29 Mart 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

Lojistikte Yeni Arayışlar Türkiye’yi Stratejik Konuma Getiriyor

-- Tedarikte ve lojistikte, coğrafyası kadar altyapısı ve lojistik çözüm seçenekleri ile Türkiye öne çıkıyor.

Lojistikte Yeni Arayışlar Türkiye’yi Stratejik Konuma Getiriyor

20 Haziran 2022 Pazartesi 15:45

-- Avrupa, karbon ayak izini azaltma ve sıfırlama sürecinde, hem üreten hem de ürettiğini güçlü lojistik olanaklarıyla adresine ulaştıran bir ülke olarak Türkiye’yi tercih ediyor.

-- logitrans Fuarı, tüm katılımcılarına Türkiye’nin tüm tedarik olanaklarının bütünleşik olarak sergilendiği bir ortam sağlıyor.

“Batı dünyası ve yakın coğrafyalar Türkiye’yi yeniden keşfediyor” diyen EKO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Ekin Seren Ünsaç, “Avrupa’nın yakın coğrafyalardan tedarik sağlama çabası giderek stratejik bir konuma geliyor. Karbon ayak izinin azaltılması, yeşil mutabakat konuları da hem Avrupa’da hem de Avrupa ekonomileriyle yakın ilişki içinde olan tüm ülkelerde temel bir gündem maddesi oldu. Türkiye üretici ve ihracatçı ülke konumunun yanı sıra lojistik açıdan da merkezi bir rol oynamaya başladı” dedi.

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nın Türkiye’nin lojistik alt yapısını ve servis üstünlüklerini görmek adına tüm dünyanın ilgisini çektiğini belirten Ünsaç, “logitrans bu yıl her zamankinden daha güçlü bir odak noktası olarak büyük bir ilgi çekiyor” diyerek şunları söyledi:

EKO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Ekin Seren Ünsaç

“Dünyada tüketim hacminde önemli bir büyüklüğü oluşturan Avrupa ve batı bloku, pandemi sürecinde yer yer kopan dünya tedarik zincirine şimdi çok daha stratejik bir gözle bakıyor. Lojistiğin her alanında yaşanan aksaklıklara bir de Rusya – Ukrayna savaşı eklenince, Türkiye’nin konumu, tüm coğrafyalara olan erişim olanakları, lojistik alt yapısı ve kendi sektörlerinde yetkin şirketleri ile çok daha önemli hale geldi. Türkiye sadece bir bölgesel çözüm merkezi değil, tesisleri, depoları, karayolları, deniz ve hava limanlarıyla dünyanın lojistik hublarından biri olma yolunda.”

Sözlerine, “herkes bir şekilde Türkiye ile iş yapmaya, lojistik bağlantılarını güçlendirmeye çalışıyor,” diyerek devam eden Ekin Seren Ünsaç, şu değerlendirmede bulundu;

“Türkiye hem üretebilen hem de ürettiğini yüksek teknoloji odaklı lojistik üstyapısı ve güçlü lojistik altyapısı ise dünyanın her noktasına ulaştırabilen bir ülke. Avrupalı şirketler de tedarik yollarını kısaltarak birkaç hedefe birden ulaşmak istiyor. Bunlardan birincisi yakın coğrafyalardan tedarik sağlayarak karbon ayak izini azaltmak. Bir diğeri ise tedarik zinciri kopmalarına karşı kısa zamanda farklı lojistik seçenekleri devreye alabilecekleri yakın coğrafya ile bağlantılı olmak. Bu ilgi ve arayış nedeni ile logitrans Fuarı, tüm uluslararası lojistik seçeneklerin ele alınacağı, alternatiflerin gözden geçirileceği, firmaların hizmet seçeneklerinin birbiriyle yarıştığı zengin bir pazar yerine dönecek.”

Lojistikte Yeni Arayışlar Türkiye’yi Stratejik Konuma Getiriyor
Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı

“Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı”, EKO MMI Fuarcılık Ltd. Şti tarafından 16-18 Kasım 2022 tarihleri arasında Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 15. kez düzenlenecektir. Avrupa ile Yakın Doğu arasında mükemmel bir köprü oluşturan logitrans; lojistik, telematik ve taşımacılığın tüm değer zincirindeki geniş ürün ve hizmet yelpazesini içermektedir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA