03 Ocak 2025
  • İstanbul10°C
  • Ankara-3°C

Müşteriler Aynı Gün Teslimat İstiyor Beklenti Firmaları Zorluyor

Intermec tarafından yapılan araştırmaya göre, dünyadaki nakliye ve lojistik firmaları, mobil iş güçlerini yeni teknoloji ile donattıkları takdirde yükleme süresini yüzde 30, teslimat süresini ise yüzde 29 kısaltacağını düşünüyor.

Müşteriler Aynı Gün Teslimat İstiyor Beklenti Firmaları Zorluyor

06 Ağustos 2013 Salı 16:44

Intermec tarafından yapılan araştırmaya göre, dünyadaki nakliye ve lojistik firmaları, mobil iş güçlerini yeni teknoloji ile donattıkları takdirde yükleme süresini yüzde 30, teslimat süresini ise yüzde 29 kısaltacağını düşünüyor. Bu kazanımlar, operasyonel verimlilik seviyelerini artırma ve müşteri taleplerini karşılamakta hayati önem taşıyor.


İş akışı performansı şirketi
Intermec’in altı ülkede nakliye ve lojistik firmalarının yöneticileri ile yürüttüğü bu araştırma ile ilgili konuşan Intermec Nakliye ve Lojistik Endüstri Pazarlama Direktörü Jeff Sibio şöyle söyledi: “Mevcut süreçleri gözden geçirmek için zamana yatırım yapmak zorlu bir iş gibi görülebilir, fakat faydalarını düşündüğümüzde bunun sıkıntıya değeceğini görüyoruz”

Araştırma, ABD’deki kuruluşların yüzde 38’inin operasyonel verimliliği işleri için en büyük stratejik önemde gördüklerini ortaya koyuyor. Birleşik Krallık, ABD, Almanya, Fransa, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki kuruluşların yüzde 77’si ise müşterilerinin aynı gün teslimat talepleri olduğunu; yüzde 92’si de bu yeni beklentilerin ciddi zorluklar yarattığını söylüyor.

Teknoloji kullanımı ile yükleme ve teslimatlar kısalıyor

Yöneticilerin çoğu yükleme ve teslimat alanlarında ana süreçleri otomatikleştirerek ve sürücüler için GPS, mobil ve geniş bant iletişim gibi yeni teknolojileri sistemlerini ekleyerek müşteri taleplerini en iyi şekilde karşılayabileceklerini düşünüyorlar. Şirketler, bu teknolojiler kullanıldığında sürenin yükleme için 2,68, teslimat için ise 2,41 dakika azalacağını ve hareketli çalışanın verimliliğine önemli bir artış sağlayacağını öngörüyorlar.

Araştırmaya katılan yöneticiler geniş bant mobil iletişim (yüzde 60), entegre araç telematikleri (yüzde 44) ve RFID (yüzde 38) çözümlerinin kurumlarına en umut verici yatırım getirisi sağlayacağına inanıyorlar.

Yeni teknolojiden elde edilen verim ofis çalışanları için de etkili olabilir. Katılımcılar, sipariş durumu bilgisi için müşterilerden günde 6 bin 677 telefon çağrısı aldıklarını belirtiyorlar. Aynı firmalar, konum bazlı ve mobil teknolojiler tarafından devreye sokulan bir süreç olan proaktif nakliye güncellemeleri sağlayarak, bu çağrıların yüzde 24’ünü hemen kesebileceklerini düşünüyorlar. Bu bir iş gününde bin 602 çağrı anlamına geliyor, kazanılan zaman daha fazla müşteriye daha iyi hizmet edebilmek için kullanılabilir.

Yeniden yapılandırma ihtiyacı

Şirketlerin yüzde 44’ü operasyonel verimlilik seviyelerini iyileştirmenin en etkili yolunun süreçleri yeniden yapılandırmaktan geçtiğini düşünüyor. Nakliye ve lojistik yöneticileri süreç yeniden yapılandırma çalışmasının verimliliği yüzde 13’ün üzerinde arttıracağını tahmin ediyorlar. Buna rağmen, katılımcıların üçte birinden fazlası (yüzde 39) geçtiğimiz yıl süreç yeniden yapılandırmalarını tamamlamakta başarısız oldu. Bunlardan yüzde 72’si en az iki yıldır mevcut süreçlerinin değerlendirmesini yapmadı.

Sibio, “Endüstrideki müşteri beklentileri hareketli çalışanları sıkışık teslim tarihlerini karşılamakta zora sokacak şekilde her geçen gün artıyor. Araştırmamız teknoloji kullanımının yalnızca çalışanlar için çağrı ve yükleme sürelerini düşürmekle kalmayıp, müşterilere de daha az arama yapma imkanı sunuyor” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA