Lojistik Sektörü ‘Yabancı Sermaye’ Bekliyor
Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, Lojistik Uygulamaları ve Araştırmaları Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre 2014’ün ilk 3 ayında lojistik yöneticileri sektörde yabancı sermaye yatırımlarının artacağını öngörüyor.

17 Ocak 2014 Cuma 16:04
Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, Lojistik Uygulamaları ve Araştırmaları Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre 2014’ün ilk 3 ayında lojistik yöneticileri sektörde yabancı sermaye yatırımlarının artacağını öngörüyor.
Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, Lojistik Uygulamaları ve Araştırmaları Merkezi tarafından Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) işbirliği ile her üç aylık dönemde gerçekleştirilecek, ‘Lojistik Sektöründe Eğilimler Araştırması’nın “2013 │ Dördüncü Çeyrek” sonuçları açıklandı.
UTİKAD Üyesi 400 lojistik şirketinin yöneticisine gönderilen ve lojistik sektörünün profili, beklentileri ve algısı konularında 2014 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarındaki eğilimlerini belirleyen araştırma, çarpıcı sonuçlara ulaştı. Araştırmaya katılan lojistik yöneticilerinin yüzde 22,5’i sektörde yabancı sermaye yatırımlarının ‘önemli derecede artacağını’ düşündüğünü belirtirken, yüzde 65’i yabancı sermaye yatırımlarının artacağı beklentisi içinde olduğunu ifade etti. Yabancı sermaye yatırımlarının aynı seviyede kalacağı beklentisi yöneticiler arasında yüzde 7,5 olurken, azalacağını düşünenlerin yüzdesi ise yüzde 5 oldu.
Üç ay içinde sektördeki büyümeyi de değerlendiren yöneticilerin yüzde 5’i ‘çok büyüyecek’, yüzde 57,5’i ‘büyüyecek’ öngörüsünde bulunurken, yüzde 35’i değişmeyecek ve yüzde 2,5’i büyüme olmayacak sektör ‘küçülecek’ dedi.
Sektör eğilimleri 3 ayda bir ölçülecek
Araştırmacı Bülent Tanla’nın Danışmanlığında ve Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı, Lojistik Uygulamaları ve Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Okan Tuna’nın koordinatörlüğünde, Yard. Doç. Dr. Dursun Yener, Öğretim Görevlisi Aysun Akpolat ve Tuğba Güngör tarafından UTİKAD’ın da desteği ile gerçekleştirilen ‘Lojistik Sektöründe Eğilimler Araştırması’, üç ayda bir tekrarlanarak sektörün dönemler içerisindeki farklı bakış ve algılarının ortaya konmasını sağlayacak. Lojistik sektörü yöneticilerinin karar verme süreçlerinde önemli bir eksiği dolduracak, kamuya bilimsel anlamda doğru verilerin aktarılmasını sağlayacak araştırma aynı zamanda kamuoyu oluşturma anlamında da sağlıklı bir altyapı kurulmasına olanak tanıyacak. Araştırma her yıl dört çeyrek dönemde sektör, kamu ve basın ile paylaşılarak, sektörün gelecek üç aydaki eğilimlerin takibine olanak verecek.
Lojistikçilere göre sektöre güven orta düzeyde
2013 │ Dördüncü Çeyrek sonuçlarına göre sektörün gelecek 3 aylık beklentilerinden başlıklar şöyle;
• Lojistik işletmeleri, Yurt Dışı Taşımacılık Faaliyeti (yüzde 80) ve Karayolu Ulaştırmasını (yüzde 70) yoğun olarak bünyelerinde gerçekleştirmelerinin yanı sıra depoculuk (yüzde 50) ve intermodal taşımacılık (yüzde 62,5) gibi faaliyetlere de önem vermeye başladı.
• Lojistik sektörü yöneticileri önümüzdeki üç aylık dönemde yabancı sermaye yatırımlarının artacağını (yüzde 65) ve sektörün de büyüyeceğini (yüzde 57,5) tahmin ediyor.
• Lojistik sektörü yöneticileri lojistik sektörünün kamu (yüzde 70) ve kamuoyu (yüzde 57,5) tarafından eksik bilindiğini düşünüyor.
• Lojistik sektörü yöneticileri lojistik sektöründe işletmeler arası bilgi alışverişinin (yüzde 82,5) ve işbirliğinin (yüzde 87,5) olduğunu düşünüyor.
• Yöneticilere göre hizmet verdikleri işletmelerin sektöre olan güven duygusu orta düzeyde (yüzde 55).
• Lojistik sektörü yöneticileri lojistik sektöründe fiyat rekabetinin yüksek olduğunu (yüzde 82,5) düşünüyor. Kalite (yüzde 47,5) ve servis hızı (yüzde 57,5) rekabeti ise orta düzeyde.
• Lojistik sektörü yöneticileri tarafından tanımlanan en önemli sorun fiyat odaklı rekabet (yüzde 45). Sektörün kamudan beklentisi ide mevzuat düzenlemesi (yüzde 60).
17 Ocak 2014
2025 Atlas Lojistik Ödülleri’ni Kazananlar Ne Dediler? - Melike Batur2025 Atlas Lojistik Ödülleri yarışmasında “En Beğenilen Depo Yöneticisi (Online Oylama)” ödülünü alan Melike Batur’un tören sonrasında kameralarımıza yaptığı açıklamaları ekranlarınıza getiriyoruz.12 Aralık 2025 Cuma 13:15Lojistik
Mercedes-Benz Türk Kayseri’de Heska ile Hizmet Ağını GenişlettiMercedes-Benz Türk, Heska Kayseri bayisini hizmete açarak bölgede satış ve servis ağını güçlendirdi.11 Aralık 2025 Perşembe 16:59Ticari Araçlar
2025 Atlas Lojistik Ödülleri’ni Kazananlar Ne Dediler? - BASF TürkBASF Türkiye ve Orta Doğu, Gümrük ve Dış Ticaret Müdürü Güler Polat’ın Atlas Lojistik Ödülleri töreninde yaptığı açıklamaları ekranlarınıza getiriyoruz.11 Aralık 2025 Perşembe 15:37Ticari Araçlar
DP World Evyap Konteyner Elleçlemede 1 Milyon TEU Seviyesine UlaştıDP World Evyap, 2025’te bir milyon TEU konteyner elleçleme eşiğini aşarak Türkiye’nin lojistik kapasitesindeki dönüşümün öncüsü oldu. İleri teknoloji yatırımlarıyla güçlenen terminal, bölgesel ticarette yeni bir büyüme döneminin kapılarını aralıyor.11 Aralık 2025 Perşembe 10:03Denizcilik
Shell & Turcas Filoları Geleceğe Taşıyan Çözümlerini logitrans 2025’te Tanıttı“İşi için yolda olan insanların Shell’i” mottosuyla faaliyetlerini sürdüren Shell Filo Çözümleri, lojistik sektörünün en önemli buluşmalarından Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda yerini aldı.10 Aralık 2025 Çarşamba 16:44Lojistik
Yerli Üretim Peugeot Expert Traveller Yollara ÇıkıyorBursa’daki Tofaş tesisinde üretimi başlayan Expert Traveller, güçlü donanımı ve 2.2 BlueHDi motoruyla Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor.10 Aralık 2025 Çarşamba 13:56Ticari Araçlar
Samsun Büyükşehir Acil Sağlık Filosu Volkswagen Crafter ile GüçlendiSamsun Büyükşehir Belediyesi, 100 ambulans ve 5 hasta nakil aracı olmak üzere toplam 105 adet Volkswagen Crafter aracı filosuna dahil ederek şehrin acil sağlık hizmetlerinde kapasite artışı sağladı.09 Aralık 2025 Salı 16:55Ticari Araçlar
İzmir İtfaiyesi Hızlı Müdahalede Tam Otomatiği Tercih Ediyorİzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı araç filosunda bulunan Allison 3000™serisi tam otomatik şanzıman donanımlı kamyonlar, yangın ve acil durum mahallerine hızlı ve güvenilir erişimi destekliyor.09 Aralık 2025 Salı 16:39Ticari Araçlar
Sürat Lojistik Avrupa Yapılanmasına HazırlanıyorYurt içinde kısa sürede güçlü bir büyüme yakalayan Sürat Lojistik, yurt dışında doğrudan yapılanma hedefiyle Doğu Avrupa’ya odaklanıyor. Şirket, Polonya ve Romanya’yı Avrupa’daki ilk operasyonel adım olarak konumlandırıyor.09 Aralık 2025 Salı 16:05Lojistik
IATA Hava Kargodaki Büyümenin Devam Edeceğini ve 2026’da Gelirlerin 158 Milyar Dolar Olacağını ÖngörüyorUluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), tedarik zinciri sorunları sürerken küresel havayolu endüstrisinin kârlılığının dengelendiğini gösteren en son finansal görünümünü ve 2026 öngörülerini yayımladı.09 Aralık 2025 Salı 14:59Havayolu
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber


















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.