Kassbohrer Yatırımı Büyüyor
TIRSAN, Adapazarı Fabrikası’nda üretimi gerçekleştirilen Kassbohrer marka ürünler için ek üretim holü açtı. Açılış törenine, Almanya Goch şehri Belediye Başkanı Karl Heinz Otto ve Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu katıldı.

23 Kasım 2006 Perşembe 17:04
TIRSAN, Adapazarı Fabrikası’nda üretimi gerçekleştirilen Kassbohrer marka ürünler için ek üretim holü açtı. 13 Ekim 2006 tarihinde gerçekleştirilen açılış törenine, Tırsan Almanya Tesisleri’nin bulunduğu Goch şehri Belediye Başkanı Karl Heinz Otto ve Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu katıldı.
3,5 milyon Avro’luk bir yatırımla gerçekleştirilen Kassbohrer ek üretim holünün açılış töreninde ilk olarak söz alan Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Almanya’ya yolculuklarının ilk 1994 yılında başladığını ve 1996 yılında Goch Belediyesi’nin desteğiyle yatırım kararı aldıklarını açıkladı. Goch Belediyesi’nin ve halkının kendilerine çok büyük destek verdiğini ifade eden Nuhoğlu, "2002 yılında yaptığımız anlaşma ile Kassbohrer grubumuza katıldı. Bu konuda Kassbohrer’i Avrupa’da pazar lideri yapacak yatırımı tamamladık. 2009 yılında Almanya’da Kassbohrer ürünlerinde pazar lideri olmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.
Hedef: 2 bin adet üretim, 100 milyon Avro ciro
Almanya ile olan işbirliğinin 10’uncu yılını kutladıklarını belirten Nuhoğlu, Kassbohrer için şu ana kadar 8,5 milyon Avro’luk yatırım yaptıklarını açıkladı. Bu sene üretimin 400 adet olarak gerçekleşeceğini ve ek yatırım ile birlikte bu sayının her yıl ikiye katlanacağını kaydeden Nuhoğlu, 2010 yılına kadar üretim adedini 2 bine çıkararak 100 milyon Avro ciro elde etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Nuhoğlu, 2010 yılında üretilmesi planlanan 2 bin adet Kassbohrer’in Türkiye pazarında satışının yüzde 10 civarında kalarak 200 adetlik bir satışın gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.
2003 yılından bu yana Kassbohrer olarak üretim gerçekleştirdiklerini ve bugüne kadar 600 adet araç ihraç ettiklerini ifade eden Nuhoğlu, bu sene gerçekleştirilen 400 adetlik üretimin 50 adedinin Türkiye pazarına satıldığını, geri kalanının ise ihraç edildiğini açıkladı. ADR yönetmeliği konusuna da değinen Nuhoğlu, bu yönetmeliğin Türkiye’de tam olarak uygulanmasının 2010 yılını aşacağını düşündüğünü ve bu nedenle de satış hedeflerini bu konuyu dikkate alarak belirlediklerini söyledi. Nuhoğlu, 2010 yılına kadar Tırsan Grubu olarak 9 bin 600 adet araç üretmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.
Bir sonraki yatırım 2008 yılında
2003 yılında Hollanda’nın treyler üreticilerinden Talson’u bünyelerine kattıklarını ifade eden Nuhoğlu, "Farklı yerlerde üretim yapmak yerine daha merkezi yerlerde üretmek ve dağıtmak daha doğru. Merkezde üretme ve ihtiyaç duyulan ülkelere gönderme doğru bir stratejidir. Bizim iki tane üretim merkezimiz var. Biri Tırsan Goch, diğeri de Adapazarı Fabrikası. Birinci hamleyi 1998 yılında yaptık, ikinci yatırımı 2004 yılında gerçekleştirdik. Üçüncü hamlemizi de 2008 yılı için planlıyoruz. Aynı merkezlerde daha fazla üretim sayıları ile maliyetleri düşüreceğimizi ve ayakta kalacağımızı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.
Bütün sınırların kalktığı dönemde pazar neyi gerektiriyorsa orada bulunmak zorunda olduklarının altını çizen Çetin Nuhoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Almanya’da yoksak Türkiye’de de olamayız demektir. Ayakta kalabilmek için orada olmalıydık. Talson ve Kassbohrer Almanya’da iyi bir yerdedir. Türkiye’de büyümek yeterli değil. Avrupa’da üretim yapmak kolay değil, bunu başardığınız zaman bir sürü şeyi başarıyorsunuz. Biz Almanya’da, Fransa’da, Hollanda’da araç satarken başka bir ülkenin markası olduğumuz için zorlanıyoruz. Türkiye’de bunun tam tersi bir durum söz konusu, başka ülkenin markası olmak avantaj."
Otto: "Tırsan’ın Goch’daki yatırımı bir başarı hikayesidir"
Nuhoğlu’ndan sonra söz alan Goch Belediye Başkanı Karl Heinz Otto, Tırsan’ın yatırımlarından sonra büyük bir dostluğun başladığını ve Tırsan’ın Goch’a inanılmaz bir sıçrama getirdiğini söyledi.
Tırsan’ın Avrupa’da pazar lideri olmasının herkese katkı sağlayacağını ifade eden Karl Heinz Otto, "Biz Goch şehrinde yapılan yatırımları takdir ediyor ve destekliyoruz. Nuhoğlu tarafından yapılan yatırımın bu kadar başarılı olması nedeniyle Tırsan’dan bir talebimiz yok. Yapacağımız, Tırsan’ın ilave yatırımlarını olası kılmak için göstereceğimiz çabadır. Tırsan’ın Goch’daki yatırımı bir başarı hikayesidir ve bu desteği göstermemek yanlış olur." dedi.
Türkiye’nin AB üyeliği sürecini de değerlendiren Otto, Türkiye ile Almanya arasındaki işbirliğinin tarihi köklere dayandığını ve Türkiye’nin AB üyeliğinin her iki taraf için de avantaj yaratacağını kaydetti. Otto, Türkiye’nin ileriki yıllarda ekonomik bir güç olmasına paralel olarak AB’nin de bunu hissedeceğini ve bu entegrasyonun olması için daha istekli davranacağını düşündüğünü belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Toyota Avrupa’da Yakıt Hücreli Kamyonlarla Sıfır Emisyon Lojistiğini BaşlatıyorToyota, mobilitede nihai çözüm olarak görülen hidrojen teknolojisini farklı alanlara entegre ederek kullanımını yaygınlaştırmaya devam ediyor.21 Haziran 2025 Cumartesi 16:14Ticari Araçlar
Ford Transit 60 Yaşında!9 Ağustos 1965’te Ford’un İngiltere’nin Langley kentindeki fabrikasında üretim hattından çıkan ilk Ford Transit’in üzerinden tam 60 yıl geçti.20 Haziran 2025 Cuma 15:18Ticari Araçlar
EGD 17. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri Sahiplerini BulduEkonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından bu yıl 17'incisi düzenlenen Ekonomi Basını Başarı Ödülleri'nin kazananları açıklandı.20 Haziran 2025 Cuma 13:36Aktüel
Kona Lojistik 100 Yeni Tırsan ile Yola Devam EdiyorKona Lojistik, DHL Freight iş birliğinde Avrupa taşımalarında kullanmak üzere filosuna 100 adet Tırsan treyler daha ekledi. Teslimatla birlikte Kona Lojistik'in Tırsan araç sayısı 250'ye ulaştı.19 Haziran 2025 Perşembe 15:59Ticari Araçlar
Hareket Akademi Sektöre Nitelikli Vinç Operatörleri KazandırıyorHareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, Hareket Akademi bünyesinde hayata geçirdiği Vinç Operatörü Yetiştirme Programı ile sektörde bir ilki gerçekleştiriyor.19 Haziran 2025 Perşembe 12:42Lojistik
DHL Express Türkiye’den Yeni Hizmet: Avrupa’ya Kapıdan Kapıya Uluslararası Hızlı Karayolu TaşımacılığıÜlkemizde hızlı hava taşımacılığının öncüsü DHL Express Türkiye, Avrupa’ya Kapıdan Kapıya Uluslararası Hızlı Karayolu Taşımacılığı (DDI) hizmetini başlattı.19 Haziran 2025 Perşembe 10:35Lojistik
MNG Airlines, İki Airbus A350F Kargo Uçağı Siparişi İçin İmza AttıTürkiye merkezli küresel lojistik şirketi MNG Airlines (MNGA), Paris Airshow kapsamında iki adet Airbus A350F için Mutabakat Zaptı (MoU) imzalayarak tamamen yeni nesil kargo uçağı olarak adlandırılan bu model için taahhütte bulunan en son şirket oldu.18 Haziran 2025 Çarşamba 16:35Havayolu
Mercedes-Benz Actros ve Atego ile Şehir İçi Atık Toplama Çözümleri Sunuyor“Geniş Aile, Temiz Çevre” vizyonuyla Mercedes-Benz Actros ve Atego modelleri, güvenlik ve verimlilikle şehir içi atık toplamada öne çıkıyor.18 Haziran 2025 Çarşamba 16:08Ticari Araçlar
Scania, Super Motor Ailesinin En Yeni Üyesi Super 11’i TanıttıKompakt tasarımı ve yüzde 7’ye varan yakıt tasarrufu ile dikkat çeken Scania Super 11, 2025 sonunda Türkiye pazarında yerini alacak.18 Haziran 2025 Çarşamba 15:34Ticari Araçlar
İGA İstanbul Havalimanı Küresel Bağlantıda Dünya Lideri• ACI EUROPE tarafından yayınlanan “2025 Havalimanı Endüstrisi Bağlantı Raporu”na göre, İGA İstanbul Havalimanı küresel çapta ‘Bağlantı Merkezi Sıralaması’nda Frankfurt’u geride bırakarak dünya lideri konumuna yerleşti.18 Haziran 2025 Çarşamba 15:09Havayolu
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber