20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara20°C

Küresel Hava Kargo Talebi Covid-19 Öncesi Seviyelerin Üzerinde Büyümeye Devam Ediyor

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA),hava kargo talebinin Şubat 2019'a göre % 9 artış gösterdiğini ve hava kargo talebinin COVID öncesi seviyelerden daha iyi performans göstermeye devam ettiğini duyurdu.

Küresel Hava Kargo Talebi Covid-19 Öncesi Seviyelerin Üzerinde Büyümeye Devam Ediyor

08 Nisan 2021 Perşembe 16:47

IATA küresel hava kargo pazarları için Şubat 2021 verilerini yayınladı. Hava kargoda hacimler ABD-Çin ticaret savaşından önce görülen 2018 seviyelerine geri döndü.

En Güçlü Performans Kuzey Amerika ve Afrika Bölgesinde

  • Kargo ton-kilometre (CTK) cinsinden ölçülen küresel talep, Şubat 2019'a göre% 9, Ocak 2021'e göre ise +% 1,5 arttı. Latin Amerika dışındaki tüm bölgeler, COVID öncesi seviyelere kıyasla hava kargo talebinde bir iyileşme gördü. Kuzey Amerika ve Afrika hava kargo talebinde en güçlü performans gösteren bölgeler oldu.

Avrupa'da Kargo Talebi Yüzde 4.7 Arttı

  • THY' nin de içinde yer aldığı Avrupa bölgesinde Şubat ayında 2019'un aynı ayına göre talepte% 4,7 artış bildirildi. Kargo talebi, Avrupa'daki yeni corona kısıtlamalarından büyük ölçüde etkilenmedi ve çalışma koşulları, hava kargosu için destekleyici olmaya devam ediyor.
  • Mevcut kargo ton-kilometrelerinde (ACTK'ler) ölçülen küresel kapasitedeki iyileşme, hükümetler COVID-19 vakalarındaki son artış nedeniyle seyahat kısıtlamalarını sıkılaştırdıkları için yolcu tarafında yeni kapasite kesintileri nedeniyle durdu. Kapasite, Şubat 2019'a göre% 14,9 küçüldü.

Üretim Sektöründe Olumlu Hava Kargo Talebini Destekliyor

  • IATA 'ya göre operasyon koşulları hava kargosu için destekleyici olmaya devam ediyor: IATA' nın değerlendirmesi başlıklar ile şöyle sıralanıyor:
     
    • -Üretim sektöründeki koşullar, COVID-19 salgınlarındaki son ani artışa rağmen sağlam bir tablo sunuyor.
    • -Küresel İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Şubat ayında 53,9 oldu. 50'nin üzerindeki sonuçlar, önceki aya göre üretim artışını gösteriyor.
    • -Hava kargo talebinin önemli bir göstergesi olan imalat PMI'nın yeni ihracat siparişleri bileşeni Ocak ayına göre toparlandı.
    • -Tedarik zincirindeki kesintiler ve bunun sonucunda ortaya çıkan teslimat gecikmeleri, uzun tedarikçi teslimat sürelerine yol açtı.Bu,, imalat PMI tarihindeki ikinci en uzun süre oldu.
    • -Bu, genellikle üreticilerin, üretim sürecinde kaybedilen zamanı kurtarmak için daha hızlı olan hava taşımacılığını kullandığı anlamına geliyor.
    • -Stokların seviyesi, satış hacimleriyle karşılaştırıldığında nispeten düşük kalıyor. Tarihsel olarak bu, işletmelerin hava kargosu için de kullandıkları stoklarını hızla doldurmaları gerektiği anlamına geliyor.

En Büyük Sorun Kapasite

IATA nın yeni Başkanı Willie Walsh "Hava kargo talebi sadece COVID-19 krizinden kurtulmakla kalmıyor, büyümeye de devam ediyor. Kriz öncesi seviyelerin% 9 üzerinde olan talep artışı iyi bir gelişme, ancak hava kargosu için ana zorluklardan biri yeterli kapasite bulmaktır. Ayrıca, sektörün güvenli bir şekilde yeniden başlatılması için hükümet planlarına ilişkin netlik ihtiyacı da vurgulanması gereken bir başka nokta. Yolcu talebinin nasıl toparlanabileceğini anlarken, bu aynı zamanda hava kargosu için ne kadar göbek kapasitesinin mevcut olacağını da gösterecektir. Hava kargo operasyonlarını verimli bir şekilde planlayabilmekte kapasite konusu genel iyileşme için kilit bir unsur olacak ”dedi.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA