyorİstanbul’da 6’ncı kez düzenlenen Karadeniz Limanları ve Lojistik Konferansı, bölgesel ticaret koridorları, liman yatırımları, dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik başlıklarını sektör gündemine taşıdı.11 Haziran 2026 Perşembe 11:47Lojistik
Quadro Lojistik, İtalya Hattında Renault Trucks ile BüyüyorTürkiye-İtalya hattında yüksek kaliteli ve katma değerli hizmet sunma hedefiyle faaliyet gösteren Quadro Lojistik, filosunu Renault Trucks T480 çekicilerle güçlendirdi.10 Haziran 2026 Çarşamba 16:41Ticari Araçlar
Mehmet T. Nane, IATA Yönetim Kurulu Başkanlığı Görevini İkinci Kez ÜstlenecekPegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane, Haziran 2027-Haziran 2028 döneminde IATA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenecek.10 Haziran 2026 Çarşamba 15:30Havayolu
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber
















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.