28 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

Mercedes-Benz Türk’ten Üç Kamu Kurumuna 13 Conecto Solo

Mercedes-Benz Türk, Nisan ayında 3 kamu kurumuna Devlet Malzeme Ofisi üzerinden Mercedes-Benz Conecto Solo teslimatı gerçekleştirdi.

Mercedes-Benz Türk’ten Üç Kamu Kurumuna 13 Conecto Solo

24 Nisan 2015 Cuma 15:19

Mercedes-Benz Türk, Elazığ Belediyesi’ne 5 adet, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne 4 adet ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne 4 adet olmak üzere toplam 13 adet Mercedes-Benz Conecto Solo teslim etti.

Mercedes-Benz Türk, Elazığ Belediyesi ile yapılan 10 adetlik Mercedes-Benz Solo otobüs satışı kapsamında, ilk 5 otobüsü 7 Nisan’da teslim etti. Kalan 5 adet ise Mayıs ayında teslim edilecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleştirilen 10 adetlik Mercedes-Benz Conecto Solo otobüs satışı kapsamında ilk 6 otobüsü Şubat ayında teslim eden Mercedes-Benz Türk, kalan 4 adedi teslim etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Mercedes-Benz Türk ile yapılan 4 adetlik Mercedes-Benz Conecto Solo otobüs satışı kapsamında otobüslerini ise 21 Nisan tarihinde teslim aldı.

Tam alçak tabanlı bir otobüs olan Conecto Solo, şehir merkezlerinde kullanım için ideal ölçülere (12 m uzunluk, 2,55 m en ve 3,08 m dış yükseklik) sahip olup 21,54 m’lik dönme çapı ile kullanıcısına yüksek bir manevra kabiliyeti sunuyor.

Üç kapısı ve alçak tabanlı yapısıyla yolculara binme ve inmeyi konforlu hale getiren Conecto Solo’da bu konfor, standart olarak sunulan yana eğilme fonksiyonu ile daha da artıyor. Ön kapıda 320 mm, orta ve arka kapıda 340 mm olan basamak yüksekliği (araç yüksekliği) yana eğilme fonksiyonu sayesinde 60 mm daha azalıyor ve yaşlı, hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara, tekerlekli sandalye veya çocuk arabası kullanıcılarına otobüse rahat binme ve inme olanağı sunuyor. Öte yandan Conecto Solo’nun alçak taban yapısı ve üç geniş kapısı duraklarda yolcuların araca binmelerini ve inmelerini kolaylaştırarak yolcu akışını hızlandırıyor ve aracın yoğun hatlarda bile seri hareket etmesini sağlıyor.

Otobüs üretiminde 47 yıllık deneyime sahip olan Mercedes-Benz Türk, İstanbul Hoşdere’de yer alan otobüs fabrikasında şehiriçi toplu taşımacılık alanında teknoloji ve kalitede öncü araçlar üretiyor. Şirket, bu araçların üçte ikisini de başta batı Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanına ihraç ederek Türkiye ekonomisine önemli katkıda bulunuyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleştirilen 4 adetlik Mercedes-Benz Conecto Solo otobüs teslimatı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA