LojiDer Güncel Gelişmeleri ve Gelecek Planlarını Paylaştı
Lojistik Hizmet Sağlayıcılar Derneği (LojiDer), düzenlediği basın toplantısında sektördeki güncel gelişmeleri, amaçlarını ve gelecek planlarını paylaştı.

15 Ocak 2024 Pazartesi 11:47
30 Ekim 2023 tarihinde kurulan LojiDer ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Lojistik yetki belgesi olan tüm işletmelerin üye olabileceği dernek, ulusal ve uluslararası lojistik kuruluşlarını çatısı altına almayı hedefliyor.
Genel kurulu yapılmadığı için henüz yönetim kurulunu oluşturmadıklarını belirten dernek kurucularından Kayıhan Özdemir Turan, bu sürecin Şubat-Mart aylarında yapacakları toplantıyla birlikte tamamlanacağını ifade etti. Turan, “Sektörde birçok dernek bulunuyor, ancak sivil toplum kuruluşlarının sayısı arttıkça insanlar kendilerini daha güvenli ve huzurlu hissediyor. Hiç bir derneğe alternatif olarak kurulmadık. Ülkemizin 7 bölgesinden üyelerimiz var. Daha üye kaydına başlamadan birçok meslektaşımız üyelik işlemlerini başlattı” şeklinde konuştu.
Toplantıda LOJİDER’in basın açıklamasını dernek kurucularından ZEN Lojistik Genel Müdürü Şerife Türünç okudu. Türünç'ün açıkladığı LOJİDER’in kuruluş amaçları ve hedefleri aşağıda yer alıyor: 100 yıl önce, Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı'nda lojistiğin önemini "Gözüm Sakarya'da, kulağım İnebolu'da" sözleriyle vurgulamıştı. Bir asır sonra, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılına girdiğimiz ve "Türkiye Yüzyılı" olarak adlandırdığımız bugünlerde, ülkemizin ekonomik kalkınmasında lojistik hizmetlerin değeri tartışılmazdır.
Aralık 2019'da başlayan ve günlük hayatımızı büyük ölçüde etkileyen küresel salgın ve 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizi yasa boğan asrın felaketi Kahramanmaraş depreminde lojistik hizmetlerin toplum yaşamındaki önemi ve değeri bir kez daha net bir şekilde görülmüştür.
Sürdürülebilir bir tedarik zinciri tesisinde lojistik hizmetlerin önemi, teknolojinin gelişmesine paralel olarak yaygınlaşan dijitalleşme, çevre kirliliği sonrası artan yeşil lojistik bilinci ve çevreye duyarlı sürdürülebilir taşımacılık modellerine talep vb. süreçlere uyum sağlamak adına proaktif hareket eden Türk Lojistik Sektörü, ülkemizin iç ve dış ticaretine ve gündelik yaşam kalitemizin korunmasına geçmişte olduğu gibi gelecekte de önemli katkılar vermeye devam edecektir. Ülkemizin gerek yurtiçi gerekse yurtdışı ekonomik kalkınmasına ve hizmet ihracatına katkı sağlayan ve her ilimize yayılan güçlü bir lojistik ordusu bulunmaktadır.
Lojistik Hizmet Sağlayıcılar Derneği, Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. yüzyılının ilk günü olan 30 Ekim 2023 tarihinde ülkemizde ulusal ve uluslararası lojistiği temsil eden ve taşımacılık (karayolu, denizyolu, havayolu, demiryolu), depolama, katma değerli hizmetler (paketleme, etiketleme, barkodlama, paletleme vb.), sipariş ve stok yönetimi, destekleyici hizmetler (muayene, ekspertiz, gözetim, bağlama ve emniyete alma, konteyner astarı serimi, fumigasyon uygulaması), gümrükleme ve lojistik hizmet sigortası alanlarında iştigal eden firmaları aynı çatı altında bir araya getirmek amacıyla, lojistik sektöründe yeni ve güçlü bir ses olma vizyonu ile kurulmuştur.
Derneğimizin kuruluş tarihinden bugüne geçen kısa zamanda üye sayımız 150 olmuştur. Meslektaşlarımızın bu desteği ile ülkemizin 7 bölgesinden üyelerimiz bulunmaktadır. Lojistik Hizmet Sağlayıcılar Derneği, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ülküsü ve ortak akıl ile hareket eden ve ülkemizin her ilinde üretilen lojistik hizmetin sesi olan bir Sivil Toplum Kuruluşu olacaktır.
Lojistik Hizmet Sağlayıcılar Derneği, sektörümüzde ve diğer sektörlerde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları, kamu ve yerel kurum ve kuruluşları ile birlikte hareket etme kültürü ve ülküsüyle, güçlü bir lojistik ekosistemi oluşturma hedefi ile sektörümüzün gelişimi için çalışmalarını kararlılıkla sürdürecek, bölgesel ve global oluşumların üyesi olarak lojistik sektörünün gelişmesine yönelik faaliyetlere liderlik edecektir.
Kısa adı "LojiDer" olan derneğimizin misyonunu, "Ülkemizin her ilinde, lojistik sektöründe icra edilen tüm hizmetleri; insan, teknoloji ve sürdürülebilir sistemler odaklı, geliştirerek sektörümüzü geleceğe hazırlamak", vizyonunu ise "Lojistik sektöründe ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı verecek ulusal ve uluslararası öncü ve güçlü bir STK olmak" şeklinde belirlediğimizi bilgilerinize sunarız.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Renault Trucks ile Kayseri’de Hem Rekabet Hem Festival Rüzgarı EstiRenault Trucks’ın sürüş yarışması Optifuel Challenge ve gelenekselleşen Renault Trucks FEST ile yeni durağı Kayseri oldu.30 Nisan 2025 Çarşamba 18:31Ticari Araçlar
March Passenger Demand Grows 3.3%Geneva - The International Air Transport Association (IATA) released data for March 2025 global passenger demand for air travel with the following highlights:30 Nisan 2025 Çarşamba 17:03World News
Air Cargo Demand Grows 4.4% in MarchGeneva - The International Air Transport Association (IATA) released data for March 2025 global air cargo markets showing:30 Nisan 2025 Çarşamba 16:53World News
Mercedes-Benz Türk’ten Akkoç Lojistik’e 200 Adet Yıldız TransferiAkkoç Lojistik filosunu güçlendirmek ve müşterilerine daha iyi hizmet sunmak amacıyla 200 adet Mercedes-Benz Actros ve Arocs’u filosuna ekledi.29 Nisan 2025 Salı 17:40Ticari Araçlar
Ford Trucks F-LINE, Bridgestone Lastikleriyle Yola ÇıkıyorFord Trucks'ın yeni nesil kamyon ailesi F-LINE, Brisa'nın Bridgestone lastikleriyle yola çıkıyor.28 Nisan 2025 Pazartesi 18:00Ticari Araçlar
Özkeleşler En Yüksek İzolasyon İçin Tırsan Buz Frigo DediTırsan, soğuk zincir taşımacılığının tecrübeli isimlerinden Özkeleşler’e 8 adet Tırsan Buz Frigo teslim etti.28 Nisan 2025 Pazartesi 14:46Ticari Araçlar
ESHOT Filosu, Allison Donanımlı Otokar Sultan City Midibüsler ile Optimum Verimlilik Sağlıyorİzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü, filosundaki Otokar Sultan City midibüslerini Allison tam otomatik şanzıman donanımının avantajlarıyla optimum verimlilikte kullanılıyor.28 Nisan 2025 Pazartesi 11:36Ticari Araçlar
TREDER’in Yeni Başkanı Seyit Arslan OlduTREDER, gerçekleştirdiği seçimli genel kurulda yeni yönetimini belirledi. Yapılan oylama sonucunda derneğin başkanlığına Seyit Arslan seçildi.25 Nisan 2025 Cuma 17:43Ticari Araçlar
Zebra Elektronik ve UND'den Lojistik Sektörü İçin Elektrikli Dönüşüm HamlesiUluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Zebra Elektronik, lojistik sektörünü elektrikli araçlara hazırlamak amacıyla stratejik bir iş birliğine imza attı.25 Nisan 2025 Cuma 13:58Lojistik
Europe’s Next-Gen eLCV Has Arrived — FLYNT reveals its Purpose-Built EV PlatformToday, FLYNT officially unveils its first fully electric light commercial vehicle — a purpose-built solution engineered to meet the needs of modern European fleets.24 Nisan 2025 Perşembe 17:10World News
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber