28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

İş ve Yapı Malzemeleri Fuarı bauma 2022 Büyük Bir Katılımla Münih’te Gerçekleşti

Messe München tarafından düzenlenen, iş ve inşaat makinaları alanında dünyanın en büyük ticaret fuarı olarak kabul edilen bauma 2022 sektör beklentilerini büyük ölçüde aşarak büyük bir katılım ve endüstrinin yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

İş ve Yapı Malzemeleri Fuarı bauma 2022 Büyük Bir Katılımla Münih’te Gerçekleşti

02 Kasım 2022 Çarşamba 10:13

60 ülkeden toplam yaklaşık 3.200 katılımcı (2019: 63 ülkeden 3.684 katılımcı) ve 200'den fazla ülkeden 495.000'den fazla ziyaretçi (2019: 200'den fazla ülkeden 627.603 ziyaretçi) dünyanın önde gelen inşaat makineleri fuarı için Münih'e geldi.

Yapı malzemesi makineleri, maden makineleri, inşaat araçları ve iş makineleri 24-30 Ekim tarihleri ​​arasında düzenlendi. Uluslararası ziyaretçi oranı yüzde 50 civarında gerçekleşti.

İlk 10 katılımcı ülke sırasıyla Almanya, İtalya, Türkiye, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda, Hollanda, Fransa, ABD, Avusturya, İspanya ve Çin oldu. Uluslararası katılımcıların payı yaklaşık yüzde 65 oldu. Türkiye 232 katılımcı ile üçüncü sırada yer aldı. Büyük ölçekli katılım sergileyen E-Mak, FKK gibi bireysel katılımcıların yanı sıra İTO tarafından 4 ayrı holde Türkiye ortak katılım alanı oluşturuldu.

Etkinlikten sorumlu Messe München CEO'su Stefan Rummel memnuniyetini şu sözlerle ifade etti: “Bu yıl bauma yeniden coşku ve hayranlık uyandırdı. Son bauma'nın ardından dünya temelden değiştikten sonra, bauma 2022'nin, müşterilerimizin çok çeşitli yenilikleri, iyi iş anlaşmaları ve dünyanın her yerinden birçok ziyaretçisi sayesinde ticaret fuarının inşaat-ekipman endüstrisinin bir güç merkezi olmaya devam ettiğini göstermesinden gerçekten heyecan duyuyoruz.”

İş ve Yapı Malzemeleri Fuarı bauma 2022 Büyük Bir Katılımla Münih’te Gerçekleşti

Sektör beklentilerini büyük ölçüde aştı

Messe München CEO'su Stefan Rummel bauma’nın sektör beklentilerini büyük ölçüde aştığını vurguladı.

Messe München eş CEO’ları Stefan Rummel ve Dr. Reinhard Pfeiffer'in özetle vurgusu ise şöyle: “Bu zorlu zamanlarda bauma, ticaret fuarı sektörüne güçlü bir sinyal gönderdi: Endüstrilerin tam olarak bu tür kişisel etkinliklere ihtiyacı var. Herkesin ürünleri doğrudan deneyimleyebileceği ve kişisel sohbetler yapabileceği bir bauma gibi etkinliklere”.

Fuarla ilgili görüşler ise şöyle : Wirtgen Group'un CSO'su ve John Deere'de Global İnşaat Ekipmanları Satış, Pazarlama ve Ürün Desteği Kıdemli Başkan Yardımcısı Domenic Ruccolo: “ bauma bu istikrarsız zamanlarda bile olağan gücünü gösterdi. Şirketimize ve yenilikçi ve sürdürülebilir ürünlerimize gösterilen ilgi çok büyüktü. Sektör lideri ticaret fuarı bauma'ya katılımımız, Wirtgen Group'un tarihindeki en başarılı katılım oldu.”

İş ve Yapı Malzemeleri Fuarı bauma 2022 Büyük Bir Katılımla Münih’te Gerçekleşti

Liebherr Yönetim Kurulu üyesi Steffen Günther de memnuniyetini şöyle ifade ediyor: “bauma bizim için çok başarılı bir ticaret fuarı olduğunu kanıtladı. Fuarda yer alan geniş katılımcı kitlesi üzerinde büyük bir coşku yarattık. Konuşmalar olağanüstüydü. Şimdiden bir sonraki bauma ticaret fuarını sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Zeppelin (CAT) Yönetim Kurulu Başkanı Fred Cordes şunları ekliyor: "Standımıza gelen büyük ziyaretçi yoğunluğu ve Cat inşaat makineleri ve Zeppelin hizmetlerine gösterilen olağanüstü ilginin gösterdiği gibi, bauma'nın gerçekleşme zamanı çoktan gelmiş ve geçmişti.”

İş anlaşmaları açısından da bauma, sektör için güçlü bir platform

İş anlaşmaları açısından da bauma, sektör için bir platform olduğunu bir kez daha kanıtladı. Wacker Neuson Group'un Baş Satış Sorumlusu Alexander Greschner şöyle diyor: “Ziyaretçiler standımıza akın etti ve çok güzel tartışmalar yaptık. İlk günden itibaren 2019 ve sonrası ile aynı seviyede satış başarısı elde edebildik.”

İş ve Yapı Malzemeleri Fuarı bauma 2022 Büyük Bir Katılımla Münih’te Gerçekleşti

PERI'nin sahibi Alexander Schwörer de benzer bir deneyime sahipti ve şunları söyledi: “Tüm ekip, bu zor zamanlarda ticaret fuarının nasıl gelişeceğini görmek için büyük bir ilgi ve merak içindeydi. Ancak ilk günden sonra bile bu bauma'nın tam bir başarı olacağı açıktı. Özellikle değinilmesi gereken husus, fuar haftasında yaptığımız sohbetlerin kalitesi: Her açıdan olağanüstüydü. Ve kesinlikle belirtmek istediğim bir şey var, ticaret fuarında çok sayıda cazip sözleşmeye imza attık. Kısacası bauma 2022 beklentilerimizi fazlasıyla aştı.”

bauma’nın geleceğin konularına odaklandığını, bauma’nın gücünü yalnızca bir iş platformu olarak sergilemekle kalmadığını belirten Paus Maschinenfabrik GmbH Genel Müdürü ve bauma Danışma Kurulu Başkanı Franz-Josef Paus, “Ticaret fuarı aynı zamanda etkinlik için konu belirleme konusundaki liderlik iddiasını da yerine getirdi. Bauma'nın gidişatından çok memnunuz. Fuar, müşterilerimiz ve misafirlerimiz arasında son derece popülerdi. Dijitalleşme ve otomasyon, ticaret fuarına hakim olan konular ve bu eğilim geri döndürülemez” dedi.

Bir sonraki bauma 7-13 Nisan 2025 tarihlerinde gerçekleşecek.

İş ve Yapı Malzemeleri Fuarı bauma 2022 Büyük Bir Katılımla Münih’te Gerçekleşti

İş ve Yapı Malzemeleri Fuarı bauma 2022 Büyük Bir Katılımla Münih’te Gerçekleşti

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA