Kayseri Şeker Fabrikası Filo Yatırımında Iveco Stralis’i Seçiyor
Önceki yıllarda Iveco, Kayseri Şeker Fabrikasının iştiraki olan Panpet Taşımacılık’a satışını gerçekleştirdiği 14 adet Stralis çekiciyi düzenlenen büyük törenle teslim etti.

16 Mart 2018 Cuma 15:23
14 adet Iveco Stralis AS440S48 TP Hi Way çekicinin teslim edildiği törene Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Panpet Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Yüksel, Panpet Genel Müdürü-İnanç Kızılyazı, Panpet çalışanları ile Iveco Araç Genel Müdürü Roberto Camatta, Genel Müdür Yardımcıları Hakkı Işınak, Tansu Giz, Bölge Satış Müdürü Tamer Ersen, Iveco Kayseri Yetkili Satıcısı Gülsoylar Yönetim Kurulu Üyesi Önder Candan Gülsoy katıldı. Kayseri Şeker fabrikasında düzenlenen ve çalışanların da katıldığı teslimat töreninde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Panpet’in kendi imkanlarıyla filosunu yenilediğini açıkladı.
Akay şunları söyledi: “Panpet Petrol Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.’nin bağlı ortaklığı olarak Kayseri’de kurulmuştur. Şirket’in ana faaliyet konusu, yurtiçi ve yurtdışı karayolu nakliye hizmeti, akaryakıt ürünlerinin perakende ve toptan satışı, şeker pancardan üretilmiş kristal şekerin toptan yurtiçi satışı, hayvan yemi olarak tüketilen melaslı pelet kuru küspe üretimi, hafriyat yükleme, taşıma ve boşaltma işleridir. Sürekli olarak taşımacılık filosunu yenileyen Kayseri Şeker, Panpet çekici filosunu her sene daha da genç hale getirmektedir. Geçtiğimiz yıllarda da tercihlerini Iveco Stralis’den yana kullanan Panpet bu sene de filosuna 14 adet Iveco Stralis dahil etmiştir.”
Akay: “Özelleştirilen şeker fabrikaları üretime devam etmeli”
Son dönemde ülke gündemine damgasını vuran şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili de açıklama yapan Hüseyin Akay, özelleştirmelerin ardından fabrikalarda üretimin sağlıklı şekilde devam etmesi gerektiğini vurgulayarak kendilerinin de uygun fiyatlar olduğu taktirde bölgedeki şeker fabrikalarına talip olacaklarını açıkladı.
Yüzde 56 ile Kayseri Şeker Fabrikası’nın en büyük ortağının Kayseri Pancar Kooperatifi olduğunun altını çizen Akay, pancar üreticilerinin bu işi en iyi yapacağına inandığını söyleyerek dünyada artan şeker ihtiyacına karşı sağlıklı şeker üretimin öneminin daha artacağını sözlerine ekledi.
Camatta: “2018’in en önemli teslimatı Panpet’e”
Törende daha sonra söz alan Iveco Araç Genel Müdürü Roberto Camatta, Panpet’in Iveco ile olan daha önceki olumlu deneyimlerinden yola çıkarak tercihlerini tekrar Iveco’dan yana kullanmalarından çok memnun olduğunu söyledi. Tören sonrasında Roberto Camatta Iveco Kayseri Yetkili Satıcısı Gülsoylar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Candan Gülsoy ile Panpet yetkililerine bir plaket takdim etti.
Camatta şunları söyledi, “ Bugün iki çevreci markanın buluşmasını yaşıyoruz, Kayseri şeker tesisi gördüğümüz üzere şekeri en doğal hali ile üretiyor biz Iveco olarak çevreye önem veren bir markayız, sürekli daha düşük emisyon seviyesine sahip, LNGli, hibrit, elektrikli ürünler geliştiriyoruz. Bugün çekici segmentinde yılın ilk önemli teslimatını Türkiye’nin merkezinde yer alan Kayseri Şeker Fabrikasına bağlı Panpet’e gerçekleştirmekten ayrıca mutluluk duyuyorum. Biz Iveco Stralis’lerde Toplam Sahip Olma Maliyetinin düşüklüğü konusunda iddialıyız. Sıra dışı bir çözüm olan Hi-SCR’nin kullanılmasıyla artık EGR’ye ihtiyaç duyulmuyor ve bu sayede sahiplik maliyetinde belirgin bir düşüş sağlanıyor. Optimize edilmiş aerodinamik, aktarma aksamı ve Hi-SCR’nin bir araya gelişiyle Euro 6’lı Stalis’ler Euro 5’li öncüllerine göre yüzde 4.5 daha az yakıt tüketiyor.”
Törende konuşan Panpet Genel Müdürü-İnanç Kızılyazı ise filo yaşının 2 olduğunu vurgulayarak, profesyonel bir yönetimle firmalarının önemli başarı gösterdiğini vurguladı. Bu başarının tüm Kayseri Şeker ailesine ait olduğunu belirten Kızılyazı, daha da büyümek istediklerini söyledi.
Stralis’te Toplam Sahip Olma Maliyetini Düşüren Yenilikler
Iveco, Yeni Stralis’in tüm ana teknik alt sistemlerini yeniledi ve geliştirdi. Yeni Stralis, tamamen yeniden tasarlanmış bir aktarma organı, yeni elektrik-elektronik tasarımı, sınıfının en iyisi şanzımanı, arka aks ve arka süspansiyon, son nesil GPS ile çalışan öngörü fonksiyonları, yakıt ekonomisi için yeni özellikler barındırıyor. Ek olarak Iveco’nun geliştirdiği yeni nesil hizmetler, her model için toplam sahip olma maliyetini düşürmeyi hedefliyor. Bu da Yeni Stralis’in sunduğu özel ve ayırt edici unsurları temsil ediyor.
Iveco yeni Stralis’ler ile beraber yeni nesil satış sonrası hizmetler de sunuyor. Bunlardan en önemlisi Stralis Hi Way ve XP versiyonlarında 5 yıl boyunca ücretsiz sunulan TCO Akıllı Rapor. Kullanıcıya, filo sahibine mail yolu ile her hafta ya da tercih edilen sıklık ile gönderilen bu rapor aracın sürülüş tarzı, yakıt tüketimi konusunda geri bildirim veriyor. Filo yöneticisi filosundaki şoförlerin sürüş eğitim ihtiyacını da bu raporların sonuçlarına göre belirleyebiliyor.
Yeni Stralis’in odaklandığı enerji yönetimi her türlü görevde ve her türlü güzergahta toplam sahip olma maliyetinde belirgin bir düşüş sağlıyor. Yeni motorlar sürtünmeyi azaltmak ve rölantide belli bir süreden sonra motoru kapatarak enerji tasarrufu sağlamak üzere gözden geçiriliyor.
Tamamen yenilenen tek redüksiyonlu arka aks, vites geometrisini geliştiriyor, sürtünmeyi azaltıyor, yakıt tüketimini optimize ediyor. Bu özellikler önceki modelle karşılaştırıldığında yakıt tasarrufunda çift haneli bir gelişme anlamına geliyor.
12 İleri Hi-Tronix Otomatik Vites
Yeni Stralis’te kullanılan yeni nesil 12 ileri HI-TRONIX otomatik vites, ZF ile birlikte geliştiriliyor. Kategorisindeki teknolojik ilerlemenin ön saflarında yer alan vites, çarpıcı biçimde dayanıklılığını artırırken maliyetleri de düşürüyor. HI-TRONIX, vites geçiş süresini yüzde 10 azaltarak önceki nesle göre iki kat daha hızlı geçiş gerçekleştiriyor. 1.6 milyon kilometreye kadar dayanıklı, gürültünün 6 desibel azaltılmasıyla gece görevleri için ideal olan, sınıfının en iyi tork-kütle oranına sahip şanzıman aynı zamanda modüler ve servis dostu yapısıyla bakım masraflarını düşürüyor ve kolaylaştırıyor. Verimliliği artırmak ve dayanıklılık adına arka süspansiyon tamamen yeniden tasarlanıyor. Yeni tasarım daha hafif ve performansı koruyor. Hafiflik, 45 kilo daha fazla yükleme kapasitesi anlamına geliyor. Tüm metalik yüzeylerin işleme tabi tutulmasıyla aşınmaya karşı yüksek dayanıklılık sağlanırken bakım masrafları düşürülüyor.

Renault Trucks Türkiye’nin Yeni Başkanı Mourad Hedna OlduMühendislik birikimini uluslararası liderlik deneyimiyle birleştiren Mourad Hedna, Renault Trucks Türkiye Başkanı olarak yeni görevine başladı.22 Eylül 2026 Salı 16:10Ticari Araçlar
Tırsan 2025’te 98 Patent Tescili AldıTırsan, 2025’te tescil edilen 98 patentiyle Türkiye Ar-Ge 500 Araştırması’nda en çok patent alan ikinci şirket oldu.21 Eylül 2026 Pazartesi 18:14Ticari Araçlar
Citroen Hafif Ticari Araç Ürün Gamını Yerli Üretim Jumpy Kamyonet ile GenişlettiCitroen, hafif ticari araç ürün gamının son üyesi olan yeni yerli modeli Jumpy yollara çıkarmaya başladı. Türkiye’ye özel olarak üretilen Jumpy, Türkiye pazarının ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiği özel bir model olarak öne çıkıyor.21 Eylül 2026 Pazartesi 17:41Ticari Araçlar
Mercedes-Benz Türk Gençlere Desteğini Çevre Projesiyle BirleştiriyorMercedes-Benz Türk’ün Summer Stars Yaz Staj Programı kapsamında başlattığı “Her Gencimiz Bir Fidan” projesi ikinci yılına girdi.21 Eylül 2026 Pazartesi 11:43Ticari Araçlar
Allison Torqmatic Serisi Transports CLERY Filosunda YaygınlaşıyorAllison Torqmatic Serisi tam otomatik şanzımanlar, Fransız Guyanası’ndaki Transports CLERY’nin filosunda manuel şanzımanların yerini alırken sürücü ve yolcu konforunu, operasyonel verimliliği destekliyor.17 Eylül 2026 Perşembe 19:40Ticari Araçlar
Stellantis ve UQI Robotics’ten Son Kilometre Lojistiğinde İş BirliğiStellantis Pro One ve UQI Robotics, otonom son kilometre teslimatına yönelik Box-on-Wheels konseptini IAA Transportation 2026’da tanıttı. Proje, ilk aşamada Avrupa pazarına odaklanacak.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:32Ticari Araçlar
Prometeon IAA Transportation’da SuperFleet’i TanıttıPrometeon Tyre Group, IAA Transportation 2026’da premium lastik, servis, hizmet ve dijital çözümleri tek ekosistemde buluşturan SuperFleet programını tanıttı. Fuarda ZF SCALAR iş birliği ve Serie 02 ürün gamı da öne çıktı.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:16Ticari Araçlar
BMC PRO L Ailesini 560 Beygirlik Yeni Modelle GenişlettiBMC, 560 beygir gücündeki yeni PRO L 1856’nın lansmanını IAA Transportation 2026’da gerçekleştirdi.16 Eylül 2026 Çarşamba 13:50Ticari Araçlar
Tırsan’dan Desa Taşımacılık’a 6 Multi-Ride TreylerDesa Taşımacılık, genel kargo taşımacılığına yönelik yatırımı kapsamında Tırsan’dan 6 adet Yeni Nesil Tenteli Perdeli Multi-Ride treyler teslim aldı.16 Eylül 2026 Çarşamba 11:46Ticari Araçlar
Thermo King Soğuk Zincirde Elektrifikasyona Geçişi DestekliyorThermo King, IAA Transportation 2026’da elektrikli soğutma konsepti E-Zone, Advancer serisi ve AxlePower enerji geri kazanım sistemini sergiliyor.15 Eylül 2026 Salı 18:40Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber




















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.