logitrans: Avrasya Bölgesi’ndeki En Büyük Lojistik Fuarı
• 3 gün sürecek olan logitrans Fuarı 13 Kasım’da açılacak
• 20 ülkeden 140 civarında katılımcı
• Odak noktası E-Ticaret ve Otomotiv Tedarik Zinciri

18 Ekim 2019 Cuma 10:02
Uluslararası logitrans Fuarı, 13-15 Kasım tarihleri arasında 13. kez İstanbul’da gerçekleşecek. Avrasya bölgesinin en büyük lojistik fuarında, tüm ulaştırma ve endüstri modlarından 140'tan fazla katılımcı, gelişmekte olan lojistik üs etrafında çözümlerini sergileyecek.
20’den fazla ülkeden gelecek olan katılımcılar arasında bu sene ilk kez Kanada da olacak. Konferans programı E-Ticaret ve Otomotiv sektörlerindeki patlamayı yansıtacak.
Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybının ardından Türkiye ekonomisi yeniden büyüyor. Kıtaları bağlayan Türkiye, Avrupa ve küresel lojistik zincirlerinin güçlü bir yapı taşı olma rolünü devam ettiriyor. Demiryolu altyapısının gelişmesi bu sektördeki büyümeyi hızlandırıyor. Buna ek olarak, hızlanan internet ticareti hava taşımacılığında hacimleri arttırırken otomotiv sektöründe üretim rakamları yeni yerler ile birlikte artış gösteriyor. Bu çerçevede logitrans, Türkiye’nin bir lojistik üs olarak uluslararası rolünün altını çiziyor.
Başlıca Yerli ve Yabancı Endüstri Liderleri
logitrans, İstanbul Fuar Merkezi’nde 9 ve 10. hollerde 11.500 m2’lik alanda tüm ulaştırma modlarını ve lojistik yelpazesinin tamamını kapsayacak. Katılımcılar arasında Omsan ve Arkas gibi güçlü yerel lojistik hizmet sağlayıcılarının yanı sıra DSV Panalpina gibi büyük uluslararası oyuncular yer alıyor. Deniz taşımacılığı sektöründeki katılımcılar arasında ro-ro gemileri ve liman terminalleri işleten Danimarka nakliye ve lojistik grubu DFDS, Fransa ve İtalya'dan nakliye şirketi Hamburg Süd ve Akdeniz limanları yer alıyor.
Fuarın uzun soluklu katılımcılarından olan Fransa ve Avusturya ile Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı olan Almanya’nın Federal Ekonomik İlişkiler ve Enerji Bakanlığı'nın destek verdiği ülke pavilionları yine fuardaki yerlerini aldılar. Bu yıl Kanada, Avrupa kıtası dışında ülke pavilyonu açan ilk ülke olarak logitrans’a katılım gösterecek. Türkiye’nin yük trafiği açısından önemli bir üs olan ve İpek Denizyolu olarak tanımlanabilecek Trieste Limanı da birden fazla şirketin katılımı ile fuarda boy gösterecek.

Uluslararası demiryolu taşımacılığında faaliyet gösteren Avusturya’dan Rail Cargo Group, Almanya’dan Kombiverkehr ve Türkiye’den Sarp Intermodal da fuarın katılımcıları arasında yer alıyor. Hava Kargo’da Türk Havayolları ev sahibi olarak Turkish Cargo markası ile ipi göğüslerken; Lufthansa ve Qatar Airways de hizmetlerini sunacak önemli katılımcılar arasında. Hava Kargo Komitesi (ACC) konferans programında e-ticarette yük akışı konusunu ele alacak.
logitrans içerisinde bir başka özel alan olan truck & trailer’da ise ihracatının yüzde yetmişini çoğunlukla karadan AB ülkelerine, bunların yarısını da Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya'ya gerçekleştiren otomotiv endüstrisi odakta olacak. Etkinlik programında ayrıca Fraunhofer IML ve Aysberg Basın Yayın Grubu, dijitalleşme ve akıllı hub'ların ithalat ve ihracatta oynayabileceği roller hakkında bilgi sağlayacak.
logitrans birçok katılımcı için fırsat merkezidir
ÖBB Rail Cargo Group 2011 yılından beri logitrans’a katılıyor. Rail Cargo Group Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Kargl, “Yeni Lodz-İstanbul bağlantısına ek olarak, bu yıl Türkiye ile sık seferli shuttle hizmetlerine ve yeni İpek Yolu'na odaklanıyoruz” diyerek şu açıklamada bulundu: “logitrans Fuarı, müşteriler ve ortaklarla fikir alışverişinde bulunmak için ideal bir platform. Bu durum, Türkiye'nin ihracat hacmini 2023 yılına kadar üç katına çıkarmak istediği ve payı yüzde 1'in altında olan demiryolunun rolünün güçlendirilmesinin gerektiği ortamda daha da öne çıkıyor.”
Lufthansa Cargo AG Yönetim Kurulu Üyesi Dorothea von Boxberg de Türkiye'deki varlıklarına inanıyor ve Türkiye’de hava kargo pazarının dinamik şekilde büyüdüğünü vurgulayarak büyüme oranının yalnızca 2017'den 2018'e kadar yüzde 11 olduğunu belirtiyor. Lufthansa Cargo, bu nedenle Ankara ve İzmir seferlerinde de geniş kapasiteli yük uçakları ve kamyon bağlantıları dahil olmak üzere bütün yelpazesini hizmete sunuyor. Boxberg, fuara ilişkin olarak, “Alanda fikir alışverişi yapmak bizim için çok önemli. Yol gösterici ilkemiz #enablingglobalbusiness’a (global iş yapma) göre, Türkiye'deki müşteriler ve ortaklarımızla yeni iş fırsatları geliştirebildiğimiz için mutluyuz ”dedi.
Orta Doğu için büyüme pazarı ve önemli bir merkez olan Türkiye, Medlink Limanları Genel Temsilcisi Fabienne Margail için de bir zorunluluk ve bunu şöyle ifade ediyor:
“logitrans, Medlink Limanları için 50'den fazla ülkeden birçok şirketle yeni iş bağlantıları kurmanın ve olan ilişkileri güçlendirmenin en iyi yolu. Tedarik zinciri verimliliği konusunda çözümler sunacağız ve Türkiye ile sadece Fransa değil 15'ten fazla Türk limanına olan bağlantılarımız sayesinde aynı zamanda Belçika, Almanya ve İsviçre arasındaki yük akışı için bir kapı olduğumuzu göstereceğiz.”
logitrans: Avrasya Bölgesi’ndeki en büyük Lojistik Fuarı
Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı
EKO MMI Fuarcılık Tic. Ltd. Şti tarafından bu yıl 13. kez düzenlenecek “Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı” 13-15 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 9. ve 10. salonlarda gerçekleştirilecek. Avrupa ile Yakın Doğu arasında mükemmel bir köprü oluşturan logitrans; lojistik, telematik ve taşımacılığın tüm değer zincirindeki geniş ürün ve hizmet yelpazesini içermektedir.
Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı ile ilgili bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://www.logitrans.istanbul/
IATA Genel Direktörlüğüne Saadia Zahidi Getirildi. IATA Tarihinde İlk KadınTHY ve Pegasus dahil 345’in üzerinde havayolu şirketini çatısı altında toplayan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Genel Direktörlüğü görevine Saadia Zahidi getirildi.28 Temmuz 2026 Salı 17:35Havayolu
IATA Board Appoints Saadia Zahidi as Director GeneralThe International Air Transport Association (IATA) announced that Saadia Zahidi has been appointed by IATA’s Board of Directors to the position of Director General from 1 November 2026.28 Temmuz 2026 Salı 16:22World News
Mercedes-Benz Türk Heska Ankara ile Hizmet Ağını GüçlendirdiMercedes-Benz Türk, Heska Ankara ile kamyon ve otobüs müşterilerine satış ve satış sonrası hizmetleri tek çatı altında sunuyor.27 Temmuz 2026 Pazartesi 21:39Ticari Araçlar
Renault Trucks Onaylar Ekspress’e 10 Adet T520 Çekici Teslim EttiOnaylar Ekspress Lojistik, uluslararası frigorifik taşımacılık operasyonları için 10 adet Renault Trucks T520 çekiciyi filosuna kattı.27 Temmuz 2026 Pazartesi 15:45Ticari Araçlar
Eyüp Lojistik Orta Doğu Operasyonlarını BüyüttüAvrupa-Türkiye-Orta Doğu hattındaki operasyonlarını büyüten Eyüp Lojistik, Orta Doğu’ya gerçekleştirdiği aylık sefer sayısını 500’e çıkardı.27 Temmuz 2026 Pazartesi 14:01Lojistik
Maldivler Velana International Airport-MLE’nin Kargo Trafiği BüyüyorVelana International Airport-MLE Maldivler'in ana uluslararası havalimanı olarak hizmet verirken, ülkenin yolcu ile hava kargo trafiğinin büyük bölümünü yönetiyor.23 Temmuz 2026 Perşembe 15:38Havayolu
Hareket’ten Umman’da Dev Rüzgar Enerjisi OperasyonuHareket, Umman’ın ikinci büyük rüzgar enerji santrali olacak 8,4 milyon dolarlık Riyah 1&2 Rüzgar Enerji Santrali projesindeki operasyonlarını başarıyla tamamladı.23 Temmuz 2026 Perşembe 14:21Lojistik
Renault Trucks’tan Konya’da İlk Master Red EDITION TeslimatıRenault Trucks Türkiye, hafif ticari araç segmentindeki yeni modeli Master Red EDITION'ın Konya'daki ilk teslimatını Yayla Lojistik'e gerçekleştirdi. Teslimat, Renault Trucks yetkili bayisi Buyruk Otomotiv tarafından yapıldı.22 Temmuz 2026 Çarşamba 16:42Ticari Araçlar
Gençler Mercedes-Benz Türk’te İş Hayatına HazırlanıyorMercedes-Benz Türk, PEP, PEP INclusive ve Summer Stars programlarıyla üniversite öğrencilerini profesyonel iş hayatına hazırlıyor.22 Temmuz 2026 Çarşamba 16:08Ticari Araçlar
Şekercan Lojistik Filosunu Tırsan ile GüçlendirdiŞekercan Lojistik, 50 adet Yeni Nesil Tenteli Perdeli Maxima Plus yatırımıyla Avrupa hattındaki taşıma kapasitesini güçlendiriyor.21 Temmuz 2026 Salı 18:22Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber

















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.