Iveco Türkiye Üst Yapıcılar’a En Yeni Araçlarını Tanıttı
Iveco, İstanbul’da iki yılda bir düzenlediği Üst Yapıcılar toplantısına bir yenisini ekledi. Ülkenin her yerinden gelen üst yapıcılara en son yeniliklerini ve yeni ürünlerini tanıttı.

19 Kasım 2018 Pazartesi 16:25
Iveco Türkiye, ürün gamı ile ilgili en son yenilikleri tanıtmak için üst yapı üreticileriyle her iki yılda bir buluşuyor ve bu gelenek bu yıl da bozulmadı. İstanbul’da yapılan toplantı, Türkiye’nin her yerinden 98 üst yapıcıyı bir araya getirdi. Katılımcıların yüzde altmışı hafif ve orta segmentlerde uzmanlaşmış üst yapıcılardan, diğer üst yapı üreticileri ise mikser, damper ve römork gibi uygulamalarla ağır segmentte uzmanlaşmış üst yapıcılardan oluşuyordu.
Iveco yetkilileri iş ortakları ile iki yılda bir yapılan bu buluşmanın bir gelenek haline geldiğini ve her yıl görülen yüksek katılımın, bu buluşmaların üst yapı üreticileri için ne kadar değerli ve verimli olduğunun kanıtı olduğunu belirttiler.
Açılış oturumunda, Iveco, yeni üst yapı portalını, ürün gamındaki en son yenilikleri tanıttı. Sunumlara, Türk ve Avrupa pazarlarında aynı anda satışa sunulan yeni araç tanıtımları eklendi. Oturum, açık alanda gösterilen ürün gamının incelenmesi ile sona erdi.
Iveco, öğleden sonra Daily’e ayrılmış etkileşimli bir çalıştay düzenledi. Burada üst yapı üreticileri, Daily ile ilgili yenilikler hakkında bilgi aldılar.
Daily Hi-Matic, üst yapı üreticilerinden olumlu yorumlar aldı. Üst yapıcılar Daily Hi-Matic’in sorunsuz sürüş deneyiminden memnun kaldıklarını ve bu aracı müşterilerine önerdiklerini belirttiler.
Tüm IVECO ürün gamı, kongre alanında sergilendi. Daily, Eurocargo, LNG modelinde Stralis NP460, Stralis X-Way, Astra HD9 ve Trakker modelleri dahil olmak üzere 13 araç vardı.
Daily yakıt ekonomisi ve sağlam şasi ile öne çıkıyor
Iveco, farklı dingil mesafesi ve yük kapasitesi seçeneklerine sahip Daily modellerini sergiledi. Ayrıca, Iveco’nun sınıfına özel 8 vitesli otomatik şanzımana sahip Daily Hi-Matic modeli de sergilendi. Bu model sağlam şasi yapısı (kamyon tipli C şasiye sahip ilk hafif ticari araçtır), üstün yakıt ekonomisi ve mutlak sürüş keyfiyle öne çıkıyor.
Teşhirde, piyasadaki en gelişmiş dizel teknolojisine sahip Daily Blue Power, Euro 6 RDE Ready de yer alıyordu. Bu araç, 2020 Gerçek Sürüş Emisyonları yönetmeliklerine hazır olan ilk hafif ticari araç. Bu model, van kategorisinde “Yılın Uluslararası Vanı 2018” ve “2018 Yılının Sürdürülebilir Kamyonu” ödüllerini alan Daily Blue Power ailesinin bir parçası.
Farklı azami yüklü araç ağırlıklarına ve şasi uzunluklarına sahip olan Eurocargo modelleri etkinlik boyunca sergilendi. 3 dingilli ve dümenlenebilir 3. dingil tekerlekli 22 tonluk model de sergideydi.
“Şehrin sevdiği kamyon” olan Eurocargo SCR sistemiyle emisyon standartlarını karşılayan tek Euro VI orta ölçekli araçtır: pasif Dizel Partikül Filtre bulunan HI-SCR sistemine sahiptir.
Stralis TCO2 şampiyonu
Geçen yıl tamamen yeni aktarma organlarıyla satışa sunulan Stralis en yüksek güvenilirlik ve verimliliği sahip; ayrıca önemli miktarda TCO ve CO2 düşüşü sağlıyor. Yeni Stralis, tehlikeli maddelerin taşınması da dahil olmak üzere yerel ve kısa mesafeli görevler için en iyi çözümleri sunmak üzere tasarlanmış olup özgün HI-SCR emisyon sisteminin sunduğu eşsiz avantaja sahiptir.
“2019 Yılının Sürdürülebilir Kamyonu” ödülünü alan yeni Stralis NP 460, Iveco’nun en gelişmiş yakıt verimliliği teknolojilerine ve uzun mesafe görevleri için tasarlanmış olan Hi-Way kabinlerin üstün konforuna sahip.
Iveco, Türkiye’ye şimdiye kadar iki adet yeni Stralis NP 460 sundu. Teşhirde olan model, en zorlu görevler için gerekli gücü üretecek şekilde geliştirilmiş olan yeni Iveco Cursor 13 NP tek yakıtlı motoru sunuyor. Çift LNG deposu, 1600 km’ye kadar rekor bir menzil sağlıyor.
5 ay önce Türkiye’de satışa sunulan yeni inşaat kamyonu Stralis X-WAY, Trakker’in efsanevi arazi şasisiyle Stralis’in en iyi yakıt verimliliği özelliklerini bir araya getiriyor. Beton mikserinden uzun mesafeye kadar en hafif boş ağırlığa duyarlı olan görevler için tasarlandı. Segmentindeki en büyük taşıma kapasitesini sunmak için sektördeki en düşük boş ağırlığa sahiptir. 8X4 rijit ve 4x2 çekici modelleri de etkinlikte sergilendi.
Iveco’nun taş ocağı ve inşaat sahası aracı olan Trakker’ın 410 hp 8x4 modeli sergilendi. Trakker kamyonlar, Türkiye’de özellikle beton mikseri, beton pompası ve maden damperli gövdelerde yaygın şekilde kullanılıyor; ayrıca, arazi kamyonları, vinç ve sondaj kamyonları olarak da hizmet veriyor. Tüm Trakker’larda yalnızca SCR sistemine sahip Euro 6 motor, Genişleme Modülü, Hız Sabitleyici ve PTO (göreve bağlı olarak) standart ekipman olarak bulunmaktadır.
Iveco arazi ürün gamında, özellikle maden sahaları için uygun olan yeni nesil 8x4 Astra HD9, “Uç noktadaki işler için üstün konfor” etiketiyle çıkışını yaptı. Astra, ağır araç segmentinde modernliğin ve 50 yıllık deneyimin başarılı bir kombinasyonudur. Yeni kabini, sürücüler için benzersiz bir konfor sunan olağanüstü tasarıma sahiptir. Astra HD9, aynı yüksek verimlilikli Euro 6 gibi, Eurocargo ve Stralis’teki yalnızca SCR sistemine sahip.

Hareketin Tozu Lojistik Notları (1994–1998)Her TIR kuyruğu, her liman hareketi, Türkiye lojistiğinin gizli hikâyesini anlatıyor.27 Mart 2026 Cuma 17:27Lojistik
Mercedes-Benz Türk’ten Akcan Holding’e Elektrikli Araç TeslimatıMercedes-Benz Türk, Akcan Holding’e eActros 600 ve eActros 300 modellerini teslim ederek lojistik operasyonlarda emisyonsuz taşımacılığa katkı sağlayacak önemli bir adım attı.27 Mart 2026 Cuma 15:14Ticari Araçlar
Yeni Isuzu D-Max ile Güç ve Teknoloji Bir AradaIsuzu D-Max, tasarım, teknoloji, güvenlik ve konfor alanlarında yapılan geliştirmelerle güçlü performansını koruyarak hem iş hem günlük kullanımda pick-up segmentindeki iddiasını ileri taşıyor.26 Mart 2026 Perşembe 13:54Ticari Araçlar
Mercedes-Benz Türk’ten Kamyon Grubunda 2026 HamlesiMercedes-Benz Türk, 2026 model yılı kapsamında kamyon ürün grubunda yaptığı kapsamlı yenilikleri tanıtarak; performans, yakıt verimliliği, güvenlik ve elektrikli araç portföyünde önemli bir dönüşüm başlattı.26 Mart 2026 Perşembe 12:02Ticari Araçlar
Sürat Lojistik Operasyonlarını DijitalleştiriyorSürat Lojistik, akıllı sistemlerle lojistikte hız ve verimliliği artırıyor.24 Mart 2026 Salı 14:56Lojistik
Tırsan’dan Kochex’e 12 Araçlık TeslimatTırsan, lojistik faaliyetlerini Koch Express Logistics (Kochex) markası altında birleştiren Koçtur’a 12 adet Tren Yüklemeli Tenteli Perdeli Multi-Ride teslim etti. Bu teslimat ile birlikte Kochex’in filosundaki Tırsan sayısı 106’ya ulaştı.23 Mart 2026 Pazartesi 14:08Ticari Araçlar
Tofaş’tan Küresel Pazarlarda Yeni İhracat AdımıTofaş, Bursa’da ürettiği hafif ticari aracını 2027’nin ikinci yarısından itibaren Ram ProMaster City adıyla Kuzey Amerika pazarına ihraç etmeye hazırlanıyor.23 Mart 2026 Pazartesi 12:41Ticari Araçlar
Eyüp Lojistik’ten Ortadoğu’ya Stratejik Taşıma HamlesiEyüp Lojistik, Ortadoğu’daki aksamalara karşı Türkiye üzerinden geliştirdiği karayolu çözümleriyle ihracatçıya hızlı alternatif sunuyor.17 Mart 2026 Salı 10:18Lojistik
IATA Highlights Value of Aviation for PeruThe International Air Transport Association (IATA) is highlighting the Value of Air Transport study for Peru (pdf) as the country plays host to the first IATA World Cargo Symposium to be held in South America.16 Mart 2026 Pazartesi 14:13World News
MAN TGX ile 250 Tonluk GüçMAN’ın yeni ağır hizmet çekicisi TGX 41.640 8x4/4, 640 hp motoru ve özel ağır yük ekipmanlarıyla dikkat çekiyor. Araç, yüzlerce tonluk özel yüklerin güvenli ve hassas taşınması için tasarlandı.16 Mart 2026 Pazartesi 13:19Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber

















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.