29 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara20°C

IATA Yıllık Genel Kurulu’nu Kasım Ayında Toplamayı Planlıyor

IATA Haziran ayında yapılması planlanan ancak Corona krizi dolayısıyla ertelenen 76. Yıllık Genel Kurul Toplantısı (AGM) ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi'nin 23-24 Kasım 2020'de Hollanda'nın Amsterdam kentinde gerçekleşeceğini duyurdu.

IATA Yıllık Genel Kurulu’nu Kasım Ayında Toplamayı Planlıyor

29 Nisan 2020 Çarşamba 19:27

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA’dan konuya ilişkin yapılan açıklamada dünyada sivil havacılık sektörünü biraraya getirecek toplantının KLM Royal Dutch Havayolları’nın ev sahipliğinde gerçekleşeceği belirtildi. Açıklamada bu tarihin seyahatle ilgili hükumet kısıtlamalarının kaldırılacağı ve Hollanda'daki halk sağlığı otoritelerinin o sırada büyük toplantılara izin vereceği  tahmin edilerek seçildiği hatırlatıldı. IATA, toplantının güvenli bir şekilde yapılması için tüm önlemlerin alınmasını sağlamak konusunda  halk sağlığı yetkilileriyle  birlikte çalışacak.

“Daha Güçlü Bir Gelecek İnşa Edeceğiz”

IATA Başkanı Alexandre de Juniac, COVID-19 ile mücadelenin dünyanın en büyük önceliği olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“COVID-19 ile mücadele dünyanın en büyük önceliğidir. Virüsü yenmenin ekonomik ve sosyal maliyeti yüksek olacaktır. Havayolu endüstrisinin yaşadığı  büyük finansal zorluk bunun en iyi örneğidir. Pandemi sonrası dünyada, sürdürülebilir  bir hava taşımacılığı endüstrisi kritik öneme sahip olacaktır. Havacılık endüstrisi İnsanları, malları ve işletmeleri küresel olarak birbirine bağlama konusundaki geleneksel rolünü yerine getirerek ekonomik toparlanmada lider bir rol oynayacaktır. Ama değişmiş bir endüstri olacağız. Dünyanın Kasım ayına kadar yeterli normale döneceği beklentisiyle, şimdiye kadar karşılaştığımız en büyük zorlukları ele almak üzere dünya havayollarını bir araya getireceğiz. Havacılık özgürlük işidir. Dirençliyiz. Ve bu AGM daha da güçlü bir gelecek inşa etmemize yardımcı olacak”.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA