29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

NGL Tekstil Lojistiğinde Yüzde 25’lik Büyüme Hedefliyor

Kara, hava, denizyolu, intermodal taşımacılık, depolama, yurtiçi ve yurtdışı dağıtım, gümrükleme, sigorta işlemleri, katma değerli hizmetler ve proje taşımacılığı hizmetlerini başarı ile gerçekleştiren

NGL Tekstil Lojistiğinde Yüzde 25’lik Büyüme Hedefliyor

09 Mart 2022 Çarşamba 13:05

Norther Global Logistics (NGL) Kurucu Ortağı Ferhat Emanetoğlu ile tekstil lojistiği hakkında röportaj gerçekleştirdik.

Değişim ve hızın süreklilik arz ettiği tekstil taşımacılığında ihtiyaçlara cevap vermenin her zaman kolay olmadığını belirten Emanetoğlu, “ NGL olarak özelikle hızlı taşımacılık alanında sunduğumuz minivan araç seçeneğiyle Avrupa taşımalarımızda ortalama 2-3 gün gibi kısa bir sürede ilgili ürünlerin nihai adrese teslimatını yaparak müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kolili, askılı ve rulo tekstil ürünlerini son teslimat noktasına parsiyel veya komple olarak güvenle taşıyabiliyoruz.” dedi.

Tekstil lojistiği alanında ki iş hacmin ve müşteri portföyleri hakkında bilgi veren Emanetoğlu, “Tekstil sektörü, Türkiye’nin en yoğun ihracatının yapıldığı alanlardan biri. Bu nedenle bizim de ihracat taşımalarımızda önemli bir yere sahip. Genel ihracat taşımalarımızın yüzde 20 ila 30 arasını tekstil ürünleri oluşturuyor. Finlandiya, Baltık ülkeleri, Polonya ve Çekya başta olmak üzere dünyanın birçok yerine kara, hava ve deniz yolu ile hizmet ettiğimiz birçok müşterimiz bulunuyor.”

NGL Tekstil Lojistiğinde Yüzde 25’lik Büyüme Hedefliyor

Tekstil sektörünün lojistik alımlarında birinci önceliği hız ve hasarsız teslimattır. Özellikle de hazır giyim sektöründe bu öncelik daha üst seviyededir diyen Emanetoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü, “Çünkü sezon bazlı satış politikalarının olmasından dolayı bir an önce ürünlerin alıcı tarafından teslim alınması ve perakende satış için hazır hale getirilmesi gerekiyor. Bu nedenle tekstil taşıması yapacak firmaların bu alanda hızlı hareket edebilmesi önem arz ediyor.

En önemli ihtiyaç, hız ve güvenli teslimat.  Firma olarak bu faktörleri göz önüne alarak hizmet veriyoruz. Minivan Express taşıma modelimiz bu alanda çok yeni olmasa da hala geçerli bir trend diyebiliriz. Minivan hizmetimizin gümrük kapılarında geçiş önceliği, teslimat sürelerini kısaltması ve müşteri memnuniyetini üst seviyeye taşıması, tekstil sektörünün lojistikte aradığı hız ve güveni karşılıyor.”

Tekstil lojistiğinde karşılaşılan en temel sorunlar ve çözüm önerilerini aktaran Ferhat Emanetoğlu, “ Tekstil lojistiğinde en önemli sorunlardan biri üretim kaynaklı gecikmelerdir. Birçok sebep kaynaklı yaşanılan gecikmeler sonucu ortaya çıkan satış yapılan müşterilerin memnuniyetsizliği, bazı durumlarda alıcı firmaların üretimlerinin durma noktasına gelmesi ve buna karşılık tekstil firmalarına uyguladıkları cezai şartlar tekstil firmalarını zora sokuyor.

NGL Tekstil Lojistiğinde Yüzde 25’lik Büyüme Hedefliyor

Yaşadıkları üretim kaynaklı gecikmeler sonucunda kaybettikleri gün kaybını yolda kazanmaları için ekspres servisler sunuyoruz. Hem hacimli yüklerde express TIR taşımacılığı yapabiliyor, hem de üretime bağlı çalışan alıcı firmalara müşterilerimizin ürünlerinin bir kısmını minivan araçlarımızla daha önceden teslim edebiliyoruz. Bu sayede üretim bantlarının durmamasına olanak sağlıyoruz.” dedi.

Tekstil lojistiğine yönelik büyüme planlarından ve 2022 yılı hedeflerinden bahseden Emanetoğlu, “Öncelikli hedeflerimizin arasında her zaman müşteri memnuniyeti ve hizmet seviyemiz yer alıyor. Bunun yanında müşterilerimizin ürünlerini sıfır hata, zamanında ve istenilen noktaya teslim etmeye devam edeceğiz. Büyüme hedeflerimiz arasında, genel olarak Türkiye’de tekstil ihracatının artışını da göz önüne alarak yeni müşteriler kazanmak ve bu alanda yüzde 25’lik bir büyümeye ulaşmak bulunuyor.” Şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA