Iveco 2023 Dakar Rallisi’ne İki Yeni Takımla Katılacak
Iveco, 45. Dakar Rallisi’nde yarışacak ve Boss Machinery Team de Rooy Iveco ve Eurol Team de Rooy Iveco isimli iki yeni takımla kamyonlarının gücünü ve güvenilirliğini bir kez daha gösterecek.

16 Aralık 2022 Cuma 17:31
Dört Iveco Powerstar'ın kullanılacağı yarışta Janus van Kasteren jr, Vick Versteijnen ve baba-oğul ikili Martin ve Mitchel van den Brink direksiyonda olacak.
Iveco, tarihi Dakar yarışına bir kez daha iki yeni takımla katılıyor. Boss Machinery Team de Rooy Iveco ve Eurol Team de Rooy Iveco, 31 Aralık 2022 - 15 Ocak 2023 tarihleri arasında Suudi Arabistan'da dördüncü kez gerçekleşecek olan dünyanın en zorlu ralli yarışı Dakar öncesinde araçlarının motorlarını ısıtıyor.
Iveco iki takımın resmi tedarikçisi olacak ve onlara araç, motor ve yedek parça sağlayacak. Tüm Iveco Powerstar kamyonları, Iveco’nun Iveco Group bünyesindeki kardeş markası ve gelişmiş güç aktarma teknolojileri konusunda uzmanlaşmış küresel bir lider olan FPT tarafından özel olarak tasarlandı, süspansiyon kurulumu ve lastik şişirme sistemlerindeki en son güncellemelerle birlikte, 1000 beygir gücüne kadar Iveco Cursor 13 motorlara sahip.
Dakar rallisinin 365 aracın yarışacağı son ayağı, gerçek bir dayanıklılık testi olacak yeni bir rota ile Suudi Arabistan'a geri dönüyor. Yarışmacılar, Kızıldeniz kıyılarından başlayıp Arap Yarımadası'nın karşı tarafındaki Damman'da bitiş çizgisini geçerek tehlikeli arazide toplam 8.500 km'nin üzerinde bir mesafe kat edecekler. Pilotları teste tabi tutacak olan bu ayakta zorluk seviyesi bir kez daha artırıldı ve yarışmanın prologu ve 14 etabına yaklaşık 5.000 km'lik özel parkur sığdırıldı. Bu etaplar arasında Empty Quarter'ın kum tepelerinde dört günlük bir macera ile ekiplerin ve ralli araçlarının yardım almadan yarışacağı bir "Maraton" etabı da yer alıyor.
Iveco Kamyon İş Birimi Pazarlama ve Ürün Yönetimi Başkanı Fabio Santiago şunları söyledi: " Iveco Powerstar kamyonlarımızın, Suudi Arabistan Dakar rallilerinin en zoru olacak bu yarışta neler yapabileceklerini görmek için sabırsızlanıyoruz. Takımlarımız, kendilerini ve araçlarını sınırlarına kadar zorlamaya dair aynı kararlılık ve yarışma arzusuna sahip pilotlarıyla, deneyim ve genç yeteneklerin güçlü bir karışımından oluşması özelliğiyle öne çıkıyor. Kendini kanıtlamış, yüksek performanslı Iveco Powerstar kamyonlarımızla bir araya gelen takımlar, kazanmaya kararlı ve bu zorlu mücadeleye katılmak için sabırsızlanıyor!"
Eurol Team de Rooy Iveco
Mitchel van den Brink ilk yarışına henüz 16 yaşındayken, Dakar 2019'da babası Martin'e mekaniker/navigatör olarak katıldığında, ralli yarışının en genç katılımcısı olarak çıktı. Navigatör Moises Torrallardona ve mekaniker Jarno Van De Pol ile birlikte Iveco Powerstar (araç #511) ile yarışacak.
2009'dan bu yana Dakar efsanesi olan Martin van den Brink, yarışa navigatör Rijk Mouw ve mekaniker Erik Kofman ile katılacak. Dakar 2021'i 8’inci sırada tamamlayan Van den Brink, Iveco Powerstar (araç #506) ile yarışacak ve daha da iyi bir derece hedefliyor.
Boss Machinery Team de Rooy Iveco
Janus van Kasteren jr bir ralli pilotu ve Dakar rallisinde dördüncü kez Iveco Powerstar'ın (araç #502) direksiyonunda, navigatör Marcel Snijders ve mekaniker Darek Rodewald ile birlikte yarışacak. Önceki edisyonlarda edindiği deneyimlerden yararlanmayı ve 2020'deki yarışta elde ettiği altıncılığı daha ileri seviyeye taşımayı hedefliyor.
Hollanda'dan Vick Versteijnen, Dakar rallisine ilk kez 2015 yılında katıldı ve Iveco Powerstar (araç #504) ile navigatör Teun Van Dal ve mekaniker Andreas Van Der Sande ile birlikte yarışacak.

Mercedes-Benz’den Türkiye’de İlk eActros 600 TeslimatıMercedes-Benz Türk, uzun yol taşımacılığı için geliştirilen batarya elektrikli çekici modeli eActros 600’ün Türkiye’deki ilk teslimatını Medcem Çimento’ya gerçekleştirdi.10 Şubat 2026 Salı 15:45Ticari Araçlar
Tea & Talk 2025; Sonia Herzog, CEO of JSV LogisticDuring logitrans 2025 exhibition, Sonia Herzog, CEO of JSV Logistic was our guest at the Tea & Talk interview.10 Şubat 2026 Salı 13:47Lojistik
Eyüp Lojistik’ten Yeni Bölgesel Lojistik HatGaziantep merkezli Eyüp Lojistik, Suriye’de yeniden yapılanmayla artan lojistik talebini karşılamak için harekete geçti.09 Şubat 2026 Pazartesi 11:56Lojistik
Türkiye ile Romanya Arasında Araç Lojistiği Raylara TaşındıFord Otosan, Craiova ve Kocaeli arasında kurulan demiryolu hattıyla araç lojistiğini raylara taşıdı. Ocak 2026 itibarıyla başlayan seferler, Marmaray geçişiyle iki ülke arasında kesintisiz bir lojistik koridor oluşturuyor.06 Şubat 2026 Cuma 18:42Lojistik
Mercedes-Benz Türk 6 Şubat’ın Ardından Kalıcı İyileşme Projeleri YürütüyorMercedes-Benz Türk, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından başlattığı çalışmalarını toplumsal iyileşmeyi hedefleyen, çocuklar, gençler ve kültür-sanat alanlarını kapsayan uzun vadeli projelerle sürdürüyor.06 Şubat 2026 Cuma 18:29Ticari Araçlar
ZF ve BMW Sürüş Teknolojileri İçin İş Birliğine GittiZF ile BMW, özellikle elektrikli sürüş sistemlerine yönelik çalışmalar kapsamında yeni bir iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşma, 8 vitesli otomatik şanzımanın geliştirilmesini ve teknolojik esnekliğin artırılmasını hedefliyor.06 Şubat 2026 Cuma 18:12Otomobilite
Advancing Air Cargo in a Dynamic WorldBrendan Sullivan is Global Head of Cargo at the International Air Transport Association (IATA)04 Şubat 2026 Çarşamba 11:14World News
UTİKAD Heyeti 40’ıncı Yılında Anıtkabir’i Ziyaret EttiUTİKAD, kuruluşunun 40’ıncı yılında Anıtkabir’i ziyaret ederek Ulu Önder Atatürk’e saygı duruşunda bulundu.04 Şubat 2026 Çarşamba 09:55Lojistik
Krone Grubu Zorlu Koşullara Rağmen Büyümesini SürdürdüKrone Grubu, küresel belirsizlikler ve ticaret engellerine rağmen mali yılda istikrarlı performansını koruyarak yatırımlarını sürdürdü.03 Şubat 2026 Salı 15:35Ticari Araçlar
Ford Trucks Mars Logistics’e 158 F-MAX Teslim EttiLojistik sektörünün öncü firmalarından Mars Logistics, filosunu genişletme hedefleri doğrultusunda tercihini Ford Trucks’tan yana kullandı.03 Şubat 2026 Salı 10:53Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber


















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.