28 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

Lojistikte Yeni Dönem ‘Yazılım Teknolojileri’

Lojistik sektöründe küresel rekabet ortamı yeni dijital çözümlerle sektörün geleceğine damga vuruyor.

Lojistikte Yeni Dönem ‘Yazılım Teknolojileri’

05 Ağustos 2022 Cuma 11:44

Araç takip ve izleme sistemleri, mobil terminaller ve otomasyon uygulamaları giderek yaygınlaşırken, bilgi alışverişini hızlandıran ve kolaylaştıran mobil çözümler, iş süreçlerinin verimliliğini artırıyor. 

Lojistik yazılım teknolojileri, lojistik kaynaklarının etkili ve verimli kullanımını sağlayarak daha hızlı ve güvenli bir lojistik süreci gerçekleştirilmesini hedefliyor. Ticaretin hem ülke içinde hem de ülke dışında hız kazanmasıyla birlikte şirketler arasındaki rekabet artmış ve hem ürünlerin üretilmesi hem de bu ürünlerin ilgili yerlere ulaştırılması önem kazanmaya başladı. Bu noktada devreye giren lojistik yeni teknolojiler ile sevkiyatların hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanıyor.

Taşımacılık teknolojileri, her geçen gün gelişiyor ve yeni taşıma türlerine ayak uyduruyor. Taşımacılık sistemleri ve teknolojileri arasında yerini alan otomasyon ve bilişsel teknoloji, lojistiği daha profesyonel ve pratik bir hale getiriyor.  Sevkiyat, teslimat, ürün hareketlerinin planlanması ve düzenlenmesi, rota planlamasının yapılması, araç ve yük takibi gibi pek çok taşıma aşaması akıllı uygulamalar ve özel geliştirilmiş yazılımlar ile sorunsuz bir şekilde gerçekleşiyor. Bu bilgi teknolojilerinin kullanılması ile operasyon süreçlerinin yönetilmesi müşteri memnuniyetini artırıyor.

Lojistik şirketlerinin bu hızlı değişim ve dönüşüme uyum sağlayabilmek, giderek artan müşteri beklentilerini karşılayabilmek ve rekabet ile başa çıkabilmek için bilgi ve iletişim teknolojilerinden sonuna kadar yararlanmaları gerekiyor.

Lojistik şirketleri iş süreçlerinin ve akışlarının bütünleşik olarak yönetilmesini sağlamak üzere çok sayıda uygulama yazılımı modülünün bütünleşik olarak çalışmasına, ürün, hizmet ve iş süreçlerinin yönetilmesi ve maliyetlerin izlenmesi, optimize edilmesi için etkin yazılım çözümlerine gereksinim duyuluyor. 

KargoHaber Dergisi olarak bu ayki sayımızda “Lojistikte Sistem Yazılımları ve Uygulama Alanları” konusunu ele aldık ve bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün öncü firmaları ile sundukları yeni hizmetleri, projeleri ve kullanıcılarına sağladıkları avantajları konuştuk.
 



- Oregon Fleet Pazardaki Konumunu Güçlendirdi

Select Bilişim Lojistiğin Teknolojik Dönüşümüne Rehberlik Ediyor

FleetGO Şirketlerin İş Modellerini Geliştirip Maliyet ve Risklerini Azaltıyor

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA