29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

logitrans 2022: Lojistikte Dev Buluşma

Tedarikte ve lojistikte coğrafyası kadar altyapısı ve lojistik çözüm seçenekleriyle Türkiye öne çıkıyor. logitrans Fuarı, tüm katılımcılarına Türkiye’nin tüm tedarik olanaklarının bütünleşik olarak sergilendiği bir ortam sağlıyor.

logitrans 2022: Lojistikte Dev Buluşma

08 Kasım 2022 Salı 18:22

Pandeminin ardından ilk kez fiziksel katılımla gerçekleşen logitrans 2021 çok yüksek bir katılımcı sayısı ile gerçekleşirken,bu fuarın yarattığı sinerji 2022 logitrans için de büyük bir talep patlaması yarattı.Fuarda oluşan katılımcı memnuniyeti sayesinde logitrans sergi alanlarının önemli bir kısmı fuar süresince katılımcılar tarafından sözleşmeye bağlandı. Fuar ziyaretçilerini ve katılımcıları tüm alanları dolu olarak karşılayacak.

Lojistik Sektörünün devleri için en büyük buluşma noktası logitrans 2022 hem Türkiye’den hem Avrupa’dan hem de yakın coğrafyalardan önemli katılımcı kuruluşlara ve şirketlere ev sahipliği yapacak.

Avrupa ve Asya arasındaki kıtalararası tedarik zincirinde iş ilişkileri kurabilmek için en uygun platform olarak kabul edilen ‘Uluslararası logitırans Transport Lojistik Fuarı 16-18 Kasım 2022 tarihlerinde kapılarını bu kez Yenikapı Fuar alanında açıyor.

logitransa bu yıl 18 ülke katılıyor.Bu ülkeler Avusturya, Belçika, Çin, Çekya, Mısır, Estonya, Fransa, Almanya, İtalya, Kazakistan, Letonya, Rusya, İspanya, Hollanda, Türkiye, Türkmenistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık olarak açıklandı. Fuarda 4 ülke, Almanya, Çekya, Rusya, Letonya ise pavillion olarak temsil edilecek.

Uluslararası katılım

Fuara her biri kendi alanında isim ve marka yapmış 152 katılımcı kuruluş katılıyor. Logitrans’ın katılımcıları arasında Sarp, Arkas, Galata, Evolog, Omsan, Karınca, Ulusoy, Tırsan gibi dev isimler yer alırken, Turkish Cargo yine logitrans’ın vitrin katılımcılarından biri olacak. Fuarın Türkiye dışından katılan kuruluşlar arasında yine dev isimler yer alıyor. Fuarın yabancı katılımcıları arasında DFDS, Kazakhstan railways, Qatar Airways, Lufthansa Cargo, Port of Trieste, DSV, Port of Toulon, Port of Marseille gibi önemli isimler alacak.

Alman Pavillion’unda ise Dachser, Hessers gibi dünya markaları fuarda temsil edilecek.
Bu yılki fuara logitrans’ın sürekli katılımcıları yanı sıra ilk kez katılan kuruluşlar ve şirketler de önemli bir sayıya ulaştı.

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nın Türkiye’nin lojistik alt yapısını ve servis üstünlüklerini görmek adına tüm dünyanın ilgisini çektiğini belirten EKO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Ekin Seren Ünsaç, “logitrans bu yıl her zamankinden daha güçlü bir odak noktası olarak büyük bir ilgi çekiyor” diyerek şunları söyledi: “Dünyada tüketim hacminde önemli bir büyüklüğü oluşturan Avrupa ve batı bloku pandemi sürecinde yer yer kopan dünya tedarik zincirine şimdi çok daha stratejik bir gözle bakıyor. Türkiye’nin konumu, tüm coğrafyalara olan erişim olanakları, lojistik alt yapısı ve kendi sektörlerinde yetkin şirketleri ile çok daha önemli hale geldi. Türkiye sadece bir bölgesel çözüm merkezi değil, tesisleri, depoları, karayolları, deniz ve hava limanlarıyla dünyanın lojistik hub’larından biri olma yolunda.”

EKO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Ekin Seren Ünsaç
Ürün ve hizmetlerin buluştuğu zengin bir pazaryeri

“Batı dünyası ve yakın coğrafyalar Türkiye’yi yeniden keşfediyor” diyen Ünsaç, “Türkiye üretici ve ihracatçı ülke konumu yanısıra lojistik açıdan da merkezi bir rol oynamaya başladı.Türkiye hem üretebilen hem de ürettiğini yüksek teknoloji odaklı lojistik üstyapısı ve güçlü lojistik altyapısı ile dünyanın her noktasına ulaştırabilen bir ülke. Avrupa’nın yakın coğrafyalardan tedarik sağlama çabası ise giderek stratejik bir konuma geliyor. Karbon ayak izinin azaltılması, yeşil mutabakat konuları da hem Avrupa’da hem de Avrupa ekonomileriyle yakın ilişki içinde olan tüm ülkelerde temel bir gündem maddesi oldu. Avrupalı şirketler tedarik yollarını kısaltarak birkaç hedefe birden ulaşmak istiyor. Bu ilgi ve arayış nedeniyle logitrans Fuarı, tüm uluslararası lojistik seçeneklerin ele alınacağı, alternatiflerin gözden geçirileceği, firmaların hizmet seçeneklerinin birbiriyle yarıştığı zengin bir pazar yerine dönecek.”

Sürdürülebilirlik ve iklim krizine çare arayışları odak noktası

Ekin Seren Ünsaç, logitrans’ın bu yıl küresel ısınma ve sürdürülebilirlik konularına odaklandığını belirterek, “Paris İklim anlaşması ve AB Yeşil Mutabakatı ile somutluk kazanan iklim değişikliğine karşı mücadelenin önemi ortada. Kendini her boyutuyla hissettiren küresel ısınma, pek çok alanda katı tedbirlerin alınmasını gerekli kılıyor. Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı, küresel ısınmaya karşı şirketler bazındaki mücadele örneklerine de vitrin olacak.” dedi.

Ünsaç, Fuarımız 16-18 Kasım 2022 tarihinde 15. kez kapılarını açıyor,” diyerek şunları söyledi:
“Küresel ısınma tüm dünyada her yanıyla gündeme geliyor. logitrans bu yıl sürdürülebilirlik konusuna daha geniş bir yer açacak tüm fuar süresince. Lojistik sektörü tüm paydaşlarıyla birlikte çevre kirliliği ve küresel ısınmaya karşı mücadelede en çok sorumluluk yüklenen kesimlerin arasında yer alıyor. Bu nedenle lojistik sektörü ve paydaşları, daha temiz bir dünya hedefi doğrultusunda küresel ısınma konusunu logitrans fuarı kapsamında her yönüyle ele alacak.

logitrans lojistiğe dair pek çok konunun yanı sıra iklim konusuna odaklanan oturumlara ev sahipliği yapacak.

İklim ve hava şartları ne olursa olsun gerçekleşmesi gereken lojistik operasyonların en verimli ve insanlığa yararlı şekilde sürdürülebilir kılınması için logitrans fuarı bu konuların her boyutuyla ele alınacağı etkinliklerle dolu bir kurguyla gerçekleşecek”.

Atlas Lojistik Ödülleri 2022

Öte yandan Atlas Lojistik Ödülleri 2022 heyecanı logitrans’a damgasını vuracak Sektörün en saygın ödül organizasyonu bu yıl 13’üncü kez düzenleniyor. Başlangıcından itibaren her yıl artan bir itibarla devam eden yarışmanın ödülü Atlas’a lojistik dünyasının 2022 yılında da büyük bir ilgi gördü.

Taşımacılık ve lojistik endüstrisinin 13 yıldır kesintisiz olarak devam eden ulusal ölçekteki en saygın ödülü Atlas, daha önceki yıllarda da alışılageldiği gibi bu yıl sahiplerine yine EKO MMI Fuarcılık tarafından düzenlenen logitrans Fuarı’nın ev sahipliğinde İstanbul Yenikapı’daki Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapılacak ödül töreniyle ulaşacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA