29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara13°C

Mitsubishi Yeni L200’le Pick Up Pazarındaki İddiasına Devam Edecek

Temsa Motorlu Araçlar, 5. nesil Yeni Mitsubishi L200’ü Isparta Davraz Dağı’nda gerçekleştirilen lansmanı ile Türkiye pazarına tanıttı.

Mitsubishi Yeni L200’le Pick Up Pazarındaki İddiasına Devam Edecek

29 Eylül 2015 Salı 14:03

Temsa Motorlu Araçlar, tamamen yenilenen ve güçlenen Yeni Mitsubishi L200’ü 24-25 Ağustos tarihlerinde Isparta Davraz Dağı’nda düzenlediği lansmanıyla Türkiye pazarına tanıttı. Geniş bir katılımla yapılan test sürüşü öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürü Eşref Zeka, “Pick-up pazarındaki güçlü oyuncumuz Mitsubishi L200, Temmuz 2015 itibarıyla yüzde 33 gibi rekor pazar payına ulaşarak, açık ara liderliğini korumayı başardı. Ağustos ayında da Türkiye pazarına sunduğumuz Yeni Mitsubishi L200 ile pick-up segmentine yepyeni bir soluk getirerek iddiamızı sürdüreceğiz” dedi.

Pick up’ın hem binek araç hem de hafif ticari araç özelliklerini bir arada bulundurduğunu vurgulayan Zeka, bu özelliklerin üst seviyede bulundurulduğu zaman başarılı olunduğunu kaydetti. Yaklaşık 40 yıl önce başlayan Mitsubishi’nin pick up üretiminde 4 milyonu geride bıraktığını kaydeden Zeka, 1992’de Türkiye’de pick up satmaya başladıklarını açıklayarak o zamandan beri 60 binin üzerinde pick up’ın ülke yollarına çıktığını da sözlerine ekledi.

L200’ün sınıfının en sessiz pick up’ı olduğunu ve en düşük donanımda bile standart 7 hava yastığıyla en güvenli araçlardan biri olduğunu kaydeden Zeka, yakıt tüketimiyle zaten ekonomik değerlerinin yüzde 20 daha aşağı çekildiğini ve sınıfının en iddialı değerlerine sahip olacağını ifade etti.

Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürü Eşref ZekaL200’ün son 10 yılın yedisinde açık ara pazarda lider olduğunu ve bunu koruyacaklarını söyleyen Zeka, “Temmuz sonu itibariyle yüzde 33 Pazar payına sahibiz. 13 bin civarında gerçekleşmesi pick up pazarında 2 bini yeni nesil olmak üzere ortalama 4 bin adet L200 pick up satmayı hedefliyoruz” dedi.

Pick-up’ın sağlamlığının ve dayanıklılığının yanı sıra sınıfında öncü konfor ve güvenlik özelliklerine sahip olan Yeni L200, RISE gövde yapısı, darbe emici şasisi ve yeni süspansiyon sistemiyle sağlamlık iddiasına devam ediyor. Mitsubishi Motors Tayland'ın Laem Chabang Tesisinin, “2. Fabrikasında” üretilen Yeni L200'ün tüm dünya çapında (Japonya, ABD ve Kanada hariç) yılda 200 bin adetlik bir satış hedefi bulunuyor.

J Çizgisi Yeni Nesilde Korundu

2005 yılında 4. nesil L200’ü ilk defa tanıtılmasıyla dikkat çeken J-çizgisi yeni L200’de de korunmuş. Pajero Evolution off-road yarış otomobillerinden esinlenerek tasarlanan kabini, kargo bölümünün genel şekle entegrasyonu ve çift kabin modelinde kabin ve kargo bölümünü ayıran  "J-çizgisi" ile bu aracın pazara getirdiği "Sport Utility Truck" konsepti oluşmasında önemli etkenlerden biri olmaya devam ediyor. Bu çizgiyle kabinde yeterli diz mesafesi ve arka koltuk açısıyla konfor dingil mesafesini da daraltarak manevra kabiliyetini arttırırken kargo alanı ve yük kapasitesini de koruyor.

Aerodinamik katsayısı 0,40’a düşürülmesinin yanı sıra rüzgar direnci de düşürülen yeni nesil L200, bu yeni şekliyle daha dinamik hızlanma ve daha az yakıt tüketimi sunuyor. Minimum dönüş yarı çapı 5,9 metre olarak değişmezken daha az eforla dönüş sağlanabiliyor.

Motor ve Şanzıman

Yeni Mitsubishi L200, 2.4 litre varyantı ile tamamen yeni MIVEC çevreci dizel motorları ailesini de kullanmaya başladı. Daha çok benzinli motorlarda uygulanan bu teknoloji değişken zamanlı supap teknolojisiyle tamamen alüminyum, üstten çift eksantrik doğrudan püskürtmeli, bu dizel motor serisiyle 154 BG gücü ve 181 BG gücünde iki motor seçeneğiyle gücünü arttırırken yakıt tüketimini de azaltıyor.

Yeni L200’de kullanılan 6-ileri manüel şanzıman tamamen yeni bir sistem olarak gürültü ve titreşimi azaltan ve kısa vites geçişi ile daha hafif vites değiştirme işlemi sağlayarak yakıt ekonomisi/emisyon performansına yardım etmek için geliştirildi.

Mitsubishi’nin başarı SUV aracı olan Pajero’da da kullanılan 5-vitesli otomatik şanzıman geliştirilerek bakım gerektirmeyen bir şekilde geliştirilerek L200’de başarılı bir şekilde uygulanmış.

Sessizlik ve titreşimsizlik olarak bir önceki nesle göre 4 desibele varan iyileştirme geniş kapsamlı bir izolasyonla birlikte altyapı ve üstyapı bağlantılarında daha iyi sönümleyicilerin kullanılmasıyla sağlanmış.

Konfor ve Güvenlik

Artan konfor beklentisinin yansıması olarak deri döşeme, çift bölgeli otomatik klima, yokuş kalkış destek sistemi, navigasyon, anahtarsız giriş sistemi Bi-xenon farlar gibi üst segment binek araçlarda bulunan donanımlar L200’de yer buluyor.

Rakiplerinde olmayan aktif denge ve çekiş kontrol sistemi tüm versiyonlarda standart olarak sunulurken kapsamı da genişletilerek arka bulunan römorku da kontrol edecek şekilde Yeni L200’de sunulmaya başlandı. Şerit takip sistemi (LDW) Tornado seviyesinden itibaren standart olarak sunuluyor. Arazi koşulları için geliştirilen Süper Select sistemi de araçtaki yeni teknolojilerden bir tanesi.

Sağlamlık

RISE gövde sistemi katmanlı yapısıyla darbeyi emen ve sağlam bir kabuk içerisinde gövdeyi içinde yolcuları koruyor. Sağlamlık ve dayanıklılığı aracın kritik bölgelerinde korozyona dayanıklı metal kullanımıyla arttırılan Yeni L200’de yüzde 9 burulma direnci arttırılarak zorlu arazi şartlarına karşı daha fazla direnç sağlanıyor.

3 Donanım 5 Farklı Versiyon

Mitsubishi Motors’un yetmiş yıllık pick-up ve 4x4 teknolojisi ile tasarlanan Yeni Mitsubishi L200, sağlam, dayanıklı ve çevreci kimliğini yeni donanım paketi isimleri Storm, Tornado ve Blizzard ile yansıtıyor. 3 farklı donanım 5 farklı versiyonuyla Yeni Mitsubishi L200, tüketicilerin beğenisine sunuldu. Yeni Mitsubishi L200’ler 5yıl/100.000 kilometre garantisiyle satışa sunuluyor.

Mitsubishi Yeni L200 test sürüşünden notlar:

Mitsubishi Yeni L200’le Pick Up Pazarındaki İddiasına Devam Edecek

Test sürüşünde Yeni L200’ün Blizzard isimli en yüksek donanım paketine sahip olan otomatik versiyonunu kullanma şansı buldum. Ön ızgara ve farlar dışında Yeni L200’ün genel çizgilerinde köklü değişiklikler yapılmamış ancak kaputtaki çizgileri tamamlayan ince detaylar aracı daha çekici hale getirirken güçlü bir imaj da sağlamış. Aracın artırılan kabin genişliği ve arka koltuk diz mesafesinin yanı sıra  sade ve şık tasarım fonksiyonellikle bir arada sunulmuş. Ulaşmak istediğiniz bütün fonksiyon tuşlarına çok rahat bir şekilde ulaşabiliyorsunuz.

Otomatik şanzımanı destekleyen direksiyondaki vites kulakçıklarının kontrolü ele almak istediğinizde size en pratik desteği sunuyor.

Isparta Davraz’da bulunan otelimizden başlayan test güzergahımızın Türkiye’nin en zorlu olmasa bile en güzel rotalarından biri olduğunu söyleyebilirim. Dağ yollarından başlayarak off-road ve dar asfalt yollarda kullandığımız aracın ses yalıtımı toplantıda da ifade edildiği gibi dikkat çekiciydi. Ayrıca taşlı yollarda güçlendirilmiş süspansiyon sistemi konforu sağlarken kıvrımlı asfalt yollardaki yol tutuşunda da yapılan yenilikleri hissedebiliyorsunuz. 181 BG gücündeki motorla otomatik şanzımanın uyumu ve performansı L200 kullanıcılarını memnun edecek seviyede.

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayınız

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA