24 Kasım 2024
  • İstanbul9°C
  • Ankara3°C

Mercedes-Benz Actros, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda Üretilecek

ATEGO ve Axor modellerinin yanı sıra Mercedes-Benz kamyonlarının premium kategorisi olan Actros’un da ürün gamına eklenmesiyle Aksaray Fabrikası, dünya çapındaki Mercedes-Benz kamyon üretim ağında önemini daha da artırıyor.

Mercedes-Benz Actros, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda Üretilecek

15 Haziran 2010 Salı 14:17

ATEGO ve Axor modellerinin yanı sıra Mercedes-Benz kamyonlarının premium kategorisi olan Actros’un da ürün gamına eklenmesiyle Aksaray Fabrikası, dünya çapındaki Mercedes-Benz kamyon üretim ağında önemini daha da artırıyor. Gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra 2010 yılı sonunda başlayacak olan Actros üretimi ile birlikte Mercedes-Benz Türk, motor gücü 160 HP ile 600 HP arasında değişen geniş bir ürün yelpazesini Aksaray üretiminden sunacak. Mercedes-Benz Türk, Actros’un Türkiye’de üretileceğini 13 Nisan 2010 tarihinde Aksaray’da düzenlediği bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Bu adım, Mercedes-Benz’in Avrupa’daki iki önemli kamyon üretim tesisi olan Wörth ve Aksaray Fabrikaları için kapasite kullanımında da büyük oranda esneklik sağlayacak ve kapasite kullanımını iyileştirecek. Bununla birlikte şirket, yurtiçi pazarında müşterinin beklentilerine ve özel isteklerine de daha hızlı yanıt verebilecek.

Kurz: “Actros’un Aksaray’da üretilmesi Türkiye ve bölge pazarlarında konumumuzu güçlendirecek”

Basın toplantısında konuşan Mercedes-Benz Türk A.Ş Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Actros’un Mercedes dünyası için çok özel bir model olduğunu belirterek şu değerlendirmeleri yaptı: “Mercedes-Benz Türk ürettiği modellere amiral gemisi Actros'u da ilave ederek ürün gamını mükemmel hale getiriyor. Bu karar, Daimler’in Mercedes-Benz Türk’e ve Türkiye’ye olan tam güvenini kanıtladığı gibi Türkiye pazarına verdiği stratejik önemi bir kez daha vurguluyor. Actros’un Aksaray’da üretilmesi, pazardaki konumumuzu güçlendirirken aynı zamanda Türkiye otomotiv sektörüne ve Aksaray ilinin gelişimine de önemli katkılarda bulunacak.”


Pürsün: “Actros’un Aksaray fabrikamızda üretilmesi  Aksaray fabrikamız için bir dönüm noktasıdır”

Mercedes-Benz Kamyon Grubu Avrupa Üretim Ağı Direktörü Yarış Pürsün ise, Actros’un Aksaray’da üretilmesinin fabrikanın tarihinde bir dönüm noktası olacağını ve bu kararın Aksaray fabrikasının son 10 yıldaki gelişimini yakından izleyip katkıda bulunan bir kişi olarak kendisi için de çok önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Burada kesinlikle bir başarı öyküsü söz konusudur. 1986 yılında küçük üretim sayılarıyla başladık ve son 8 yılda Türkiye pazarının birinciliğine oturduk. Yüzde 35’lere varan pazar payı ile çok büyük bir fark attık. Çünkü bizden sonra gelen kamyon üreticisi yüzde 12-13’leri geçemiyor. Bu başarı bir tesadüf değil, bunun arkasında bir strateji var ve bu stratejinin 3 tane ana temeli var. Şimdi bunun üstüne Actros ile ek bir adım daha koyuyoruz. Bu başarıdaki beklide en önemli unsur müşteriyi dinlemek ve müşteri isteklerini anlamaktır.”

Türkiye’ye en iyisini getirme isteklerinin olduğunu ve bu nedenle dünyanın en iyi kamyonu olarak nitelendirilen ve geçen sene ‘Trucks Of The Year’ seçilen, ayrıca en çok satan kamyon olan Actros’u getirdiklerini kaydeden Pürsün, “Actros’u Türkiye’ye getirmekle birlikte Türk müşterisine en iyi kamyonu Aksaray’dan verme imkanımız doğuyor” dedi.


Actros üretimi, Wörth ve Aksaray fabrikaları için
kapasite açısından büyük esneklik sağlayacak

Kalitenin Mercedes için çok önemli olduğunu, Mercedes-Benz ürünlerinin kalitesin her zaman en üst düzeyde bulunduğunu ve Aksaray’ın son yıllarda bu kaliteyi hep tutturduğunu açıklayarak, dünya çapındaki üretim ağlarında çok güçlü bir duruma geldiklerini belirten Pürsün, “Bu kalite unsuru olmasaydı Actros’u Aksaray’a hiçbir zaman getiremezdik” dedi.

Türkiye’ye krize ve inişli çıkışlı dönemlere rağmen çok güvendiklerini belirterek yatırımlara devam ettiklerini kaydeden Yarış Pürsün, “Mercedes-Benz Kamyon üretim ağı içinde, Aksaray lokasyonuna verdiğimiz önem büyük. Bu nedenle krize rağmen yatırımlarımızı sürdürüp, Actros’un Aksaray’da üretilmesi gibi stratejik bir karar aldık. Bu karar, Mercedes-Benz’in Avrupa’daki iki önemli kamyon üretim tesisi olan Wörth ve Aksaray fabrikaları için kapasite açısından da büyük oranda esneklik sağlayacak” dedi.

“Mercedes-Benz üretim ağı sorumlusu ve bir Türk olarak bugün bu açıklamayı büyük bir mutluluk ve gururla yapabiliyorum” diyen Pürsün, “Bunu devamı var ve kesinlikle devamı gelecektir çünkü Türkiye’nin büyük bir potansiyeli var. Actros Türkiye’ye hayırlı ve uğurlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı.


Jank: “Dünyanın en iyi kamyonu Actros, 3 kez yılın kamyonu seçildi”

Actros’un dünyanın en iyi kamyonu olduğunu vurgulayan Merecedes-Benz Türk Kamyon Teknik Direktörü Gerald Jank ise, “Actros’un lansmanından bu yana Avrupa pazarlarında hep 1 numara olduğunu görmekteyiz. Actros Avrupa dışında da pek çok bölgede pazar lideridir. Actros şuana kadar 3 kez yılın kamyonu seçildi” dedi.

Gerald Jank, daha sonra Actros ve Aksaray Fabrikası hakkında detaylı bilgileri içeren bir sunum gerçekleştirdi.

BlueTec motorlu Actros’lar

Tam otomatik Mercedes PowerShift şanzımanı çekicilerde seri donanımı kapsamında sunan Actros, yüksek yakıt ekonomisi ve düşük emisyon değerleri ile günümüzün en önemli ihtiyaçlarına cevap veren BlueTec motorlarla donatılıyor.

2008 yılında yüklü bir 1844 LS modeli ile gerçekleştirilen 10 bin km’lik testte 100 km’de sadece 19,44 litre harcayarak düşük yakıt tüketimini kanıtlayan Actros, “dünyanın en az yakıt tüketen 40 tonluk kamyonu” ünvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer alıyor.


Actros “2009 Yılının
Kamyonu” unvanı almıştı

Son 8 yıldır kamyon pazarında pazar liderliği elde eden Mercedes-Benz Türk, 2009 yılında yüzde 33,5’lik pazar payı ile bu liderliğini korudu. Üretime başladığı 1986 yılından bu yana 120 binin üzerinde kamyon üretilen ve 22 bin’den fazla kamyonun ihraç edildiği fabrika, bin 300 çalışana sahip. Yıllık 14 bin 500 adetlik kamyon üretim kapasitesi bulunan Mercedes-Benz Aksaray Kamyon Fabrikası’na bugüne kadar toplamda 210 Milyon Avro yatırım yapıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA