22 Ekim 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara8°C

Münih transport logistic Fuarı 50 Bin Ziyaretçiyi Aştı

LOJİSTİK, mobilite, IT ve tedarik zincir yönetimi konularında dünyanın en büyük ihtisas fuarı olan Münih transport logistic Fuarı, her defasında olduğu gibi yine gerek katılımcı gerekse ziyaretçi sayıları açısından bir rekora ulaştı.

Münih transport logistic Fuarı 50 Bin Ziyaretçiyi Aştı

07 Haziran 2011 Salı 15:36

LOJİSTİK, mobilite, IT ve tedarik zincir yönetimi konularında dünyanın en büyük ihtisas fuarı olan Münih transport logistic Fuarı, her defasında olduğu gibi yine gerek katılımcı gerekse ziyaretçi sayıları açısından bir rekora ulaştı. Messe München İdari Direktörü Eugen Egetenmeir, 134 ülkeden 51 bin ihtisas ziyaretçisinin gezdiği fuar için, “Salonlardaki atmosfer gerçekten de son derece iş odaklı, olumlu ve ileriyi gören bir niteliğe sahipti. Sektör güçlü bir yükselme eğiliminde” yorumunda bulundu.

transport logistic Fuarı’nın ziyaretçi sayısı yüzde 7 oranında artarken, bu artışın büyük bölümünün Almanya dışından gelen ziyaretçileri kapsadığına dikkat çekildi. Toplamda ziyaretçi dağılımına bakıldığında, bir önceki fuarda 112 olan ziyaretçi ülke sayısı 2011 yılında 134’e çıktı.

Taşımacılığın karar vericileri de transport logistic’in uluslararası niteliğinden oldukça etkilendiklerini ifade ettiler. Fuar açılışında bir konuşma yapan Alman Ulaştırma Bakanı Dr Peter Ramsauer, “transport logistic fuarı 2011 yılında namına yaraşır bir durumda. Bu, dünya çapındaki en büyük ve en önemli taşımacılık ve lojistik fuarıdır. Fuarda yer alan çok sayıdaki katılımcıdan, özellikle de yurtdışından gelenlerden derinden etkilendim. Dünyanın her yeri burada temsil ediliyor” dedi.


Ramsauer’in Lüksemburglu meslektaşı, Ekonomi ve Dış Ticaret Bakanı Jeannot Krecke de fuara ilişkin görüşlerini şöyle aktardı: “Bu fuar gerçekten muazzam. Burada tanıştığım CEO’ların tümünü görmek için uzun süre seyahat etmek gerekirdi. Burada gerçekten de herkesle, özellikle de lojistik işindeki en üst düzey kişilerle görüşüyorsunuz.”

Almanya’nın ardından ziyaretçilerin en yoğun olduğu ilk 10 ülke; Avusturya, Hollanda, İtalya, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Belçika, Polonya, İngiltere ve Macaristan olarak sıralandı. Fuarın açıldığı sekiz hol ve açık alan, 59 ülkeden gelen 1.893 şirket tarafından tamamen dolduruldu. Katılımcı sayısı açısından, önceki fuara oranla 130 şirketlik bir artış ve bununla birlikte de yüzde 7 oranında gelişme elde edildi. Bu katılımcıların büyük oranı da yurtdışı firmalardan oluştu. Uluslararası katılımcıların tüm katılımcılara oranı da yüzde 44 olarak gerçekleşti. En fazla artış Baltık ve Benelüks ülkeleri ile İskandinavya yarımadası ve Doğu Avrupa’dan sağlandı.

2009 yılında ekonomik krize bağlı olarak transport logistic Fuarı’nda neredeyse yoktu denebilecek ticari araç sektörü de 2011 yılında geri döndü. Dünyanın önde gelen ticari araç markalarının yanısıra treyler üreticisi firmalar da fuarda şov yaptılar.

Fuarın ayrılmaz parçaları haline gelen, hava kargo şirketlerini bir araya toplayan Air Cargo Europe ile Uluslararası Tank Konteyner Organizasyonu ITCO tarafından oluşturulan ‘Tank Konteyner Köyü’ de bu yıl büyüme gösterdi.

Yeşil lojistiğe odaklanan konferanslar ile Türkiye forumunun da yer aldığı ülke panelleri, transport logistic Fuarı katılımcılarına ve ziyaretçilerine önemli bilgi platformları yarattı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA