Mercedes’den ESHOT’a 100 Conecto Daha
MERCEDES-BENZ Türk ve ESHOT arasında 11 Ağustos 2008 tarihinde, 2008 yılı başında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 100 adet körüklü alçak tabanlı Conecto otobüse ilave olarak ikinci 100 adet için sözleşme imzalandı.

09 Eylül 2008 Salı 14:10
MERCEDES-BENZ Türk ve ESHOT arasında 11 Ağustos 2008 tarihinde, 2008 yılı başında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 100 adet körüklü alçak tabanlı Conecto otobüse ilave olarak ikinci 100 adet için sözleşme imzalandı.
İmza töreni; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, ESHOT Genel Müdürü Gül Şener, Mercedes-Benz Türk Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün ve Mercedes-Benz Türk Kamu Satış Kısım Müdürü Akif Nuray’ın katılımıyla düzenlendi. Şubat 2008 tarihli ilk anlaşma kapsamında satışı gerçekleştirilen otobüslerden 15 adedi daha ESHOT yetkililerine teslim edildi. Bu araçlar ile İzmir’de hizmete giren Conecto sayısı 50 adete ulaştı. İlk 100 otobüsün teslimatı Ekim 2008’de tamamlanmış olacak.

2007 yılında tanıtılan tam alçak tabanlı ve özürlü basamaklı, klimalı, konforlu, çevreci ve son teknoloji güvenlik sistemleri ile donatılmış Mercedes-Benz Conecto otobüslerinin hizmete girdiği ilk şehir İzmir olmuştu.
Mercedes-Benz Conecto ihracat pazarında oldukça başarılı
Mercedes-Benz Türk’ün belediye tipi otobüsü Mercedes-Benz Conecto, yurtiçi ve ihracat pazarında büyük başarı elde etti. Conecto, yolcuların ve işletmecilerin beklentilerine daha iyi cevap vermek adına tamamen yenilendi.
Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Fabrikası’nda üretilen yeni körüklü Conecto, ekonomi ve yüksek konfor adına gerekli tüm şartları yerine getiriyor. En üst düzeydeki sağlamlık ve dayanıklılık kriterlerine uygun olan bu yeni araç, katoforez daldırma boya tesisinde gördüğü işlem sayesinde korozyona karşı en iyi şekilde korunuyor.
Alçak tabanlı özellik, konfor ve ekonomik kullanım sağlıyor
Tamamen alçak tabanlı bir otobüs olma özelliğiyle yolcu yoğunluğu yaşanan şehir merkezlerinde konforlu ve ekonomik kullanım için ideal ölçülere sahip olan Conecto, 18 metre uzunluğunda ve 22.82 m’lik dönme çapı ile kullanıcısına yüksek bir manevra kabiliyeti sunuyor.
Dört kapısı ve alçak tabanı ile yolculara inme ve binmeyi konforlu hale getiriyor. Conecto’da bu konfor isteğe bağlı olarak sunulan yana eğilme fonksiyonu ile daha da artıyor. Ön kapıda 320 mm, orta ve arka kapılarda 340 mm olan giriş yüksekliği yana eğilme fonksiyonu sayesinde 60 mm daha azalıyor ve yaşlı, çocuk, hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara , tekerlekli sandalye veya çocuk arabası kullanıcılarına otobüse rahat binme ve inmeyi olanağı sunuyor.
Körüklü Conecto’nun yolcu kapasitesi 151 kişi
Yeni körüklü Conecto’nun yolcu kapasitesi 42 oturan, 109 ayakta olmak üzere 151 kişi. Geniş, renkli yan camlar, 2313 mm tavan yüksekliği, ferah iç mekan, rahat ve modern koltuklar yeni körüklü Conecto’da çağdaş bir yolculuk ortamı sunuyor. Ergonomik ve güvenli kullanım sağlayacak şoför mahalli, yolcu bölümünden bağımsız olan klima ve havalandırma sistemine sahip.
Euro3 normuna uygun 11.97 litre hacimli Conecto, 2000 devir/dakikada 260 Kw güç üretiyor. Motorun aracın arka tarafına dikey olarak yerleştirilmiş olması, hem motorun ve hem de motora bağlı aktarma organlarının bakımında büyük kolaylık sağlıyor. Yeni körüklü Conecto, kullanıcısına altı vitesli ZF otomatik şanzıman sunuyor. Ayrıca tüm tekerleklerde disk frene sahip. Aracın standart donanımında bulunan ABS, ASR ve EBS seyir güvenliğini sağlıyor.
Conecto, 2008 başında satışa sunulması ile birlikte yurt içi ve yurt dışında yoğun ilgi görüyor. Yurt içinde ilk 100 adetlik sipariş İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nden gelmiş olup, Nisan 2008 sonundan itibaren teslimatlara başlanacak.
DKV Mobility Hizmetlerini GenişlettiDKV Mobility, sunduğu yeni avantajlarla ticari filolara esnek vade ve HGS işlemlerinde tek fatura ile maliyet yönetiminde kolaylık sağlıyor.20 Nisan 2026 Pazartesi 18:57Lojistik
Ford Trucks, Castrol ve Prometeon’dan 13 Şehirlik RoadshowTürkiye'nin ağır ticari araç sektörünün lider markalarından Ford Trucks, madeni yağ pazarının lider markalarından Castrol ve profesyoneller için lastik çözümleri sunan Prometeon, “Kaptanlar Kulübü Senin Şehrinde” etkinliği için yola çıkıyor.20 Nisan 2026 Pazartesi 18:04Ticari Araçlar
Mercedes-Benz Türk’te Yeni CEO AtamasıHeiko Selzam, 1 Ağustos 2026 itibarıyla CEO görevini Süer Sülün’den devralacak.20 Nisan 2026 Pazartesi 17:06Ticari Araçlar
Ekol Lojistik Doğayı Koruma Projesi ile 9 Milyon Can Dostuna Ulaştı“Daha İyisi İçin” mottosuyla sürdürülebilir bir yaklaşım benimseyen Ekol Lojistik’in Doğayı Koruma Projesi, sürdürülebilir ve bütüncül yapısıyla bugüne kadar 9 milyondan fazla hayvana destek sağladı.20 Nisan 2026 Pazartesi 13:10Lojistik
UND TIR Sürücü Akademisi Konya Bölgesinde Faaliyete GeçtiUluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) tarafından yürütülen TIR Sürücü Akademisi projesi, Konya Bölgesi’nde de hayata geçirildi.17 Nisan 2026 Cuma 20:02Lojistik
Railport’tan Duısport’a İlk İhracat Treni Başarıyla GerçekleştirildiBitmiş araç treni ile konteyner treninin aynı anda elleçlendiği bu operasyon, Railport’un farklı yük tiplerini eş zamanlı yönetebilen güçlü altyapısını ve operasyonel esnekliğini bir kez daha ortaya koydu.17 Nisan 2026 Cuma 12:26Demiryolu
Schmitz Cargobull TrailerConnect Sistemini Türkiye’de Devreye AldıSchmitz Cargobull, TrailerConnect® uydu bağlantılı telematik sistemini Türkiye’de BTK uyumlu olarak sunmaya başladı. “Yüzde 100 Smart Treyler” konseptiyle tanıtılan sistem, treylerlerin kesintisiz dijital takibini mümkün kılıyor.16 Nisan 2026 Perşembe 17:31Ticari Araçlar
Mercedes-Benz Türk Patent Tescillerini SürdürdüMercedes-Benz Türk, 2025 yılında 103 patent tescili ile otomotiv sektöründe en çok patent alan şirket olarak konumunu devam ettirdi.14 Nisan 2026 Salı 18:59Ticari Araçlar
Mercedes-Benz Türk’ten Küresel IT Ağına Stratejik Güç TakviyesiDaimler Truck AG’nin Avrupa’daki ilk konteyner veri merkezi Aksaray kamyon fabrikası’nda devreye alındı.14 Nisan 2026 Salı 18:30Ticari Araçlar
Zonguldak Belediyesi’ne Novociti TeslimatıAnadolu Isuzu, Zonguldak Belediyesi’ne toplu taşıma hizmetlerinde kullanılmak üzere 7 adet Novociti midibüs teslim etti.14 Nisan 2026 Salı 17:18Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber


















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.