Renault Avrupa’da Satışlarını Yüzde 2.4 Oranında Arttırdı
Renault Grubu 0.4 puan arttırarak yüzde 9.5’a ulaşan pazar payı ile Avrupa pazarında en yüksek büyümeyi gerçekleştirdi.

22 Ocak 2014 Çarşamba 11:07
Renault Grubu 0.4 puan arttırarak yüzde 9.5’a ulaşan pazar payı ile Avrupa pazarında en yüksek büyümeyi gerçekleştirdi. Yüzde 1.7 oranında düşen Avrupa pazarında Grup, 1 milyon 301 bin 864 satış adedi ile yüzde 2.4 oranında bir artış gösterdi.
Geçen yıl yüzde 3.9 oranında bir büyüme gerçekleştiren dünya otomotiv pazarında, Renault Grubu'nun binek + hafif ticari araç satışı, 2012’ye göre yüzde 3,1 artış ile 2 milyon 628 bin 208 adete ulaştı. Avrupa dışındaki ülkelere satış payı, 1 milyon 326 bin 344 satış adediyle yüzde 50.5’e ulaştı. Temmuz 2013’ten itibaren kapanan İran pazarı hariç, Grup, yeni modellerinin başarısı sayesinde tüm bölgelerde pazar payını artırdı.
Renault Grubu Avrupa’da, yüzde 1.7 oranında düşüşün yaşandığı pazarda, satışlarını yüzde 2.4 oranında arttırdı ve pazar payı, verimli satış politikası ile 0.4 puan artarak yüzde 9.5’a ulaştı. Renault markası Avrupa pazarında üçüncülüğü elde etti ve yüzde 14.5 pazar payı ile 16’ncı kez hafif ticari araç pazarında lider oldu.
Uluslararası pazarda Renault Grubu, bazı gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik yavaşlama ve İran’a karşı uygulanan uluslararası yaptırımlara karşın büyümesine devam etti. Toplamda yüzde 3.8 oranında artış, İran dışında yüzde 9.7 oranında büyüme kaydederken İran’da operasyonun durması geçtiğimiz yıl içinde yaklaşık 64 bin 500 satış kaybına neden oldu. Brezilya ve Rusya, Grup'un 2’nci ve 3’üncü pazarı oldu.
Renault ve Dacia’nın ürün gamındaki yeni modeller her bölgede beklenen başarıyı kaydetti. Yeni Clio ve Captur, daha çarpıcı tasarımları, yeni teknolojileri ve daha verimli motorları ile Renault’nun yenilenen ürün gamının başarısını teyit etti. Renault ve Dacia markaları ile satışa sunulan Duster, 376 bin 672 satış adedi ile Grup'un tüm dünyada en çok satan modeli oldu. Avrupa’da, Yeni Sandero sayesinde (117 bin 868 satış adedi, + yüzde 68.3) Dacia en fazla büyüyen marka oldu (+0,5 puan pazar payı).
Yönetim Kurulu Üyesi ve Ticari Grup Direktörü Jérôme Stoll, “2013 yılında Renault Grubu, Avrupa’da en yüksek artışı kaydederken, yeni ürünleri ve giriş segmentindeki başarısı ile ve uluslararası pazarda büyümesini sürdürdü” dedi.
Renault markasının satışları 2012 yılına göre, yüzde 0.4 oranında artış kaydetti. 2 milyon 131 bin 494 satış adedi ile Renault satışları, Grup satışlarının yüzde 81.1’ini oluşturdu. 2013 yılında Renault Samsung Motors, Güney Kore ve Güney Amerika satışları dahil, satışlarını yüzde 2.3 oranında artırdı. Güney Kore’de 2012 yılında başlatılan bayi ağı ve ürün arzı meyvelerini vermeye başladı. Yılın başında güçlüklerle geçen beş ayın ardından, RSM, yedi ay arka arkaya 2012 sonuçlarından çok daha iyi sonuçlar elde etti.
Avrupa Bölgesi: Yeni Modeller ve Dacia’nın başarısı sayesinde yeniden artışta

Renault Grup satışları, yüzde 1.7 oranında kayıpların yaşandığı bir pazarda yüzde 2.4 arttı, Avrupa’da en fazla pazar payı artışını gerçekleştirdi (+0.4 puan) ve yüzde 9.5 pazar payı elde etti.
Renault markası binek otomobil + hafif ticari araç pazarında yüzde 7.4 pazar payı ile 3’üncü oldu. Hafif ticari araç pazarında yüzde 14.5 pazar payı ile liderliğini korudu. Dört elektrikli modeli satışa sunan ilk marka olarak, Renault yüzde 37’lik pazar payı (Twizy hariç) ve satılan 15 bin 048 araç ile (Twizy hariç) Avrupa lideri oldu.
Marka, yüzde 5.8’lik düşüşe rağmen, hafif ticari araç pazarında yüzde 31.7’lik pazar payı ile (0.5 puanlık düşüşle) liderliğini korudu. Dacia markası 2013 yılında bütün markalar arasında en iyi büyüme oranına sahip, 0.5 puanlık bir artış ile yüzde 2.1’e ulaştı. Dacia, en çok satan üçüncü binek otomobil olan Yeni Sandero’nun başarısı nedeniyle, 0.6 puanlık bir artışla yüzde 4.3’lük bir pazar payına ulaşarak Fransa’da 5’inci oldu.
İngiltere’de Dacia markası Ocak ayında lanse edildi ve 17 bin 146 adet satış gerçekleştirdi ve pazar payı yüzde 0.7’ye ulaştı. Düşüş gösteren birçok pazarda büyük gelişme kaydeden Dacia, Fransa’da yüzde 11, İspanya’da yüzde 80.9, Belçika’da yüzde 32.8, Portekiz’de yüzde 74, İtalya yüzde 4.7 ve Hollanda’da yüzde 49’luk artış gösterdi.
22 Ocak 2014
2025 Atlas Lojistik Ödülleri’ni Kazananlar Ne Dediler? - Melike Batur2025 Atlas Lojistik Ödülleri yarışmasında “En Beğenilen Depo Yöneticisi (Online Oylama)” ödülünü alan Melike Batur’un tören sonrasında kameralarımıza yaptığı açıklamaları ekranlarınıza getiriyoruz.12 Aralık 2025 Cuma 13:15Lojistik
Mercedes-Benz Türk Kayseri’de Heska ile Hizmet Ağını GenişlettiMercedes-Benz Türk, Heska Kayseri bayisini hizmete açarak bölgede satış ve servis ağını güçlendirdi.11 Aralık 2025 Perşembe 16:59Ticari Araçlar
2025 Atlas Lojistik Ödülleri’ni Kazananlar Ne Dediler? - BASF TürkBASF Türkiye ve Orta Doğu, Gümrük ve Dış Ticaret Müdürü Güler Polat’ın Atlas Lojistik Ödülleri töreninde yaptığı açıklamaları ekranlarınıza getiriyoruz.11 Aralık 2025 Perşembe 15:37Ticari Araçlar
DP World Evyap Konteyner Elleçlemede 1 Milyon TEU Seviyesine UlaştıDP World Evyap, 2025’te bir milyon TEU konteyner elleçleme eşiğini aşarak Türkiye’nin lojistik kapasitesindeki dönüşümün öncüsü oldu. İleri teknoloji yatırımlarıyla güçlenen terminal, bölgesel ticarette yeni bir büyüme döneminin kapılarını aralıyor.11 Aralık 2025 Perşembe 10:03Denizcilik
Shell & Turcas Filoları Geleceğe Taşıyan Çözümlerini logitrans 2025’te Tanıttı“İşi için yolda olan insanların Shell’i” mottosuyla faaliyetlerini sürdüren Shell Filo Çözümleri, lojistik sektörünün en önemli buluşmalarından Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda yerini aldı.10 Aralık 2025 Çarşamba 16:44Lojistik
Yerli Üretim Peugeot Expert Traveller Yollara ÇıkıyorBursa’daki Tofaş tesisinde üretimi başlayan Expert Traveller, güçlü donanımı ve 2.2 BlueHDi motoruyla Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor.10 Aralık 2025 Çarşamba 13:56Ticari Araçlar
Samsun Büyükşehir Acil Sağlık Filosu Volkswagen Crafter ile GüçlendiSamsun Büyükşehir Belediyesi, 100 ambulans ve 5 hasta nakil aracı olmak üzere toplam 105 adet Volkswagen Crafter aracı filosuna dahil ederek şehrin acil sağlık hizmetlerinde kapasite artışı sağladı.09 Aralık 2025 Salı 16:55Ticari Araçlar
İzmir İtfaiyesi Hızlı Müdahalede Tam Otomatiği Tercih Ediyorİzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı araç filosunda bulunan Allison 3000™serisi tam otomatik şanzıman donanımlı kamyonlar, yangın ve acil durum mahallerine hızlı ve güvenilir erişimi destekliyor.09 Aralık 2025 Salı 16:39Ticari Araçlar
Sürat Lojistik Avrupa Yapılanmasına HazırlanıyorYurt içinde kısa sürede güçlü bir büyüme yakalayan Sürat Lojistik, yurt dışında doğrudan yapılanma hedefiyle Doğu Avrupa’ya odaklanıyor. Şirket, Polonya ve Romanya’yı Avrupa’daki ilk operasyonel adım olarak konumlandırıyor.09 Aralık 2025 Salı 16:05Lojistik
IATA Hava Kargodaki Büyümenin Devam Edeceğini ve 2026’da Gelirlerin 158 Milyar Dolar Olacağını ÖngörüyorUluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), tedarik zinciri sorunları sürerken küresel havayolu endüstrisinin kârlılığının dengelendiğini gösteren en son finansal görünümünü ve 2026 öngörülerini yayımladı.09 Aralık 2025 Salı 14:59Havayolu
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber


















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.