24 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C

Macaristan İle Transit Geçiş Belgesi Kotası Artırıldı

İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye- Macaristan Kara Ulaştırması Karma Komisyon (KUKK) Toplantısı kapsamında transit geçiş belgesi kotası 145 bin adede çıkarıldı.

Macaristan İle Transit Geçiş Belgesi Kotası Artırıldı

12 Eylül 2022 Pazartesi 12:26

Türkiye-Macaristan KUKK toplantısı 7-8 Eylül 2022 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıda Türkiye heyetine Ulaştırma Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Murat Baştor başkanlık etmiş olup, Macaristan Heyeti Başkanlığını Karayolu ve Demiryolu Taşımacılığı Düzenleme Departmanı Başkanı Kornél Kovács yürütüldü.

Toplantıya, Derneğimiz adına İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Çirkin ve Avrupa Ülkeleri Uzmanı Muhammet Külal Holoğlu katılım sağladı.

Gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesini, Türkiye taşımacılarının transit güzergah olarak kullanmakta olduğu Macaristan’ın, geçiş belgesi kotasının arttırılması gerekliliği oluşturdu. Bu çerçevede, gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde 130 bin adet olan Transit Geçiş Belgesi kotası 145 bin adede çıkartıldı.

Ek olarak, Macaristan’a ve Macaristan’dan gerçekleştirilen taşımalar için kullanılmakta olan 5 bin adet İkili Geçiş Belgesi kotasına ilave bin adet geçiş belgesi kotasının ülkemize temin edilmesi hususunda mutabakata varıldı.

Diğer taraftan, Macaristan’dan Irak’a yapılan taşımaların gerçekleştirilmesi amacı ile tanınmış olan 500 adet Irak Üçüncü Ülke Geçiş Belgesi kotasına, 2022 yılı için ilave 250 adet geçiş belgesi temin edilecek.

Ayrıca, Türkiye taşımacılarına zorunlu tutulan BiReg sistemi ve bu sistemin kullanımı esnasında yaşanmakta olan sorunlar gündeme getirilmiş olup, Türk taşımacılarının BiReg sisteminin kullanımından bir an önce muaf tutulmaları gerektiği hususu bir kez daha Macaristan Heyetine iletildi.

Macaristan İle Transit Geçiş Belgesi Kotası Artırıldı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA