Lojistik Sektöründe Dev İş Birliği İçin İmzalar Atıldı
Türk lojistik sektörünün üç büyük ve köklü sivil toplum kuruluşu sektör için önemli bir adım attı.

12 Ocak 2023 Perşembe 18:02
Demiryolu Taşımacılığı Derneği, Türkiye Liman İşletmecileri Derneği ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı. 12 Ocak 2023 tarihinde TÜRKLİM dernek ofisinde gerçekleşen imza töreninde dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.
DTD, TÜRKLİM ve UTİKAD lojistik sektörünün gelişimine katkı sağlayacak projeler geliştirmek ve mevcut sorunlara ortak akılla çözümler üretebilmek için önemli bir adım attı. Demiryolu Taşımacılığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan Güleç, TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erdemir ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, 12 Ocak 2023 Perşembe günü TÜRKLİM Dernek Ofisi’nde bir araya geldi. Derneklerin Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyelerinin de katıldığı ve TÜRKLİM ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı sonucunda iyi niyet ve iş birliği protokolüne imza atıldı.
Protokol kapsamında taşımacılık ve lojistik ile ilgili konular başta olmak üzere tarafların mutabakatı ile belirlenecek her türlü konuda aşağıda belirtilen şekilde ortak çalışma ve iş birliğinde bulunulması kararına varıldı.
Tarafların ortak çalışma ve iş birliği yapabileceği konular şöyledir;
·Sektör Gelişimine Katkı Sunulması: İntermodal taşımacılık çözümlerinin geliştirilmesi desteklenecektir. Gerektiğinde taraflar arasında bu konularda çalışma komiteleri kurulabilecektir.
· Bilgi Alışverişinin Yapılması: Taraflardan her biri, özellikle haber bültenleri, basın açıklamaları, iş ve sektör raporları ve sektörel istatistikler şeklinde ve tarafların karşılıklı faydaları doğrultusunda planlanan faaliyetler hakkında karşılıklı bilgi paylaşmaya özen gösterecektir. Bu tür bilgiler taraflar arasında ücretsiz olarak değiş tokuş edilecektir.
· İş Bağlantılarının Tanıtımı: Her bir taraf diğer tarafı tanıtım ve bilgilendirme etkinliklerine davet edecektir. Lojistik ve taşımacılık faaliyetleri kapsamında sektörlerinin ve üyelerinin yararına iş birliğini, iletişimi ve ortak çalışma kültürünü geliştirmeye özen göstereceklerdir.
· Proje ile İlgili İş Birliği: Taraflar başta AB ve Dünya Bankası olmak üzere benzer başka kurum ve kuruluşlar tarafından destekli proje ve hibe fırsatları konusunda iş birliği ve fırsat paylaşımları konusunda birbirlerini bilgilendirmeye özen göstereceklerdir.
· Konferanslara ve Etkinliklere Katılım: Taraflar, üyelerini belirledikleri çalıştaylara, konferanslara ve özel etkinliklere ücretsiz olarak veya indirimli fiyatlarla katılmaya davet edecek, taraflardan her biri kendi seyahat masraflarından kendisi sorumlu olacaktır. Taraflar, talep olması halinde düzenledikleri kendi etkinliklerinin ve/veya önemli konuların kendi sosyal medya hesaplarından da duyurulması konusunda özen gösterecekler, bu konuda birbirlerine destek olacaklardır.
· Ortak Temsil: Taraflar, ihtiyaç halinde başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere ortak temsilde bulunmaya, ortak sorunların birlikte görüşülmesine özen göstereceklerdir. Tarafların ortak temsil kararı almaları halinde ilgili ziyaretten ve/veya görüşmeden önce ilgili ortak temsilin gündemi belirleyecek, mümkün olduğunca ortak konularda iş birliği içinde ortak hareket etmeye özen göstereceklerdir.
İş birliği çerçevesinde 12. Kalkınma Planı ile ilgili ortak hareket edilmesi kararı da alındı. İmza töreni sonrası açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanları şunları dile getirdiler:
Demiryolu Taşımacılığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Ercan Güleç; “Son yıllarda yaşanan pandemi ve sıcak çatışmalar lojistik kanallarında büyük aksamalara neden olurken üretim merkezlerinin değişmesine de sebep oldu. Bu yaşananlar ülkemize bir lojistik merkezi olma fırsatı yanında önemli bir üretim merkezi olma fırsatı da verdi. Bu noktada lojistik sektörünün önemli üç sivil toplum kuruluşu olarak ülkemizin, bu değişimler ışığında sanayicimizin üretimini ihracat pazarlarına en kısa ve verimli şekilde ulaştırmak ve ülkemizi bir lojistik merkezi haline getirmek için gerekli altyapının ve mevzuatın bir an evvel hazırlanmasını sağlamak için iş birliğimizin öneminin büyük olacağına inancımız tamdır.”
Türkiye Liman İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Aydın Erdemir; “Türk lojistik sektörünün üç büyük ve köklü sivil toplum kuruluşu olarak zaten birlikte aynı dili konuşabiliyorduk ama kurumlarımızı bir güç haline getirmek hepimiz için oldukça önemli bir adım oldu.” Aydın Erdemir ifadelerine ek olarak hep birlikte atılan adımların daha etkili ve güçlü olduğunu, bu sebeple çalışma ve araştırmaların yanı sıra ziyaretlerin de birlikte yapılması gerektiğini vurguladı. TÜRKLİM dernek ofisinin UTİKAD ve DTD çalışanlarına daima açık olduğunu ekleyen Sayın Erdemir, bu iş birliğinin meyvelerini önümüzdeki süreçte göreceğimizi belirtti.
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ayşem Ulusoy; “Türk lojistik sektörünün büyük bir ivme yakaladığını gözlemliyoruz. Bu ivmenin doğru ve zamanında kurgulanmış yatırımlarla artarak gelişeceğine inanıyoruz. Bu noktada sektörümüzün üç köklü ve verimli sivil toplum kuruluşu olarak bir araya gelmiş olmaktan ve böyle bir protokole imza atmış olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Ortak bir akılla sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi geliştirecek, ortak bir sesle bunu kamuoyuna ve kamuya aktaracağız. Çünkü kollektif bir bakış açısı ve çalışma ortamının hepimize büyük fayda sağlayacağını öngörüyoruz. Tam da bu sebeple 27 Ocak 2023 tarihinde ilki gerçekleşecek olan Yuvarlak Masa Toplantıları’nı başlatıyoruz. Tüm paydaş STK temsilcilerimizle birlikte olacağımız ve ortaklaşa çözümler üreteceğimiz toplantılardan beklentimiz de yüksek.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekol ve Türk Henkel’in Sürdürülebilir Tesisine Uluslararası ÖdülEkol, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’ndeki (MEA) şirketlerin lojistik ve tedarik zincirindeki yeniliklerini sergilediği dünyanın en saygın platformlarından The Supply Chain Excellence Awards MEA'da ödüle layık görüldü.16 Haziran 2025 Pazartesi 13:05Lojistik
Iveco 50’nci Yılında Geleceğe Yön Veren Bir Kutlamaya İmza Attı"50xBeyond" etkinliğiyle 50’nci yıl dönümünü kutlayan Iveco, elektrikli S-eWay çekici ile eJolly ve eSuperJolly modellerini tanıtarak sürdürülebilir taşımacılık hedeflerine güçlü bir adım attı.13 Haziran 2025 Cuma 12:25Ticari Araçlar
Mercedes-Benz Türk Bayi Ağı Dönüşümünü SürdürüyorYenilenen Has Otomotiv Hadımköy Şubesi, kamyon ve otobüs ürün gruplarına modern yapısıyla hizmet vermeye başladı.12 Haziran 2025 Perşembe 13:05Ticari Araçlar
transport logistic and HLPFI partner to launch global project cargo platformDedicated project cargo exhibition area to debut at international transport logistic trade fairs10 Haziran 2025 Salı 16:52World News
transport logistic 2025 breaks recordsJune 5, 202505 Haziran 2025 Perşembe 19:57World News
DFDS Türkiye, Tekstil ve Perakende Lojistiği İçin Filosunu GüçlendiriyorAvrupa’nın entegre lojistik çözümleri alanındaki lider şirketlerinden DFDS, Türkiye operasyonlarını güçlendirmeye devam ediyor.02 Haziran 2025 Pazartesi 16:49Lojistik
Sanayi Egemenliğinin Kaybı: Çin Devlet Destekli İthalatla Tasfiye Edilen Bir SektörKOMSAD Genel Sekreteri ve Sektör Temsilcileri fuar nedeniyle bulundukları İstanbul’da bir araya geldi.02 Haziran 2025 Pazartesi 16:28Aktüel
2025'te Havayolu Kârlılığı Güçlenecek, Hava Kargo 142 Milyar Dolar Gelire UlaşacakYeni Delhi02 Haziran 2025 Pazartesi 16:09Havayolu
Yeni Nesil Taşımacılık Teknolojileri, Renault Trucks FEST ile SahadaydıYenilikçi teknolojiler ve sürücü dostu çözümler, Renault Trucks FEST’de buluştu.02 Haziran 2025 Pazartesi 15:38Ticari Araçlar
Airline Profitability to Strengthen Slightly in 2025 Despite HeadwindsNew Delhi - The International Air Transport Association (IATA) announced updates to its 2025 airline industry financial outlook, showing improved profitability over 2024 and resilience in the face of global economic and political shifts.02 Haziran 2025 Pazartesi 14:47World News
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber