23 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara24°C

Mitsubishi L200 40’ıncı Yaşına Yenilenerek Girdi

Mitsubishi Motors’un pick-up segmentindeki güçlü oyuncusu Mitsubishi L200 yenilenerek modeli 9 Kasım’da Tayland’ın Bangkok şehrinde dünya basınına tanıtıldı.

Mitsubishi L200 40’ıncı Yaşına Yenilenerek Girdi

09 Kasım 2018 Cuma 13:46

Haberin Fotoğraf Galerisi

İlk olarak 17 Kasım’da dünyanın en büyük ikinci pick up pazarı olan Tayland’da satışa çıkan Yeni Mitsubishi L200 Mitsubishi Motors’un Tayland’daki üretici ve distribütörü olan Mitsubishi Motors (Thailand) Co. Ltd. (MMTh) tarafından Laem Chabang Fabrikası’nda üretiliyor. Kaizen anlayışıyla üretim yapılan Laem Chabang Fabrikası, sadelik ve fonksiyonellik üzerine kurulmuş ve aynı zamanda modern kusursuzluk modellerinden dijital kontrol sistemi eCheck gibi modellerle üretim yapıyor.

Mitsubishi Motors’un en büyük üretim tesislerine ev sahipliği yapan Tayland’daki tesisleri AR-GE’den test sahalarına Japonya’da dökümü yapılan motorların montajına kadar kapsamlı bir üretim sergiliyor. Saatte 38 adet L200’ün fabrika bantlarından çıktığının ifade edildiği fabrika limana 3,5 kilometrelik mesafesiyle de önemli bir lojistik avantaja sahip. 1996 yılından beri Mitsubishi L200 model pick upların da üretimin yapıldığı fabrikadan bugüne kadar 5 milyon araç banttan indirilmiş. Tayland fabrikasından ihracatın yüzde 27’si Avrupa’ya yüzde 20’si Asya pazarlarına yapılırken tesisteki motor fabrikasında ise 485 bin motorun üretildiği ifade edildi.

Mitsubishi Motors’un global stratejik modeli olma özelliğini taşıyan pick-upı Yeni Mitsubishi L200, Tayland’daki lansmanının ardından, diğer Asya pazarlarının yanı sıra, Okyanusya, Ortadoğu, Avrupa, Afrika ve Latin Amerika’da da piyasaya sürülecek ve dünyanın dört bir yanındaki 150 ülkede satışa sunulacak.

Masuko: “L200 dayanıklı olmak için üretildi”

Yeni Mitsubishi L200’ün dünya lansmanında konuşan Mitsubishi Motors CEO’su Osamu Masuko şunları söyledi: “Bu araçla uzmanlık kazandığımız deneyimi SUV araçlarımızın geliştirilmesinde kullandık. L200, emniyetli ve sağlam, iş aracı olarak olduğu kadar aile aracı olarak sevilen bir model. Bu araç dayanıklı olmak için üretildi. En önemli global stratejik modellerden biri olan Yeni Mitsubishi L200’ün başarısı, şirketin sürdürülebilir büyümesinde hayati bir öneme sahip. Yeni model, L200’ün hayata geçirilmesinden bu yana geçen 40 yıl boyunca geliştirilen dayanıklılık, güvenilirlik ve konforda sağlanan iyileştirmeleri de sunuyor. En gelişmiş araçlarımızdan alığımız teknolojileri kullandığımız Yeni Mitsubishi L200’ün dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimizin çeşitli ihtiyaç ve arzularını karşılayacağından hiçbir şüphem yok.”

Lansmanda konuşan Mitsubishi Tasarım Bölümünden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tsunehiro Kunimoto ise Yeni L200’ü en büyük beklentileri karşılamak için sağlamlık ve dinamizmi kullanarak tasarladıklarını kaydetti. Dünyanın pek çok yerinden hem profesyonel hem de bireysel müşterilere beklentilerini sorduklarını söyleyen Kunimoto, araçtaki geliştirmelerde bunları dikkate aldıklarını açıkladı.

Daha sonra söz alan Yeni L200 Program Direktörü Koichi Namiki ise aracın bugüne kadarki en sağlam görünümüne kavuştuğunu söyleyerek aracın teknolojik özelliklerinin de daha dayanıklı olduğunu aktardı. Pick upta 40 yıllık bir deneyimle müşterilerinin işlerine destek olacak bir araç ürettiklerini söyleyen Namiki, bu aracın zorlu yollarda ve aşırı hava koşullarında test edilerek geliştirildiğini açıkladı.

L200 geleceğin teknolojilerine hazırlanıyor

Toplantıda Kargo Haber dergisi adına sorduğumuz ilk başta binek araçlarda ve sonrasında ticari araçlarda daha fazla gündem konusu olan elektrikli veya hibrid sistemli pick upların ne zaman konuşulacağıyla ilgili soruya yanıtı Mitsubishi Motors Başkan Yarımcısı Vincent Cobee verdi. Cobee, 5-10 yıl sonra elektrikli araçlar üzerindeki soru işaretinin kalkmasıyla Pazar ve endüstrinin de bu teknolojiye daha fazla hazır olacağını açıkladı. Markanın SUV’lerinde kullanılan PHEV teknolojisinin de zamanla ticari araçlarda kullanılacağını söyleyen Cobee, yönetmelikle ilgili değişiklilerin bu süreci çok hızlandırabileceğini de sözlerine ekledi.

Lansman sonrasında yapılan özel organizasyonda basın mensuplarının sorularını cevaplayan isimler arasında bulunan Namiki ise dizelin hala bu segmentte müşterilerin talebini en iyi karşılayan seçenek olarak kalmasına karşın muhtemel maliyet ve teknoloji değişiklikleriyle hızlı bir elektrikleşmeye geçilebileceğini da aktardı.  

Fiat’la Pick -Up anlaşması bitmedi

Mitsubishi’nin katkılarıyla Renault Nissan ittifakının dünya liderliğini aldığının ifade edildiği toplantıda sorulan bir soru üzerine PHEV alanındaki uzmanlıklarının Fiat’la olan pick up anlaşmasının devam ettiği de açıklandı ve OEM işbirliklerinde anlaşmanın iki taraf için de iyi olduğu sürece devam edebileceği ifade edildi.

Pick -Up dünyasının en büyük birleşmesi yakında

Renault Nissan Mitsubishi İttifakı’nın geliştikçe daha teknoloji paylaşımının olduğu kadar ortak platform kullanımının da gündeme geleceği açıklanırken 1 tonluk pick up segmentinin iki güçlü oyuncusu Mitsubishi L200 ve Nissan Navara’nın gelecek nesillerinde ortak platforma geçmesinin de gündemde olduğu belirlendi. 3 şirketin tek çatı altında olması ve artan platform kurma maliyetlerine karşı avantaj sağlayacağı belirtildi. 

Yeni L200 dış tasarımında köklü değişiklikler

Yeni Mitsubishi L200, araçta “Kaya gibi sağlam” konsepti kapsamında yenilenen ve “Gücün Ötesinde” geliştirme vaadinin tüm özünü içinde barındıran, yenilenmiş bir tasarım içeriyor.

Aracın ön kısmında Mitsubishi Motors’un yeni neslini temsil eden “Dynamic Shield” ön tasarım bulunuyor. Metal bloktan şekil verilmiş tarzdaki bu yeni tasarımla 100 mm daha yukarı taşınan farlar ve yüksek motor kapağı çizgisi ile dikkat çekiyor. Ayrıca sis farı yerden 700 mm yüksekte olması ise tasarım farklığının yanı sıra zorlu koşullarda kırılmaları minimuma çekmek üzere değiştirilmiş. Far ve tampon parçaları, ön ve arka tasarımları çevrelerken daha önce dikey olan ızgaraların yatay hale geldiği ve daha da genişlediği fark ediliyor.

Yük alanının ve arka tamponun da genişlediğin gördüğümüz Yeni L200 18 ve 17 inçlik jant seçeneklerine sahip.

Yeni Mitsubishi L200’ün iç tasarımındaki değişikler dış tasarımdaki kadar köklü olmasa da daha modern hale getirilerek metal çerçevelerle dış tasarımla bütünleşmiş bir tarz sunuyor. Daha fazla yumuşak dolgu malzemeler ve dikişlerin yer aldığı tasarımda günlük kullanımı pratik hale getiren USB bağlantı sağlayan akıllı telefon saklama alanı bardak tutacakları ve arka koltuk yolcuları için de akıllı telefon alanı gibi özellikler eklenmiş ve daha gelişmiş gösterge ekranıyla da daha çekici bir tasarıma sahip olmuş. Çift kabin aracın arka tarafında yerleştirilen havalandırma kontrolleri aile kullanımları için Ayrıca 4 yeni göz alıcı renk seçeneği ise daha çok bireysel kullanıcıları hedefleyecek şekilde seçeneklere eklenmiş.

Yeni arazi moduyla daha fazla seçenek

Mitsubishi L200 40’ıncı Yaşına Yenilenerek Girdi

Yeni Mitsubishi L200 4WD modellerinde, her tür yol koşulu için optimum çekiş ve idare özellikleri sağlayan Super-Select 4WD veya farklı yol yüzeyleri için sürüş modları arasında geçişi sadeleştiren Easy-Select 4WD bulunuyor. Yeni sürüş modlarının eklenmesi ile, her iki 4WD sistemi de gelişmiş arazi performansı sağlıyor.

Hem Super-Select hem de Easy-Select 4WD sisteminde, Gravel (Çakıl)  Mud/Snow (Çamur/Kar) Sand (Kum) ve Rock (Kaya) (sadece 4LLc’de) modlarında yeni bir modları yer alıyor Arazi Modu’na geçildiğinde, bu mod, patinajı düzenlemek ve hem tüm arazi performansını hem de çamur ve karda kendi kendine kurtulma performansını maksimize etmek için motor gücünü, güç aktarımını ve frenlemeyi otomatik olarak kontrol ediyor.

Sürücünün dik veya kaygan yokuşlardan daha güvenli ve daha emniyetli şekilde inmesine imkan vermek için L200’de yenilik olarak elektronik kontrollü Yokuş İnme Asistanına da yer verilmiş.   Ayrıca offroad sürüş modlarının aracın gösterge ekranında yer almaya başlaması da önemli yeniliklerden bir tanesi.

Aktif Güvenlik / Sürüş Yardım Sistemleri         

Yeni Mitsubishi L200’de zaten sınıfının en sağlam şasilerinden olan merdiven tipli şasisi ve J çizgiye sahip kabin yapısı korunurken, önemli gelişmiş aktif güvenlik ve sürüş yardımcı sistemleri de sunuluyor. Öndeki araç ve yayaları tespit edebilen Çarpışma Engelleyici Sistem (FCM) bunların başında gelirken. Sürücüyü uyararak şerit değiştirirken başka araçlara yandan çarpmayı engelleyen Şerit Takip As,stanı desteki Kör Nokta Uyarı sistemi (LCA özellikli BSW), geriye giderken çarpışmanın önlenmesine yardımcı olan Arka Çapraz Trafik Alarmı (RCTA) ve özellikle otopark gibi dar alanlardan ayrılırken gaz pedalına yanlış basılmasından kaynaklanan kazaları azaltan Ultrasonik Hatalı Gaz Verme Azaltma Sistemi (UMS) yeni L200’de yer alıyor. Yeni Mitsubishi L200’de etrafındaki alanın kuşbakışı bir görünümünü oluşturan Multi Around Monitor ve park sensörleri de hem arazide hem de dar alanlarda rahat sürüş yardımı sağlıyor. Araçta otomatik uzun far kontrolü de sürüş konforunu arttıran yeniliklerden bir tanesi.

Pick-up performansı & fonksiyonelliği

Fren performansı ve hissi, daha büyük ön diskler ve kaliper kullanımı ile iyileştirilen Yeni L200’deki en önemli değişiklilerden bir tanesi yaprak yayların daha fazla sönümleyici yağı bulunan arka amortisör ile iyileştirilmesi olmuş. Henüz Avrupa ve Türkiye için araç özelliklerinin açıklanmamasına rağmen Tayland’da gerçekleşen tanıtımda gördüğümüz ve test etme imkanı bulduğumuz 6 vitesli otomatik şanzıman daha yumuşak, daha güçlü hızlanma sağlayarak modeli bu alanda daha rekabetçi hale getiriyor. Yine henüz açıklanmamasına rağmen daha önce 5 ileri manüel şanzıman yeni modelle 6 ileri olarak revize edilecek.

150 ülkede 180 bin satış hedefleniyor

17 Kasım’da Tayland’da satışa sunulmasının ardından, ASEAN, Okyanusya, Ortadoğu, Avrupa, Afrika ve Latin Amerika’daki pazarlarında sırasıyla piyasaya sürülmesi planlanan Yeni Mitsubishi L200’ün, dünyanın dört bir yanında 150 civarında ülkede satışa sunulması planlanıyor. Mitsubishi Motors, bu mali yılda yeni ve mevcut modellerinden 180 bin adet civarında satış yapmayı planlanıyor. Ana global stratejik bir model olan Mitsubishi L200, geçen mali yılda Mitsubishi Motors yelpazesinde SUV otomobili Mitsubishi Outlander’ın ardından, Mitsubishi Motors’un en çok satış yapan ikinci modeli oldu. 2018 yılında Türkiye’de pick-up segmentinin lideri olan Mitsubishi L200’ün yeni modelinin 2019 yılının son çeyreğinde Avrupa pazarı ile aynı anda Türkiye pazarında satışa sunulması planlanıyor.
 

Haberin Fotoğraf Galerisi

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA