Krone ve Liebherr Soğutucu Ünite İçin Güçlerini Birleştirdi: Üç Soğutucu Modüllü Celsineo Tanıtıldı
Bir tarafta soğutma ve iklimlendirme alanlarında 70 yıllık deneyime sahip Liebherr ile diğer yanda frigorifik römork ve yarı römork pazarında önemli bir pazar payına sahip olan Krone güçlerine birleştirerek yeni bir ürün geliştirdi.

19 Mart 2019 Salı 13:19
Bu sürecin sonucunda yeni iddiaları olan yepyeni bir marka doğdu: Celsineo.
Krone ve Liebherr, soğutucu ünite üretimi konusunda ortak bir çalışma yaparak sektöre yeni bir ürün ile girdiğini açıkladı. Almanya’nın Stuttgart şehrinde düzenlenen bir prömiyer ile dünya kamuoyuna tanıtılan Celsineo; üç bağımsız modülden oluşan ve kolay servis ve bakım imkanı sunan yapısı ile yenilikçi bir ürün olma iddiası taşıyor.
İki firmanın imzaladığı anlaşma kapsamında Liebherr, Celsineo marka soğutucu ünitelerin üretim ve ar&ge faaliyetlerini yürütmekten sorumlu olacak. Krone ise kullanıcılarına frigorifik araçlarını Celsineo marka soğutucu ünitelerle bütün bir paket halinde sunacak. Celsineo marka soğutucu ünitelerin bakım ve onarımları Krone’nin Avrupa genelindeki tüm servislerinde gerçekleştirilebilecek. Krone & Liebherr ortaklığıyla tüm kullanıcılara en üst düzeyde fayda sağlamaya ve verimliliği maksimuma çıkartmaya odaklandığı açıkladı.
Tanıtım toplantısında konuşma yapan iki şirketin patronları Phillip Liebherr ve Bernard Krone, alanlarındaki deneyimlerinin yanısıra uzun yıllara dayanan iş ilişkilerinin ve birer aile şirketi olarak ortak bir kültüre sahip olmalarının önemini vurguladı. Celsineo’nun tohumları 2013 yılında aileler arasındaki fikir alışverişleri ile başlayıp 2017 yılında somut bir çalışmaya dönüşmüş ve o yıldan bu yana da test aşamalarını tamamlamış.
Soğuk zincir taşımacılığındaki geleneksel eylem tarzına köklü bir değişiklik getirdiklerini dile getiren Krone Grubu Genel Müdürü Bernard Krone, “Soğuk zincir taşımacılığında yeni bir yola ihtiyaç vardı. Yeniliğin ve devrimin adı Celsineo. Liebherr firmasıyla birlikte bu markaya Krone değerlerini katmaya odaklanacağız. Uluslararası piyasalarda kullanıcılarımızın tüm ihtiyaç ve taleplerini karşılamak istiyoruz. Bu nedenle yoğunluğunu arttırdığımız Krone Satış Sonrası Servis ağımıza Celsineo markasını da dahil ediyoruz. Kullanıcılarımızın iş yapma kolaylığının ciddi derecede artacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Liebherr Genel Müdürü Josef Gropper, etkinlik esnasında basın mensuplarına verdiği demecinde tamamen devrim yaratacak bir ürün için yola çıktıklarını belirterek, “Piyasadaki gelişim potansiyelinin düşüklüğü yepyeni bir soğutucu ünite konseptinin yaratılması ihtiyacını bizlere gösteriyordu. Sadece bugünün değil, aynı zamanda geleceğin de taleplerini karşılayacak yeni ünitemizin kullanım ve erişim kolaylığıyla fark yaratacağına inanıyorum” dedi.
Geliştirdikleri soğutma sistemini ‘çığır açıcı’ olarak nitelendiren Krone’nin Satış ve Pazarlamadan Sorumlu İdari Direktörü Frank Albers, bu ürünü geliştirirken en başından beri müşterileri ile birlikte çalıştıklarını ve onların ihtiyaçları doğrultusunda ilerlediklerini söyledi. Liebherr Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Birimi Başkanı Manfred Handl da üç adet soğutma modülüne sahip olan bu yeni ürünün ısı kontrollü lojistik alanında yepyeni standartlar oluştururken soğutma dünyasının teknolojisini alt üst edeceğini iddia etti.
Krone’nin Gelişmeden Sorumlu İdari Direktörü Uwe Sasse, soğutma zincirindeki kesintilerin, taşınan ürünlerin alıcı tarafından reddine neden olabileceğini hatırlatarak ısı kontrolü gerektiren ürünlerin taşımasının daha güvenilir şekilde yapılması için her biri bağımsız olarak kontrol edilen üç modüllü bir sistem geliştirdiklerini söyledi.
Taşımacıların İhtiyaçlarına Özel Çözüm

Özellikle çözdürme (defrost)sürecine ilişkin farklı operasyon durumlarında çok sayıda ve uzun süreli alan testleri yaptıklarını söyleyen Liebherr Ticari Araçlar İş Birimi Başkanı Jörg Gradnitzer de ısı kontrolü konusunda büyük avantaj sağladıklarını vurguladı. Bu sistemde modüllerden biri buz çözdürürken diğer ikisi ısıyı sabit tutuyor. Çözülme süreci elektrikli bir ısıtma ünitesi tarafından yürütülüyor. Bir modül çözülürken treyler içindeki ısı en fazla 1-2 derece kadar yükseliyor. Böylece, taşıma esnasında arzu edilmeyen sıcaklık kaybı riskleri ortadan kalkmış oluyor. Ayrıca akıllı pil yönetim sistemine sahip olan Celsineo sayesinde treyler aylar boyunca parkta kalsa dahi sistem açılır açılmaz soğutmaya başlıyor.
Tek Noktadan Hizmet Konsepti
Celsineo’nun lansmanında Krone Servisten Sorumlu İdari Direktörü Ralf Faust ve Liebherr Müşteri Destek Birimi Direktörü Wolfgang Böttcher de bakım ve arıza servisine ilişkin bilgiler paylaştı. Tek noktadan hizmet anlayışı ile tasarlanan servis ve bakım imkanı sayesinde soğutma ünitesi ile treyler aynı yerde ve aynı anda bakıma girebiliyor. Ekipmanın servis bakımında soğutucu teknisyenine ihtiyaç duyulmuyor. Ürüne ilişkin eğitim almış olan servis personeli bozulan üniteyi hızlıca değiştirerek aracın kısa sürede yeniden hizmete girmesini sağlıyor. Bir nevi ‘tak-çalıştır, sök-tamir et’ olarak nitelendirilebilecek olan bu süreç müşterilerine hızlı operasyon olanağı sunuyor.
Celsineo’nun Detayları transport logistic’te
Ürünün Almanya’nın yanısıra öncelikle Avusturya ve İsviçre gibi komşu ülkelerinde satışa sunulması planlanıyor. Baz model olarak tanımlanan ve tekli ısı kontrolü sağlayan Celsineo’nun sonraki aşamalarında çoklu ısı kontrolü sağlayacak modelleri üzerinde çalışılacağı belirtiliyor. Celsineo’nun satın alma bedeli ve satışa ilişkin diğer detaylar ilk olarak 4-7 Haziran 2019 tarihleri arasında Münih’de düzenlenecek olan transport logistic Fuarı’nda açıklanacak.

Maldivler Velana International Airport-MLE’nin Kargo Trafiği BüyüyorVelana International Airport-MLE Maldivler'in ana uluslararası havalimanı olarak hizmet verirken, ülkenin yolcu ile hava kargo trafiğinin büyük bölümünü yönetiyor.23 Temmuz 2026 Perşembe 15:38Havayolu
Hareket’ten Umman’da Dev Rüzgar Enerjisi OperasyonuHareket, Umman’ın ikinci büyük rüzgar enerji santrali olacak 8,4 milyon dolarlık Riyah 1&2 Rüzgar Enerji Santrali projesindeki operasyonlarını başarıyla tamamladı.23 Temmuz 2026 Perşembe 14:21Lojistik
Renault Trucks’tan Konya’da İlk Master Red EDITION TeslimatıRenault Trucks Türkiye, hafif ticari araç segmentindeki yeni modeli Master Red EDITION'ın Konya'daki ilk teslimatını Yayla Lojistik'e gerçekleştirdi. Teslimat, Renault Trucks yetkili bayisi Buyruk Otomotiv tarafından yapıldı.22 Temmuz 2026 Çarşamba 16:42Ticari Araçlar
Gençler Mercedes-Benz Türk’te İş Hayatına HazırlanıyorMercedes-Benz Türk, PEP, PEP INclusive ve Summer Stars programlarıyla üniversite öğrencilerini profesyonel iş hayatına hazırlıyor.22 Temmuz 2026 Çarşamba 16:08Ticari Araçlar
Şekercan Lojistik Filosunu Tırsan ile GüçlendirdiŞekercan Lojistik, 50 adet Yeni Nesil Tenteli Perdeli Maxima Plus yatırımıyla Avrupa hattındaki taşıma kapasitesini güçlendiriyor.21 Temmuz 2026 Salı 18:22Ticari Araçlar
Mobil Vinç Sektörüne Scania 560G GücüScania 560G 8x4 Titan ve Ultra modelleri, Konya Ağır Vasıta’da düzenlenen etkinlikte mobil vinç sektörü temsilcileriyle buluştu.21 Temmuz 2026 Salı 15:16Ticari Araçlar
Türk Lojistiğine Küresel Dağıtım Ağı DesteğiTicaret Bakanlığı, lojistik sektörünün uluslararası rekabet gücünü artırmak amacıyla 13 farklı destek kalemini devreye aldı.20 Temmuz 2026 Pazartesi 23:22Lojistik
Daslog’un Frigorifik Filosuna Renault Trucks GücüUluslararası frigorifik taşımacılık alanında faaliyet gösteren Daslog Lojistik, yeni Renault Trucks T520 çekiciler ile operasyonel gücünü artırdı.16 Temmuz 2026 Perşembe 16:23Ticari Araçlar
Oraklar Lojistik Filosunu Renault Trucks ile GüçlendirdiMersin merkezli Oraklar Lojistik, filosuna kattığı Renault Trucks T 520 çekicilerini Erman Ticari Araçlar’ın tesisinde düzenlenen törenle teslim aldı.14 Temmuz 2026 Salı 16:11Ticari Araçlar
Tırsan’dan TCT Lojistik’e 110 Adet Treyler TeslimatıTırsan, Türkiye-Avrupa hattında taşımacılık yapan TCT Lojistik’e 110 adet Tenteli Perdeli Multi-Ride teslim etti. Bu yatırımla birlikte TCT Lojistik’in filosundaki Tırsan sayısı 315’e ulaştı.14 Temmuz 2026 Salı 15:06Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber


















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.